Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Program polowanie na dzieci - Norwegia

Czytali temat:
bb f Agnieszka Grod (6982 niezalogowanych)
5 Postów
Joanna Muszyńska
(Joannam78)
Wiking
Witam
Jest taki tytuł ponieważ z mężem planujemy przeprowadzkę do Norwegi a nie dawno leciał właśnie taki reportaż że za byle co zabierają rodzicom dzieci a my mamy dwójkę dzieci i jak to zobaczyłam to jestem przerażona .Chciała bym się dowiedzieć czy naprawdę trzeba tak bardzo się pilnować,żeby na przykład nie całować dziecka w uta .My teraz mieszkamy na Islandii tu dzieci to też świętość ale jak tata pocałuję córkę w usta to nie jest to od razu pedofil,a w Norwegii to już jest pedofil.
Czy mógł by mi ktoś o tym napisać jak to jest naprawdę ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...w

praktyce wyglada

to tak,ze jak pocaluje w usta

to: pedofil,ale jak w cipcie to: kochajacy tatus!

p/s:
jesli chcecie przyjechac,to najlepiej przed nowyn rokiem.od 1go stycznia,beda zabierac dzieci juz na granicy,bez wzgledu na to kto,jak i gdzie caluje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Joannam78 napisał:
Chciała bym się dowiedzieć czy naprawdę trzeba tak bardzo się pilnować,żeby na przykład nie całować dziecka w uta
Przenoszac do innego kraju wypadaloby sie zapoznac z kultura i zwyczajami panujacymi w danym kraju. Dlaczego np. nikt kto jedzie do Arabii Saudyjskiej, nie biega tam po ulicy w bikini?

Wracajac do calowania - jedyne osoby calujace sie w usta jakie ja kiedykolwiek widzialam w Norwegii , to pary. Calowanie sie w policzki przy przywitaniu tez nie jest w zwyczaju. Norwedzy dotykaja sie tylko policzkami na powitanie i to na ogol tylko jak spotykaja sie z kims z rodziny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Joanna Muszyńska
(Joannam78)
Wiking
Wiesz zapoznałam się z kulturą w Norwegii i poczytałam o tym barnevernet ,piszą tak pięknie że pierwszy krok to pomoc dla rodziny a z tych programów to od razu zabierają te dzieci.Ja przytoczyłam tylko jeden przykład a jest ich o wiele więcej .A czemu Rutkowski musiał wykradać tą dziewczynkę? Wiem też że nasi rodacy są bardzo nie mili dla nowo przybyłych rodaków.Ale spoko dzięki.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Joannam78 napisał:
Wiesz zapoznałam się z kulturą w Norwegii i poczytałam o tym barnevernet ,piszą tak pięknie że pierwszy krok to pomoc dla rodziny a z tych programów to od razu zabierają te dzieciW Norwegii na pierszym miejscu stawia sie ochrone dzieci i tym zajmuje sie wlasnie Barnevernet. Barnevernet nigdy nie zajmowalo sie pomoca rodzinom, jak juz, to jest to efekt uboczny.

Joannam78 napisał:
Wiem też że nasi rodacy są bardzo nie mili dla nowo przybyłych rodaków.Ale spoko dzięki.Widac, ze rodacy sa niemili niezaleznie gdzie mieszkaja. Dostalas szczera odpowiedz i nie wiem na co sie burmuszysz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Joanna Muszyńska
(Joannam78)
Wiking
Nie wiem czemu to tak odbierasz widocznie nie tylko ja się burmuszę .Chciałam po prostu wiedzieć jak to jest w praktyce od tych co mieszają już dość długo z rodziną .I bardzo Ci dziękuję za komentarz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(edzia51)
Początkujący
Jeśli nie widziałaś odbicia Nikoli to obejrzyj , nie chce Ciebie straszyć , to z jednej strony cywilizowany , wysoko rozwinięty kraj z dużym socjalem a z drugiej strony BV państwo w państwie. Filmik wywołuje wielkie emocje ja ryczałam jak bóbr.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Joanna Muszyńska
(Joannam78)
Wiking
Nie wiem co mam powiedzieć,mam gęsią skórę i też się poryczałam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(edzia51)
Początkujący
Velkommen til Norge
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Julita Więzowska
(julka235)
Nowicjusz
Bez przesady z tym calowaniem my mieszkamy n Pn Norwegii codziennie jak prowadzam synka do przedszola caluje go na pozegnanie a panie zachwycone ze synek tak tuli sie do mamy nie tylko ja to robie jest tu tez dziecko ktorego mama pracuje w Barneverne i sama caluje tak syna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok