Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
przy zdjęciu jest błysk

czyzby w stawangerze janku nie bylo tych nowych radarów, które migaj atylko mała czerwoną kropką ?

do autora > josef wkleił ci zdjecie znaku, który na 100% stoi przed pierwszym radarem!
To zwykła odległoscówka, która mierzy dystans i czas miedzy dwoma, badz wieksza liczba radarów!
Nie sraj wiec zarem, bo i tak "polskich" pozarów mamy az nad to!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
AndersB napisał:
Vivid napisał:
tz. ze radar jest aktywny...niektore tylko sobie stoja i robią wrażenie gówno prawda, fotoradar może być aktywny i zrobi zdjęcie, a czerwona lampka sie nigdy w nim nie zapala, tu chodzi o pomiar miedzy punktem A i B, jeśli pokonasz go zbyt szybko punkt B zrobi ci zdjęcie

to skad kamera w pkt. B wyliczy twoja srednia, kiedy nie zrobi ci zdjecia kamera A ???
kamera A robi fote, po czym kamera B robi fote, a za kamera B jest jeszcze jedna czerwona lapmka, która zapali sie kiedy twoja srednia na odcinku miedzy A i B bedzie zbyt wysoka> poniał ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marianekk napisał:

czyzby w stawangerze janku nie bylo tych nowych radarów, które migaj atylko mała czerwoną kropką ?

jak mi robili zdjęcie to był błysk
na drugim radarze jak ktoś inny był uwieczniany na przeciwległym pasie to też widziałem błysk
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
marianekk napisał:

jak mi robili zdjęcie to był błysk
na drugim radarze jak ktoś inny był uwieczniany na przeciwległym pasie to też widziałem błysk

I owszem starruszku, ale były to stare fotoradary, które maja duzy czerwony flesz!
W nowym miga tylko taka mała kropka i juz > czasem ciezko zauwazyc : )
Ty zdaje sie starego dupska poza stawanger nie ruszasz, wiec nie ogarniasz kwestii
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
marianekk napisał:
AndersB napisał:
Vivid napisał:
tz. ze radar jest aktywny...niektore tylko sobie stoja i robią wrażenie gówno prawda, fotoradar może być aktywny i zrobi zdjęcie, a czerwona lampka sie nigdy w nim nie zapala, tu chodzi o pomiar miedzy punktem A i B, jeśli pokonasz go zbyt szybko punkt B zrobi ci zdjęcie

to skad kamera w pkt. B wyliczy twoja srednia, kiedy nie zrobi ci zdjecia kamera A ???
kamera A robi fote, po czym kamera B robi fote, a za kamera B jest jeszcze jedna czerwona lapmka, która zapali sie kiedy twoja srednia na odcinku miedzy A i B bedzie zbyt wysoka> poniał ?

Codziennie ją obserwuję jak jadę do pracy czy mi nie mrugnie, a fotoradar A i B zawsze mi puszcza oko....

@janek

Mi fotoradar (pojedynczy ) strzelił fotkę w środku nocy bez błysku, słyszałem tylko trzask i przyszło za 11km dopłacić ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
marianekk napisał:
AndersB napisał:
Vivid napisał:

nie wiem jak wyliczy ale wyliczy, jadąc ze stavangeru w kierunku bergen masz tunel 5,8km, tuż przed nim jest radar w którym mrugnie czerwona lampka, w tunelu jest drugi radar który obliczy prędkość
p.s. od ponad pół roku są wyłączone bo są roboty
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
AndersB napisał:
Vivid napisał:

"gówno prawda" WOW
gowno prawda to chyba nazwa twojej wiochy gdzie sa jeszcze stare fotoradary
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Łukasz Branny
(Lukib)
Wiking
Jezeli chodzi o znak to napewno byl jeden aparat na niebieskim tle, czyli raczej nie byl to fotoradar odcinkowy.

Dzieki za odpowiedzi, pierwszy raz sie spotykam z takimi fotoradarami i troche mnie zaniepokoila sytuacja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Vivid napisał:
AndersB napisał:
Vivid napisał:

"gówno prawda" WOW
gowno prawda to chyba nazwa twojej wiochy gdzie sa jeszcze stare fotoradary
z twojej odpowiedzi wynika ze jak czerwona lampka sie nie zapali to zdjęcia nie zrobi bo nieaktywny jest- tj gówno prawda...
...no tak bo tylko Oslo jest miastem reszta to wiocha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
Lukib napisał:
Jezeli chodzi o znak to napewno byl jeden aparat na niebieskim tle, czyli raczej nie byl to fotoradar odcinkowy.

Dzieki za odpowiedzi, pierwszy raz sie spotykam z takimi fotoradarami i troche mnie zaniepokoila sytuacja

gdzies ty sie uchował tyle lat ?
na cąłym swiecie (nie dot.polszy) stawiane sa odległosciówki, własnie po to, zeby odciązyc policje i jej suszarki.....
To prawda jeden znak, a na nim jedna kamera(czasem dwie), ale zawsze jest tez tabliczka, ze pomiar predkosci odbywa sie na jakims tam odcinku!
No ale ty zdaje sie nie ogarniasz.....
PS: I nie sraj zarem, bo jesli kamera stoi na 70, to wal spoko do 80 : )
na 50-60 mozesz pozwolic sobie na 10% szybciej : )
na E 18 z Drmn do Krs stoi ich masa na 70-80km/h > wale 90 na 80 i jest git! To samo na 70 wale 80 i nie ma problemu : ))
Ostatni mandat to rok 2009 > złapali mnie w krzakach na 60 > waliłem 78km/h > musiałem im odpalic 4200kr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok