Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marek m Rafał Oleniuk Gabriel4 (2920 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
wiecie co załosne jest to ze polacy mysla głownie o pomocy socjalnej zamiast sami poprawic swoj byt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
gabriel napisał:
eeewa napisał:
Przepraszam jesli Cie to urazilo Gabriel.
MNIE W MOIM ŻYCIU... już mało rzeczy może urazić...

kurcze gabi co prawda to prawda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(eeewa)
Wiking
kami napisał:
wiecie co załosne jest to ze polacy mysla głownie o pomocy socjalnej zamiast sami poprawic swoj bytJesli o to chodzi to caly czas szukam pracy. A o socjal zapytalam poniewaz dzwonila do mnie pani wlasnie z tego socjalu,ze mam zglosic sie do nich. Poniewa dziecko chodzi do szkoly a ja nie mam stalej pracy.Jak juz znajde prace nie bede myslala o pomocy socjalnej tylko normalnie pracowala zeby poprawiac wlasnie swoj byt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
kami napisał:
wiecie co załosne jest to ze polacy mysla głownie o pomocy socjalnej zamiast sami poprawic swoj byt

ja obstawialbym tutaj Arabow i tych jeszcze ciemniejszych jako liderow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ulv72 napisał:
kami napisał:

wiesz co moze i tak ale to nie znaczy ze mamy brac z nich przykład czy z nimi rywalizowac o pierwsze miejsce w tabeli
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
kami napisał:
ulv72 napisał:
kami napisał:

wiesz co moze i tak ale to nie znaczy ze mamy brac z nich przykład czy z nimi rywalizowac o pierwsze miejsce w tabeli

zgadzam sie, takiej rywalizacji nie trzeba nam ani troche
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Kami, czy to jest przestępstwo korzystać z praw stworzonych przez państwo żeby żyć godnie i żeby twoje dziecko nie czuło się gorsze od innych tym bardziej że jest w obcym środowisku???To nie Polska że szary obywatel jest tylko dojną krową,a jak już nie daje mleka to można go kopnąć w d....ę.Nie każdy jest kreatywny "inaczej"
Nie każdy łyka wiedzę jak lekoman tabletkę,większość ma pod górę przez większość życia .Pomyśl trochę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
A mi co sie rzuca w oczy na pierwszym planie to całkowita ignorancja znajomości panujących w danym kraju przepisow i obyczajów...jadą ludzie w ciemo,nadokładkę z dziećmi i nawet nie pofatygują się poczytać jak to wygląda i w razie problemów gdzie i jak uzyskać pomoc...spotkałam sie juz z takimi przypadkami wiele razy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
eeewa napisał:
...Pytanie moze i jest do d....jak to napisales. Ale jak widzisz okazuje sie BARDZO WAZNYM TEMATEM.
Dla jasności bo widzę ,że nie dotarło to do Ciebie...co napisałem powyżej...

TO DO DUPY...
... BYŁO JEDYNIE TWOJE Z FORMUŁOWANIE PYTANIA
a nie sam temat związany z tym pytaniem....
Przeczytaj jeszcze raz powoli swój pierwszy post i zastanów się nad nim czy jest ono dostatecznie czytelny dla Ciebie samej a co dopiero dla innych...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
nie wiem czy przeoczylam,czy padla informacja czy eeewa ma pozwolenie na pobyt?
jezeli nie,to ja to czarno widze
to spotkanie z pania od socjalu tez
obym nie byla zlym prorokiem
eewa tutaj nawet zony z dziecmi,ktore przyjechaly do mezow,nie mialy wlasnego pozwolenia na pobyt,tylko na zasadzie laczenia rodzin,po rozwodzie musza opuscic Norwegie...
mam obawy,ze mozesz dostac nakaz opuszczenia kraju...
do kogo Ty dziewczyno przyjechalas,gdzie mieszkasz?
moze Ci ktos jeszcze cos madrego poradzi jak podasz wiecej informacji o swoim statusie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok