Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

reklama | kup tutaj »

ktoś to wogóle czyta??? - Norwegia

Czytali temat:
pawel kowalski TySooN66 (2474 niezalogowanych)
1 Post

(bonia2045)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
bonia2045 napisał:
kurcze,mieszkam w okolicy drammen ,przyjechałam tu na praktyki po studiach ale praca jest nie ciekawa a raczej polski szef wykorzystuje tu ludzi fizycznie i psychicznie.myślałam żeby zmienić pracę ale nie wiem gdzie w lier jest biuro pośrednictwa pracy ,mogę robić wszystko byleby z dala od tego człowieka.pomocy;(jestem tu 2 tygodnie i już nie daję rady z ciężarami które każą mi razem z facetami dżwigać.

i to jest przykład budowanie drugiej polski na obczyźnie, biedaku nikt ci nie powiedział że od polskich firm i polskich szefów w norweskich firmach trzeba się trzymać z daleka?? :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
prosty przykład : ludzie widzą (Norwedzy) że jeśli swój swojego potrafi oszukiwać i wykorzystywać - to nie miejcie pretensji że Norwedzy też potrafią być później tacy sami . Jeszcze trochę to czy u Norwega czy u Polaka będziecie je//b/ać tak samo i tak samo będziecie traktowani --- przecież sami tego chcecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
powiatowy myśliciel napisał:
prosty przykład : ludzie widzą (Norwedzy) że jeśli swój swojego potrafi oszukiwać i wykorzystywać - to nie miejcie pretensji że Norwedzy też potrafią być później tacy sami . Jeszcze trochę to czy u Norwega czy u Polaka będziecie je//b/ać tak samo i tak samo będziecie traktowani --- przecież sami tego chcecie

Dokładnie - ćwiczyłem to w Londynie,,,,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Tjaa.. no dziwne. Mnie jakos pracownicy nie uciekaja, ani nie marudza... przychodza do pracy trzezwi, wypoczeci i zrelaksowani z kubkiem kawki w dloni i usmiechem na twarzy... Aha!.. juz wiem.. przeciez ja nie zatrudniam Polakow...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
185 Postów

(lena003)
Stały Bywalec
WOW ...no wez Ty mnie Sethur zatrudnij u siebie a obiecuje ze bede przychodzić do pracy trzeźwa i wypoczeta i bede sie uśmiechać od ucha do ucha . . . no i z kubkiem kawy . . . .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
lena003 napisał:
WOW ...no wez Ty mnie Sethur zatrudnij u siebie a obiecuje ze bede przychodzić do pracy trzeźwa i wypoczeta i bede sie uśmiechać od ucha do ucha . . . no i z kubkiem kawy . . . .
a ja z dwoma kubkami - jednym dla siebie drugim dla szefa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bonia2045 napisał:
kurcze,mieszkam w okolicy drammen ,przyjechałam tu na praktyki po studiach ale praca jest nie ciekawa a raczej polski szef wykorzystuje tu ludzi fizycznie i psychicznie.myślałam żeby zmienić pracę ale nie wiem gdzie w lier jest biuro pośrednictwa pracy ,mogę robić wszystko byleby z dala od tego człowieka.pomocy;(jestem tu 2 tygodnie i już nie daję rady z ciężarami które każą mi razem z facetami dżwigać.
na praktyki po studiach do Norwegii??ciężary po studiach każą dźwigać, tsunami w Japonii, księżyc w pełni i to najbliżej. Nic tylko koniec świata się zbliża
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
Sethur napisał:
Tjaa.. no dziwne. Mnie jakos pracownicy nie uciekaja, ani nie marudza... przychodza do pracy trzezwi, wypoczeci i zrelaksowani z kubkiem kawki w dloni i usmiechem na twarzy... Aha!.. juz wiem.. przeciez ja nie zatrudniam Polakow...

Ja zatrudniam i tez sa usmiechnieci ale ni z kubkami mi przychodza a termosami to chyba trzeba zmienic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bonia2045)
Wiking
Byłam w trakcie studiów już w Norwegii i miło wspominałam pracę u Pana Leszka Jaromy ... Polak i jak śmiem twierdzić baaaardzo w porządku .. sądziłam więc ,że będzie ok ,ale nadziałam się nieżle... no nic może wytrzymam, nie mam zamiaru murzynować i jak inne dziewczyny wyloguję się z pracy jeśli mam świadomość ,że następnego dnia rano będę miała ciężki problem wstać z bólem stawów,rąk i ramion ... i całego kręgosłupa ogólnie.. nie opowiadam tu nikomu ,co i jak bardzo mnie boli i dę i robię...albo jak koleżanka ,nie będę czekać do 21 kw tylko pojadę do domu. Nie jestem jakąś lalunią która boi się pracy ale nie będę za najniższą norweską stawkę i to dla studenta(nie wiem czy to realna i odpowiednia stawka-80 nok brutto nok na godzinę minus jeszcze podatek )charowała gorzej niż w Polsce u rodziców na wsi..POrażKA jednym słowem.Ale co tam ...ile dam radę to wytrzymam.. nie lubię fałszu a obserwuję szefa polskiego ,na wielu kłamstwach go przyłapałam,wiem jaki jest,gdy miarka się przebierze i wrobi mnie w coś .. czego nie zrobiłam albo powiedziałąm bez ogródek pojadę do domu... bo honor mi nie pozwala,by ktoś wrabiał mnie w dziwne sytuacje a ja dla zwykłej kasy znosiła to ,że któś mni ubliża twierdząc ,że powiedziałąm coś ,co prawdą nie jest mam dowody .. zawsze nagrywałam rozmowy z nim na tela.. coprawda zginął mi ostatnio ,gdy przyznałam się ,że to robie przy nieodpowiedniej osobie.. ale jestem mądra i zapisauje takie rzeczy w sieci.... nie muszę nikomu nic udowadniać wśród osób ,które mieszkają ze mną.. ale każdy sąd przyzna mi rację bo wyjmę dyktafon i mam czarno na białym prawdę i nie obchodzą mnie inni.. ważne ,że ja wiem jak jest i osoby z mojego bliskiego otoczenia ,które owych nagrań słuchały.. i zrobię z tym porządek w nav i policji pracy ...bo mam twarde dowody .... wystarczy ,że przebierze się miarka tak,bym już tej obłudy nie strzymała i na własne życzenie zrezygnowała z tej pracy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok