Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P Agnieszka Aga totek 1623 Adam Szymański Agnieszka Tomasiewicz (Rudek) agnieszka pietruczuk Kamila21 01cukiereczek Milanaw Sandra2242 (15117 niezalogowanych)
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
patim napisał:
[quote]nikitanikita ksiazki piszesz

tam piwo lezalo tygodniami w pokoju dziecka a bv kontrolowalo 2 lata przed zabraniem dziecka

Kurcze... miłość zrobi wszystko ...a WIARA jednak czyni cuda...

Nie widzieć a uwierzyć .
Spokojnie ,też czasami w życiu tak mam.
A nawet gorzej jak TY, dobrze ubranemu kłamstwu, też zdarzyło się mi dać wiarę ...a nawet w Prima Aprilis
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
oola sama napisalas o piwie w pokoju dziecka i ze o nim zapomnials przez 2 tygodnie

sama pisalas ze BV zalatwilo wam dom z ogrodem ,jazde koinna dla corki i doplaty

a teraz sama twierdzisz ze nie mozna tobie wierzyc

no to ja juz tobie nie wierze

inni tez nie i to od dluzszego czasu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(Judit)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Tu w Norwegii, nie mozna okazywac dziecku uczuc, przytulic, pocalowac, poglaskac po glowce. Nie publicznie, bo ktos zakabluje i odbiora ci dzieci. bez dyskusji
BZDURA
tu jest model zimnego chowania dzieci ,bo Norwedzy to twardy narod
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Judit napisał:

MAM NADZIEJE, ZE ZNAJDZIE SIE JAK NAJSZYBCIEJ KTOS KTO SIE OPAMIETA I POKARZE<

a właśnie
pokarałaś już tych z serwisu folksfakena z Oslo, co ci nieprawidłowo pasek rozrządu pomieniali?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
patim napisał:
Tu w Norwegii, nie mozna okazywac dziecku uczuc, przytulic, pocalowac, poglaskac po glowce. Nie publicznie, bo ktos zakabluje i odbiora ci dzieci. bez dyskusji
BZDURA

ty to juz chyba wszystkie madrosci masz w malym palcu
nastepny wszystkowiedzacy
,a ile ty tutaj dzieci wychowales?
albo ile wogole dzieci wychowales?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
kryss napisał:

...Ktoś chyba w innym kraju tu żyje

BZDURA

Fakt, norwedzy twardym narodem, ale nie jest to kwestia zimnego chowu, a raczej dość pragmatycznego wychowania, które zimne tak do końca nie jest

Warunki pogodowe i geograficzne rówież mają tu wiele do powiedzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
198 Postów
Skurczybyczek Skurczybyczek
(Skurczybyczek)
Stały Bywalec
Judit napisał:
Tu w Norwegii, nie mozna okazywac dziecku uczuc, przytulic, pocalowac, poglaskac po glowce. Nie publicznie, bo ktos zakabluje i odbiora ci dzieci. bez dyskusji. W tej calej sprawie z odbieraniem dzieci przez barnevernet gdzies przeacza sie wlasnie same dzieci i ch dobro i uczucia. Nie bez przyczyny zreszta mowi sie o osobach pracujacych w tej instytucji, ze sa bezduszne. No bo jak ktos normalny, kochajacy majacy w dodatku dzieci postepowalby w ten sposob jak to bylo w wielu przypadnach. Dziecko potrzebuje czulosci, bliskosci i milosci rodzicow. jak dziecko ma zrozumiec taka sytuacje, kiedy mama w domu na dziendobry czy dobranoc daje mu calusa, a gdy mama odprowadza dziecko do szkoly czy do przedszkola i ono czeka na to ze mama go przytuli czy pocaluje, nagle mama nic nie robi. macha tylko reka. Dziecko jest zdezorientowane. a matka co ma powiedziec, synu nie dostaniesz buzi bo mi Ciebie zabiora? DZIECKO POWINNO CZUC, ZE JEST KOCHANE!!! CHCE BYC PRZYTULANE!!! CHCE OD MAMY BUZI NA DOBRANOC!!! BEZ MILOSCI I BLISKOSCI RODZICOW ONO NIE NAUCZY SIE JAK BYC WRAZLIWYM, JAK KOCHAC. CZY W OGOLE NAUCZY SIE JAKICHKOLWIEK UCZUCUC KTORE POMOGA MU W ZYCIU, ZAZNAC CO TO SZCZECIE ITP. JEZELI W DOMU, NA PODWORKU Z RODZINA NIE BEDZIE TEGO ODCZUWAL, BO TAK NAPRAWDE JEST KTOS KTO IM TEGO ZABRANIA, ZABIERA TO CO PIEKNE, DZIECINSTWO. A TO NIE KTO INNY JAK INSTYTUCJA KTORA PODOBNO DZIALA DLA DOBRA DZIEDZI.

MAM NADZIEJE, ZE ZNAJDZIE SIE JAK NAJSZYBCIEJ KTOS KTO SIE OPAMIETA I POKARZE< NAKIERUJE BARNEVERNET JAK POWINNO SIE DZIALAC DLA DOBRA DZIECKA!

P.S. Oczywiscie mowie tu o przypadkach,sytuacjach i rodzinach gdzie barnevernet raczej nie powinno wkraczac. Bo rozumiem, ze sa i takie przypadki, ze interwencja jest konieczna. Aby oskarzac i dzialac tak radykalne, trzeba miec jednak dowody, trzeba sprawdzac. A przede wszystkich zachowac sie jak czlowiek cywilizowany, ktory powinien sie kierowac uczuciami i rozsadkiem. Dziecko to nie zabawka. Zachowanie barnevernet jest razace.

A JA MYSLALEM ZE TY MIALAS JAKIS PRZYPADEK Z SAMOCHODEM I POTRZEBNA CI POMOC Z TEGO CO TERAZ WIDZE TO NIE TWOJ SAMOCHOD POTZREBUJE POMOCY a ty sama piszesz takie brednie jakich swiat nie widzial opierasz sie na pogloskach i basniach plynacych z ust rodakow nie chce sie mi opisywac tego ale nie masz RACJI!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak

troje i nadal caluje dzieci w szkole
Norwedzy rownierz

tyle ze ja zanim tu przyjechalem to wiedzialem ze za spoznianie sie do szkoly zabieraja dzieci
o biciu i krzykach nie wspomne bo moje dzieci tego nie znaly nawet w Polsce

kryss poczytaj sobie wszystkie posty oola i pozazycie to tosamo i zobaczysz ze mija sie z prawda nie bez udzialu swiadomosci a jej wypowiedzi sa sprzeczne ze soba i wzajemnie sie wykluczaja

bazuje na klauzuli 100lat tajemnicy BV i nawet po wyroku w Polsce od 2 lat miga sie od udostepnienia uzasadnienia wyroku
wyroki w Polsce sa jawne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
patim napisał:

troje i nadal caluje dzieci w szkole
Norwedzy rownierz

tyle ze ja zanim tu przyjechalem to wiedzialem ze za spoznianie sie do szkoly zabieraja dzieci
o biciu i krzykach nie wspomne bo moje dzieci tego nie znaly nawet w Polsce

kryss poczytaj sobie wszystkie posty oola i pozazycie to tosamo i zobaczysz ze mija sie z prawda nie bez udzialu swiadomosci a jej wypowiedzi sa sprzeczne ze soba i wzajemnie sie wykluczaja

bazuje na klauzuli 100lat tajemnicy BV i nawet po wyroku w Polsce od 2 lat miga sie od udostepnienia uzasadnienia wyroku
wyroki w Polsce sa jawne

Tak masz racje na jednym forum jestem pod inna nazwa a na drugim pod inna.
I wiesz? wiele osób o tym wie, i nie widzę w tym nic złego.

Oczywiście, że przerabiałam temat swojej sprawy na różne sposoby prób zrozumienia za co mi dziecko zabrano,i na podstawie osiągniętych nie w pełni wszystkich dokumentów tłumaczyłam się jak taki głupek ...że jak można zabrać za smutek dziecka ,za spóźnianie gdzie też się zdarzyło dziecku,za jedno jedyne piwo stojące nienapoczęte, za jakieś moje kłótnie, gdzie nie zawsze zgadzałam się z postępowaniem swojej połowy itp.
Przerabiałam temat innych rodzin, które miałam okazje poznać wraz z ich dokumentami,
przerażało mnie wszystko, bo czytając dowody o BV i wypowiedzi samych Norwegów dotkniętych utratą dzieci, byłam przekonana że moje BV jest takie samo jak innych.
Ta sama glina. Fałszowanie dokumentów, wmawianie, zastraszanie itp a rodzice tracili i dalej tracą dzieci.
Być może, a może na pewno ,gdybym pozostała na miejscu moja sprawa byłaby jak innych.
Gdyż też dostrzegłam fałszywe nie zgodne z prawdą opisy przez BV / nie jakieś krytyczne jak inni rodzice mają wkręcane,ale jednak były/

Zajęło mi to trochę czasu, ale musiałam sama ogarnąć co było u mnie powodem ,że nie uchroniłam dziecka i je straciłam.
Nie dawało mi to spokoju, że czymś jednak zawiodłam własne dziecko,i naraziłam na traumatyczne jej przeżycia.
Na pewno nie jestem najwspanialszą matką bezbłędną, ale też na pewno nie taką, aby jej musiano aż zabrać dziecko.

W końcu poznałam prawdę.
A ty i inni jeszcze nie.Ale to przed Wami ,bo też poznacie.Nie że dla słowa ,ale dlatego żeby każdy jak poznał początek znał też przebieg i koniec.
A tym bardziej mając na sobie tyle wrogich komentarzy,które są Tobie znane, gdzie sam też kąsasz.
Bo to jestem winna wszystkim ,a NAJBARDZIEJ WŁASNEMU DZIECKU, ABY NIGDY NIE USŁYSZAŁO NICZEGO PRZYKREGO, jak dziś czasami słyszy od takich podobnych Tobie samych dzieci.
Uwierz... ja naprawdę nie mam nic do ukrycia,ani dokumentów z BV, ani wyroku z uzasadnieniem jego.NIC.
Ja naprawdę każdy wolny czas poświęcam w układanie całości mojej sprawy od A do Z.
Zależy mi na tym bardziej niż Tobie,bo mam ku temu powody.

Ale to wszystko potrzebuje czasu, gdyż moje życie na tym się tylko nie zatrzymało i mam obowiązki życia codziennego jak Ty i każdy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok