Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
robertoslo2 napisał:

no no, dość konkretne argumenty...

Nie jestem wstanie ich obalić, ani nawet podważyć.......

Ja miałem inną teorię najbardziej skłonny byłem podejrzewać że to zjawisko paralaksy ...

kolega przy flaszce wczoraj mówił że to może być przez to że mam 19" cali koła w malaczu i zawyża prędkościomierz.

Z kolei inny kolega który nie pił (Krzyś) jak sam twierdzi jest potomkiem Kopernika i twierdzi że to zależy w którą stronę jedziemy, jak z zachodu na wschód to auto wraz z prędkością obrotową ziemi porusza się szybciej i stąd te mandaty...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
marianekk napisał:
AndersB napisał:
Vivid napisał:
tz. ze radar jest aktywny...niektore tylko sobie stoja i robią wrażenie gówno prawda, fotoradar może być aktywny i zrobi zdjęcie, a czerwona lampka sie nigdy w nim nie zapala, tu chodzi o pomiar miedzy punktem A i B, jeśli pokonasz go zbyt szybko punkt B zrobi ci zdjęcie

to skad kamera w pkt. B wyliczy twoja srednia, kiedy nie zrobi ci zdjecia kamera A ???
kamera A robi fote, po czym kamera B robi fote, a za kamera B jest jeszcze jedna czerwona lapmka, która zapali sie kiedy twoja srednia na odcinku miedzy A i B bedzie zbyt wysoka> poniał ?

nie jest to prawda,jezdzilem do Trondheim i na drodze nr 3 sa radary ktore mierza predkosc na danym odcinku,jadac prawidlowa predkoscia rowniez zapala sie szerwona kontrolka mandatu zadnego nie otrzymalem,wiec proponuje dopytac sie w statensvegvesen...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
robertoslo2 napisał:
byłem w bibliotece pytać o tą książke ale nie mają
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
AndersB napisał:
robertoslo2 napisał:

hehe.... szukales w dziale ezoteryka....?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
flink napisał:
AndersB napisał:
robertoslo2 napisał:

hehe.... szukales w dziale ezoteryka....?
Bo to pewnie w mieście trzeba pytać, musze jechać do Oslo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Pan Taki
(PanTak)
Wiking
Czerwona lampka może mrugać przy każdym pomiarze prędkości(bez znaczenie ile kto jedzie), zależy to tylko wyłącznie od modelu fotoradaru bądź ustawienia owego. Np podczas przejazdu przez Oslo fjord tunel macie pomiar odcinkowy + fotoradar na dole, każdy mruga. Parę kilometrów dalej jest już iny model i ten nie mruga nawet jak wali zdjęcia .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
PanTak napisał:
Czerwona lampka może mrugać przy każdym pomiarze prędkości(bez znaczenie ile kto jedzie), zależy to tylko wyłącznie od modelu fotoradaru bądź ustawienia owego. Np podczas przejazdu przez Oslo fjord tunel macie pomiar odcinkowy + fotoradar na dole, każdy mruga. Parę kilometrów dalej jest już iny model i ten nie mruga nawet jak wali zdjęcia .
popieram 100%, cala wypowiedz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
PanTak napisał:

eechh, czy to istotne czy mruga czy nie mruga ? jesli sie jedzie przepisowo na odcinkach pomiarowych, nie ma sie czego obawiac.

Jednym mruga czerwone innym nie mruga w ogole a innym mruga biale....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Śmiać mi sie chce z waszych hipotez , choc to z oponami to prawda jeśli sie założy wieksze lub mbiejsze to licznik przeklamuje prędkość. Wracajac do tematu ta czerwona kontrolka ktora mryga w nowych fotoradarach to skaner tablicy rejestracyjnej, wiec jesli masz zaplacony podatek drogowy możesz jeździć spokojnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
PIOTR KLISIEWICZ
(HUGO BERGEN)
Wiking
jak jest dostateczna ilość światła to nie błyska tylko swieci czerwono
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok