Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Praca - Norwegia

11 Postów
Teresa :)
(Sajka)
Wiking
Witam serdecznie. Ja mam takie pytanko. Czy w Norwegii sa jakies Agencje Pracy.Chodzi tu konkretnie o takie ktore pomagaja odplatnie w znalezieniu pracy, np.jak W U.K. Jezeli tak prosze o jakies wskazowki lub namiary. Z góry dziekuje za życzliwe odpowiedzi.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Marta F
(MartaF)
Nowicjusz
Listę agencji pracy i pracodawców w Norwegii można znaleźć tutaj. Najpopularniejsze agencje to m.in ClockWork Bemanning AS, SKUTEVIKEN PERSONELL, Proffice czy ADECCO, ale oczywiście firm pośredniczących jest bardzo wiele.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
(Sajka)
Wiking
dziekuję bardzo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
Teresa, to co napisala kolezanka wczesniej to normalka. Zadna z tych firm nie kasuje Cie za znalezienie pracy, tylko jak sie na jakies stanowisko nadasz to oni Cie zatrudniaja i wynajmuja dla innego pracodawcy i biora od niego dzialke co miesiac. Czasami rekrutuja tylko pracownikow dla firm, ale Ty za to nie placisz. Nie znam nikogo kto w ten sposob dziala oprocz uczciwych i nieuczciwych rodakow, ktorzy za to chetnie biora ´´kapuste. Znalezienie pracy w Norwegii jest coraz trudnieniejsze niestety dla nowo przybywajacych. Ps a Ty masz wogole norweski numer personalny albo D numer?? Ale nie zniechcecaj sie, jak jestes super fachowcem, mowisz biegle po angielsku i biegle po norwesku to na pewno cos znajdziesz i to szybko. Pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
(Sajka)
Wiking
Dziekuje bardzo za odpowiedz,przyznam szczerze ze nawet nie spodziewalam sie.Nie pracowalam wczesniej w Norwegii takze z norweskim na bakier,zaczynalabym wszystko od nowa . Od 8 lat pracuje w Anglii wiec angilski dobry. Dodalam ten post bo nie wiem z jakich stron korzystac w poszukiwaniu pracy. Slyszalam o addecco, a pozostale strony to strony typu www.pracanorwegia..itp. Jestem osoba szybko uczaca sie do tej pory pracowalam w gastronomii na kuchni, sprzatalam. Wlasnie gdybym nawet znala kogos takiego kto bylby w stanie zalatwic prace odplatnie, to nie ma problemu. Oby byl to uczciwy czlowiek. Dziekuje jeszcze raz, mam ciagle nadzieje ze moze uda sie z praca. Pozdrawiam i milego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
Ja na Twoim miejscu, znajac realia norweskie, jezyk, jeden drugi i trzeci, dobre i zle strony zycia tutaj i biorac pod uwage Twoj pomysl zmiany kraju na inny kraj, po 8 latach praktyki i doswiadczenia na wyspach - to bym sie tu nie wybieral. Angielski w Norwegii juz nie wystarcza, takie maja podejscie i tyle. Ale to Twoje zycie, decyzje i takie tam. W kazdym razie powodzenia czy tu czy tam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
szybko jedź do Norwegii bo to Ziemia Obiecana dla Polaków
Eden
El Dorado
praca.interia.pl/news-kraina-lososia-kon...na-wyspa,nId,1731252
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
Janek lubie Cie, choc nie znam, zwsze polepsza mi sie chumor jak cos napiszesz. 3maj tak dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Juz Anglia nie wystarcza...teraz w Norge trza zarobic. ..tylko tutaj juz tez sie skonczylo...
Polakow juz nie potrzebuja...zaczynamy powoli opuszczac ten kraj a ci co zyja marzeniami wciaz mysla ze Norge jak widzi europejczyka to specjalnie rzadowe auto wysyla na lotnisko...
Poczytaj troche co sie tu dzieje i przemysl sobie...bo sprzataczek jest tu tyle za kazdego dnia wyjezdza jedna z powrotem bo noe ma za co zyc....a wy tam w Angli trzody nawaliliscie rzad sie wkurwil stopuje wszystko a co myslicie ze tu jest inaczej? ??
No ale przyjedz do Ziemi Obiecanej kiedys Anglia nia byla" i zobacz jak jest.
Skoro po tylu latach chcesz zmienic kraj to dziwie sie Tobie czemu?bo ja po latach pobytu nie musze a ty???no ale nie moj woz...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
(Sajka)
Wiking
Nie bardzo rozumiem co ci przeszkadza ze ktos chce zmienic sobie prace czy otoczenie.Nie prosze o podanie mi pracy na tacy tylko o drobne wskazowki.Wybacz ale chyba nie jestes odpowiednia osaba do oceniania mnie czy inne osoby ktore pracuja w Anglii.Tu rowniez nikt nic za darmo nie dostaje. Musisz byc bardzo zgorzkniala i malo empatyczna osoba skoro tak tak zareagowalas. Nie wiem czego tu komus zalowac. Acha i ja prace ciagle mam, legalna platna, i nic na sile nie musze robic, mam taki kaprys ze moze musze cos zmienic w swoim zyciu. ale mimo tego dziekuje za te pare slow otuchy (normalka jak to polak polakowi dobrze zyczy), i zyczliwosc. Pozdrawiam i wiecej optymizmu, luzu i usmiechu bo tego nam Polakom brakuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok