Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Słuchaj po pierwsze nie czepiam się Ciebie. Po drugie nie mam zamiaru się z Tobą kłócić. Po trzecie nie siedzę na Tobie.

Może się mylę, może nie. Ale tak wywnioskowałam po przeczytaniu Twoich wypowiedzi. Mogę się oczywiście mylić, nie znam Cię, oceniam tylko Twoje pisane słowa. A tego mi nie zabronisz i mam do tego prawo aby pisać to co myślę.

Norwegia nie jest moją własnością i wcale tak nie uważam. Pytam się dlaczego ktoś wyjeżdża, bo nie zawsze to jest praca. Tak jak u mnie było bycie razem z mężem a nie na odległość. Chęć założenia rodziny i osiedlenia tutaj na stałe. Po to przyjechałam do Norwegii.

A tak dla Twojej wiadomości mam 21 lat, i jak napisałam wyżej nie mam zamiaru się z Tobą kłócić ani z kimkolwiek.

Pozdrawiam, i nie bądź taka nerwowa następnym razem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Aga ....
(poldame)
Wiking
Zgadzam się z Tuptusiowatą w 100%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
Zdaję sobie sprawe z tego że nie bedzie mi łatwo, tak jak wszędzie w europie czy świecie. ale od czegoś trzeba zacząć, trzeba spróbowac, bo wiadomo że nikt mi niczego na tacy nie poda.
widzisz...ty miałaś ulatwioną sprawe bo juz tam miałas meża, ja bede miała trudniej ,ale sie nie poddaję.
pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
wybacz że tak zareagowałam, ale twoje słowa właśnie tak dla mnie zabrzmiały....jakbyś sie czepiała powódu dla ktorego chcę jechać do Norge. Widzisz, ty zdecydowałaś sie wyjechać za lepszym życiem i ja również tego chcę, więc jest ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Życze powodzenia i żebyś nie była stratna sporo pieniędzy jesli by Ci nie wyszło tutaj jednak. Bo zycie tutaj jest jednak dość drogie jak na początek aby się czegoś dorobić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Za bycie razem, rodzina zawsze powinna byc razem. A wtedy lepsze życie przyjdzie. Nie potrzebne sa milony i luksusy na lepsze życie. Mi wystarczy moja rodzina.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
tak, słyszałam o tym że zycie jest u was drogie, ale wiem też ze norweskie zarobki są proporcjonalne do waszych cen, i na pewno jest łatwiej żyć niż w Posce, gdzie wszystko jest coraz droższe, rząd wymyśla co chwile coś coraz głupszego, polskie płace są beznadziejnie niskie i ludzie nie mają za co zyć.

A mówiąc o lepszym życiu, nie mam na myśli, żeby pławic sie w luksusach, ale żeby mieć na podstawowe środki do życia, żeby nie martwić sie że za chwile przez fochy szefa stracisz pracę i nie bedziesz miala za co żyć.
wiadomo że rodzina jest najważniejsza, że niewyobrażalne pieniądze i luksusy nie zastąpią prawdziwej miłości i więzi rodzinnych.
masz 21 lat....mlodo załozyłaś rodzinę......podziwiam i zazdroszczę, bo nie było mi to dane w twoim wieku.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Tak, jestem młodą mamą i mężatką i nie żałuje. Wiem, że Polsce jest ciężko ale jakoś inni zyją i daja sobie rade.

A co do tutejszych zarobków to jest różnie w zależności jako kto pracujesz. Ale tak, zarobki do utrzymania się są proporcjonalne nie tak jak w Polsce. ale na to sie już nic nie poradzi.

A inni gonią za kasą tylko, rodziny oddzielnie i tak żyją. Ja bym tak nie dała rady.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
Ja też nie chciałabym tak żyć oddzielnie, dlatego jak mi sie uda choć troche osiasć w Norge, to myśle zeby tu sprowadzić mojego lubego, tylko najpierw muszę go przekonac ze w Norwegii JEST LEPIEJ NIZ W POLSCE.

A co do polskiego rzadu to mogłoby być lepiej ale......trzebaby wymienić cały skład rzadu! Bo jak na razie to rząd działa PRZECIWKO polakom, i dlatego ludzie wyjeżdzają.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Aga ....
(poldame)
Wiking
Tuptusiowata każdy ma inną hierarchię wartości dla mnie tak samo jak dla Ciebie najważniejsza jest rodzina i dlatego z ponad 3 lata temu z moją 6 tygodniową córeczką przyjechałam do męża, zaś dla niektórych najważniejsza jest tylko kasa i chyba nawet czasami wygodne jest życie na odległość i nie ważne, że dzieci dorastają bez któregoś z rodziców
Cieszy mnie, że mogę być tutaj razem z mężem i że możemy wspólnie patrzeć codziennie jak nasza córeczka się rozwija i uczy się nowych rzeczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok