Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
nie, nie mieszkam w oslo, mieszkam na wsi o nazwie "cojatuqrwarobie" a pomimo tego wymieniono radary na nowe. Jakbys jezdzil troche wiecej po europie to zwrocilbys uwage na to, ze fotoradary wysylaja czerwona wiazke mierzaca predkosc....i ta super nowoczesnosc dotarla i tu ....WOW
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Łukasz Branny
(Lukib)
Wiking
marianekk napisał:
gdzies ty sie uchował tyle lat ?
na cąłym swiecie (nie dot.polszy) stawiane sa odległosciówki, własnie po to, zeby odciązyc policje i jej suszarki..... [/quote]

Uchowalem sie w Polsce
Co do przekraczania 10km przy fotoradarach - znajomy dostal mandat za przekroczenie limitu o 7km.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Vivid napisał:
nie, nie mieszkam w oslo, mieszkam na wsi o nazwie "cojatuqrwarobie" a pomimo tego wymieniono radary na nowe. Jakbys jezdzil troche wiecej po europie to zwrocilbys uwage na to, ze fotoradary wysylaja czerwona wiazke mierzaca predkosc....i ta super nowoczesnosc dotarla i tu ....WOWale nawet tu, są jeszcze stare fotoradary, a założyciel wątku powinien napisać o jaki radar mu chodziło? i gdzie dokładnie? chyba że sam nie wie gdzie to było...
a tak to tylko domysły, nie musze jęździć po Europie żeby fotoradary widzieć tym bardziej że mowa o te które są tu w Norge, a są nowe i stare- powinieneś wiecej jeździć po norge to byś widział
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
marianekk napisał:
Lukib napisał:
Jezeli chodzi o znak to napewno byl jeden aparat na niebieskim tle, czyli raczej nie byl to fotoradar odcinkowy.

Dzieki za odpowiedzi, pierwszy raz sie spotykam z takimi fotoradarami i troche mnie zaniepokoila sytuacja

na cąłym swiecie (nie dot.polszy) stawiane sa odległosciówki, własnie po to, zeby odciązyc policje i jej suszarki.....
To prawda jeden znak, a na nim jedna kamera(czasem dwie), ale zawsze jest tez tabliczka, ze pomiar predkosci odbywa sie na jakims tam odcinku!
No ale ty zdaje sie nie ogarniasz.....
PS: I nie sraj zarem, bo jesli kamera stoi na 70, to wal spoko do 80 : )
na 50-60 mozesz pozwolic sobie na 10% szybciej : )
na E 18 z Drmn do Krs stoi ich masa na 70-80km/h > wale 90 na 80 i jest git! To samo na 70 wale 80 i nie ma problemu : ))
Ostatni mandat to rok 2009 > złapali mnie w krzakach na 60 > waliłem 78km/h > musiałem im odpalic 4200kr

Ja też " u siebie " na E18 limit 80km/h (odcinkowy pomiar ) zapierdalam do 90 km/h i od dwóch lat żadnego mandatu. plus taki że tam nigdy milicja w krzaczorach nie siedzi...

Ostatni jaki miałem mandat to 2011r 4.900 >> 122km/h a dozwolone było 100.........

Najtrudniej jest dostosować się po powrocie z zagramanicy do tutejszych ograniczeń....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Poczytajcie trochę fachowych ksiazek to się dowiecie czemu nie dostajecie mandatów pedzac przed radarami 10 km wiecej niz dozwolona prędkość
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
hmm kazdy widze ma swoje racje
ja dostalem mandat za przekroczenie predkosci o 11km
z fotoradaru, nie sadze aby to byl pomiar na dluzszym odcinku, generalnie nie zauwazylem tego radaru nie widzialem czerwonego blysku.
Dopiero po otrzymaniu mandatu skojarzylem miejsce dokladnie i faktycznie byl tam radar ale blysku nie bylo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów
P. yy
(DratilHelvete)
Stały Bywalec
Joseph napisał:
marianekk napisał:
Lukib napisał:
Jezeli chodzi o znak to napewno byl jeden aparat na niebieskim tle, czyli raczej nie byl to fotoradar odcinkowy.

Dzieki za odpowiedzi, pierwszy raz sie spotykam z takimi fotoradarami i troche mnie zaniepokoila sytuacja

na cąłym swiecie (nie dot.polszy) stawiane sa odległosciówki, własnie po to, zeby odciązyc policje i jej suszarki.....
To prawda jeden znak, a na nim jedna kamera(czasem dwie), ale zawsze jest tez tabliczka, ze pomiar predkosci odbywa sie na jakims tam odcinku!
na E 18 z Drmn do Krs stoi ich masa na 70-80km/h > wale 90 na 80 i jest git! To samo na 70 wale 80 i nie ma problemu : ))
Ostatni mandat to rok 2009 > złapali mnie w krzakach na 60 > waliłem 78km/h > musiałem im odpalic 4200kr

Ja też " u siebie " na E18 limit 80km/h (odcinkowy pomiar ) zapierdalam do 90 km/h i od dwóch lat żadnego mandatu. plus taki że tam nigdy milicja w krzaczorach nie siedzi...

Ostatni jaki miałem mandat to 2011r 4.900 >> 122km/h a dozwolone było 100.........

Najtrudniej jest dostosować się po powrocie z zagramanicy do tutejszych ograniczeń....
za 122 przy dozwolonych 100 przecież prawno zabierają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
robertoslo2 napisał:
Poczytajcie trochę fachowych ksiazek to się dowiecie czemu nie dostajecie mandatów pedzac przed radarami 10 km wiecej niz dozwolona prędkość

no to oświeć wiedzą fachową
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
DratilHelvete napisał:
Joseph napisał:
marianekk napisał:
Lukib napisał:

za 122 przy dozwolonych 100 przecież prawno zabierają

Widać milicjanty nieogarnięte i mi taryfikator zły dali ii mandat też nieprzepisowy, a prawko zostawili.........

@Flink ja też miałem 11 km (fotka w nocy bez błysku), kumpel za 6 km dostał mandat na suszarce.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Joseph pewnie wiesz ale inni moze nie wiedza

sa roznice pomiedzy strefami ograniczenia predkosci
ja jechalem w trefie do 50km/h dlatego radar jest mniej tolerancyjny jak zarowno taryfikator,

poza tym jesli chodzi o utragte prawka to i tak policjant decyduje ale jest zasada ze generalnie jesli przekracza sie predkosc o 30km, a w strefie50/h juz po przekroczeniu o 20km mozna stracic prawko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok