Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
marek m Rafał Oleniuk Gabriel4 (2947 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
alii napisał:
tak sie sklada,ze znam eeewa i zapewniam Was,ze ma gdzie mieszkac,spac i co jesc z dzieckiem. Z cala pewnoscia tez nie wykorzystuje swojego dziecka. Sytuacja zyciowa w polse zmusila ja do przyjazdu do norwegii. Dziewczyna szuka legalnej pracy od chwili przyjazdu. Jest jej naprawde nie latwo. Moze i nie jest obeznana we wszystkim tu tak jak niektorzy z was. Pierwsz co zrobila to odrazu po przyjezdzie zapisala dziecko do szkoly bo ma obowiazek chodzenia. A teraz jest przerazona co dalej po waszych odp. Wiec prosze Was poradzcie dziewczynie co ma zrobic zeby dobrze bylo jesli orientujecie sie w tej sprawie. Nie osadzajcie jej odrazu zle...

wiesz nie osadzam jej zle tylko trzeba byla najpierw naprawde pomyslec przyjechac samej znaleźć prace wynajac mieszkanieitp a potem zciagac dziecko wiesz tu nie ma jak w pl tu musi byc iles tam m2 na osobe w domu nam nie chcieli wynajac mieszkania jak sie dowiedzieli ze mamy dziecko bo byl za maly metraz i kolo bal sie ze dostanie kare
najlepiej jak by przedstawila ze ma jakis dochod i ma na swoje i dziecka utrzymanie jak nie niech powie ze przyjechala tu do chlopaka i niech go szybko znajdzie a i musi byc on pracujacy z pensja ze stac go na utrzymanie jej i dziecka czyli musi miec jakos 15 tys koron miesiecznie no nie wiem brak mi o tej poze wiecej pomysłow w kazdym razie musi udokumentowac ze ma za co kupic jedzenie i ma gdzie mieszkac no i w tym wszystkim mam nadzieje ze ma wszystkie papiery tzn pozwolenie nr personn badz choc skatt
mam nadzieje ze cala sprawa zakonczy sie pomyslnie
zycze powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(alii)
Wiking
Niestety,ale musiala odrazu zabrac dziecko. Nigdy wczesniej tu nie byla. Obecnie mieszka u kogos z rodziny kto pracuje legalnie i stac go na utrzymanie ich.Bylo to na wariackich papierach troche zrobione,ale nie miala wyboru.Obecnie czeka na person numer.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok