Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

8929 Postów
Maniak
Silna Matka! napisał:
Helen ja sie z tad wypisuje , tutaj ......to .....nie sa ludzie!!!!!MASZ RACJĘ , jak nigdy do tej pory...
---
Tu Są LUDZIE którzy w WIĘKSZOŚCI ... nie dadzą się MANIPULOWAĆ obłudnymi i żałosnymi postami ...
---
OBIE SIĘ WYPISZCIE ... i będzie spokój ...
---
TYLE RAZY PROSZONO WAS , BYŚCIE NAPISAŁY...PRAWDĘ , DLACZEGO ZABRANO WAM DZIECI ... KU PRZESTRODZE DLA INNYCH RODZICÓW...!!!
---
A WY JEDYNIE , EGZALTUJECIE SIĘ i robicie za biedaczki , pokrzywdzone przez NORGE ...!!!
---
KIT ...TO MOŻECIE WCISKAĆ... W POLSCE swoim rodzinom ....
---
Tu większość , na takie plewy nie da się nabrać ...
---
Albo napiszecie w końcu prawdę , albo OBIE spadajcie ... !!! .
---
Bo robicie z siebie pośmiewisko ...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Dominika Hansen
(Silna Matka!)
Wiking
ZWRACAM SIE Z UPRZEJMA PROSBA O WYCZYSZCZENIE WATKOW I TEMATOW , KTORE ZAPOCZATKOWALA SILNA MATKA.
Z GORY DZIEKUJE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Dominika Hansen
(Silna Matka!)
Wiking
Do twoich drzwi , twojego serca zapuka taki sam bol ....taka sama bezsilnosc ....
Nie zycze Ci tego....

TO SAMO DO CIEBIE PRZYJDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moze nie dzis ...
Moze nie jutro ....
Ktoregos dnia ...............

Z powazaniem ESTERA KOSTENCKA

MATKA , KTOREJ BEZPODSTAWNIE ODEBRANO DZIECI!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
gabrys,napij ty sie lepiej chlopie-silna matka napisala to na poczatku,widac akurat byles zachlany
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
Silna Matka! napisał:
ZWRACAM SIE Z UPRZEJMA PROSBA O WYCZYSZCZENIE WATKOW I TEMATOW , KTORE ZAPOCZATKOWALA SILNA MATKA.
Z GORY DZIEKUJE

Administracja Forum Moja Norwegia , nie ma podstaw do likwidacji tego tematu , jak również innych zapoczątkowanych przez twoją osobę.

Niemniej , sama możesz zlikwidować całość swoich postów , jakie zamieściłaś na tym forum .

Pamiętaj jednak iż będzie to ze szkodą dla innych rodziców , czytających to forum , a nie biorących aktywnego uczestnictwa w dyskusjach .

Wszystko zależy tylko od ciebie samej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kryss napisał:
gabrys,napij ty sie lepiej chlopie-silna matka napisala to na poczatku,widac akurat byles zachlany
Obudź się w końcu , przemyj oczęta pod żeśka wodą i dopiero następnie siadaj przed kompem do komentowania innych wypowiedzi ...
---
A może wtedy dojżysz to , co umyka Tobie z zacietrzewienia danym tematem , oraz Moją osobą .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Silna Matka! napisał:
Do twoich drzwi , twojego serca zapuka taki sam bol ....taka sama bezsilnosc ....
Nie zycze Ci tego....

TO SAMO DO CIEBIE PRZYJDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moze nie dzis ...
Moze nie jutro ....
Ktoregos dnia ...............

Z powazaniem ESTERA KOSTENCKA

MATKA , KTOREJ BEZPODSTAWNIE ODEBRANO DZIECI!!!!!!!!!!!!!!

Pomylily ci sie stulecia "silna" jezeli liczysz, ze rzucanie urokow cos da to sie mylisz. Swiat jest suma prypadkowych zdarzen i ani ty ani twoje porzekadla tego nie zmienia.Dobro do nikogo nie wraca a zlorzeczenie innym sie nie sprawdza. .
Jeden prosi boga/los o pomyslnosc dla siebie co czesto stoi w sprzecznosci do prosb innych. Wszystko sie niweluje, bo podobno jestesmy rowni i najwyzszy musialby byc uznaniowy a podobno nie jest.
Ot.. czasami komus sie cos udaje a innemu nie. I tyle!

Nie wiem, czy jestes winna czy nie i tak naprawde niewiele mnie to interesuje. Musialo na kogos pasc i padlo na ciebie. Widocznie byl jakis punkt zaczepienia skoro przyszli do ciebie a nie mojego sasiada( 2 dzieci i czesty kieliszek) Wiec skoncz zlorzeczyc i jezeli nie zamierzasz zwolywac szerokiego frontu pomocy co wiaze sie z ujawnieniem wszystkich okolicznosci to przestan pisac te przepowiednie Nostradamusa bo robisz sie smieszna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
oczywiscie gabrys masz racje- z twojego punku widzenia odbieranie dziecka z powodu wielkiej krzywdy jaka mu sie rzekomo dzieje i oddanie go do ludzi ktorzy byli karani za molestowanie dzieci jest w pelni uzasadnione i chwalebne,bo tam bedzie mialo lepiej.....ogarnij troche temat,nie tylko na przykladach polakow,ale i norwegow

poczytaj opinie norwegow,na norweskich forach ,wypowiedzi madrych ludzi tego kraju ,profesorow itd.
artykuly z norweskiej prasy to moze ty przejrzysz ,bo ja wiem o co tak naprawde chodzi w tym gownie,
co jakis czas wyplywa jakis smierdzacy temat z tym zwiazany,ale ty chyba tego nie chcesz widziec.
to moze lepiej nie wypowiadaj sie w temacie w ktorym twoja wiedza jest zadna

i pytanko na koniec;czy ty byles doskonalym rodzicem?takim bez wad,nigdy nie popelniajacym bledow wychowawczych, oczywiscie wg. norweskich kryteriow,moze napisz cos o tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kryss napisał:...czy ty byles doskonalym rodzicem?takim bez wad,nigdy nie popelniajacym bledow wychowawczych, oczywiscie wg. norweskich kryteriow,moze napisz cos o tym
Moje dzieci były w Polsce i były wychowywane zgodnie z ówcześnie obowiązującymi normami .../ lata... 80-90... ubiegłego wieku/
---
Notabene , Moja żona była nauczycielką klas ...1-3...
---
Również mam , jakieś tam wykształcenie pedagogiczne ...
---
Nie można porównywać norm Polskich i Norweskich w szczegółowym roztrząsaniu zachowań kulturowych ...
---
Prawdą jest , że Nasze wychowywanie dzieci w obecnym czasie i na dodatek Tu w Norge , miało by dużo do życzenia ...
---
Jednak tak nie było i nie można tego ze sobą zestawiać ...
---
Każdy kto zmienia miejsce zamieszkania , musi dostosować się do nowych obyczajów , nie tylko za granicą , a nawet we własnym kraju , inaczej jest wytykany palcami , jako niedostosowany do danej społeczności ...
---
A tym bardziej tu w Norge ... Nikt przecież nie zabrania żadnej rodzinie , przed wyjazdem by zapoznała się z aktualnym prawem , nie tylko rodzinnym ale i każdym innym ...
---
Tłumaczysz tak zażarcie te skrajne przypadki jak FANATYK ...
---
A dlaczego nie bronisz kierowców którzy po Norge jeżdżą jak w Polsce...!!! , bez pasów , na wariata ... na pasach ignorują pieszych wymuszają pierwszeństwo ....ITD..
---
Przecież w Polsce to NORMA i nikt za to nie zabiera prawa jazdy a i mandaty są symboliczne ...
---
DLACZEGO JESTEŚ TAKI WYBIÓRCZY...!?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
kryss napisał:
Silna Matka! napisał:
Helen ja sie z tad wypisuje , tutaj ......to .....nie sa ludzie!!!!!

Pozdrawiam cieplutko i pamietaj , ze jestesmy z Wami!

Pozdrawiam Estera

czasem mam ochote zrobic to samo

Estera,nie przejmuj sie nierozumnymi ,ani bezmozgowymi tu osobami.
Olej te osoby jak Przemko pisal,jak zabraknie Ci..., to popros jeszcze kogos...

Czesto mysle,ze celowo ponizaja, by wlasnie bylo, jak najmniej o tych tragediach.
By moc dalej krytykowac jednostki,i pisac, ze wiecej takich przypadkow- nie ma miejsca.
A Ty jestes tym jedynym,jako patologia i najgorsza.
Czesto mam wrazenie,ze BV to ich KLIMAT,a zatym- tyle samo, maja zrozumienia.

PAMIETAJ- tez tu sa- jednak inni, co rozumieja i maja wiedze- wypowiadaja sie w temacie.
Warto nawet, dla takiej jednej osoby tu byc,choc jest tu NIE jedna.
Bo to sa wartosciowie osoby/NIE BEDE WYMIENIAC-BO GOLYM OKIEM WIDAC/
By wyciagnac wnioski,z tego co pisza i na czym sie opieraja.
Jak rowniez nie zapominaj,o innych RODZICACH,co maja przyklad,
by sie wiecej dowiedziec ,dzieki naszymu ujawnieniu sie...
Co sie dzieje...Wiec nie mysl ,tylko o sobie.

Tym bardziej,ze Ty,nie krytykowalas mojej wczesniej sprawy,a jedynie bylas, jedna z wileu ,co byla przekonana, iz BV od tak sobie nie zabiera,i trzeba bylo zapoznac sie z prawem.
Dzis jestes Ty,po tylu latach zamieszkiwania i wiecej niz ja, sama tam bylam.
To jest przyklad dla tych, co mowia ,a ja mieszkam 10 czy 20 lat i mi jakos nie zabrali dzieci.

To sa Twoje dzieci,Twoja TRAGEDIA,wiec nie powinnas tylko w ciszy i bolu pisac,ale tez mowic na glos.Glowa do gory,bo jesli bedziesz takim jak FIOLETOWY i jemu podobnym poddawac sie,
to uwierz mi,ze z BV nie wygrasz- bo to jest znacznie silniejsze.
To co napisalas niech pozostanie,reszta- jestesmy w kontakcie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok