Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

WSPOLNE gotowanie - taki szalony pomysl - Norwegia

69 Postów
Początkujący
Czesc rodacy i nie tylko, moze ktos z Was myslal aby zabic nude codziennego dnia, samotne chwile bez rodziny, dzien swistaka w pracy, norweskie parowki, to samo jedzenie we wszystkich sklepach ect. i chcialby zorganiozwac jakies kolacyjki, sniadanka, obiadki deserki dla pasjonatow kulunarnych i ludzi lubiacych dobre jedzenie? Ja nie jestem kucharzem, ale gotuje od dziecka i w ten sposob sobie `dogadzam` i sobie gotuje, czasami znajomym. Moze wspolnie jakis pomysl sie urodzi. Ja na przyklad mam duzy dom, duza kuchnie, kupe miejsca i moglbym zaprosic ludzi na poziomie na wspolne gotowanie, biesiadowanie czy ucztowanie. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 6  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Anna Krysiak
(arabella)
Wiking
pomysł super, tylko że ja mieszkam w okolicy Oslo, ale jakby Wam tkie coś wyszło raz na miesiąc chociaż to superancko, dobre żarło i do tego fajne spotkanie, dwa w jednym
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Damian w
(dalink)
Wiking
Ucztować tak ale gotować nie umiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis: -1  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
Na pewno cos sie znajdzie, pogadaj z kolezankami, to moze Cie wspomoga. Pamietaj przez zaladek do serca....
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 3  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Sandra Owczarek
(SandraDianaOliviaOwczarek)
Wiking
Super pomysl Chetnie sie przylacze , moj nazeczony islandczyk kucharz i razem duzo kombinujemy w kuchni laczac nasze doswiadczenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis: -1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Karolina Zając
(KarolinaZajac)
Początkujący
Rolada z indyka, piersi z indyka rozkrajasz na płasko rozbijasz w środek dajesz farsz podsmazona cebula, cukinia i pieczarki mieszasz z surowym mięsem mielonym z indyka i suszonymi pomidorami, natka pietruszki. Zawijasz w jedną wielką roladę i owijasz cienutkimi plastrami boczku zeby mieso w pieczeniu nie wyschlo albo na bogato w szynce parmeńskiej. Wiążesz sznurkiem w folie aluminiowa i do piekarnika. Kroisz na piękne plastry i dwie piersi z indyka Ci starcza a nawet zostaną. Do tego mozesz podać jakiś sos np pieczarkowy albo grzybowy

Jedzenie smakuje o wiele lepiej podane na ładnej zastawie:
andyceramika.pl/

Od siebie polecam tę pracownię ceramiki z Bolesławca - można zamówić tam elegancką ceramikę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok