Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
retier1 napisał:
Nasze życie forumowe bardzo dobitnie pokazuje że nie warto pokazywać swoich uczuć kolego,co też staram się czynić.Ze dwa lata temu podałem przykład tego co potrafią zrobić małe kurczęta gdy zobaczą krew u słabego osobnika,my ludzie jesteśmy jeszcze gorsi.Czemu,bo mamy ta sławetną inteligencję którą co niektórzy tak się pysznią,a tak naprawdę to nie wiedza co z nią zrobić. I byle pastuch czy świniopas bardziej rozumie życie niż oni.
Bardziej staram się pokazać to na co większość przymyka oczy i nie chce widzieć pewnych rzeczy,spraw,czy też swoich wad,bo są wtedy nikim. I krzykiem próbują zwrócić na siebie uwagę.
Masz rację z kowalem,każdy powinien nim być lecz nie każdy potrafi.I tu już stosujemy zasadę którą przytoczyłem na początku.
Nie zgodzę się z tobą co do rutyny. Rutyna i godzenie się z codziennością prowadzi do marazmu,stania w miejscu,a więc w ostatecznym rozrachunku do śmierci, w każdym tego słowa znaczeniu. A do śmierci raczej nigdy nie jesteśmy gotowi.
Taka gotowości raczej przeczy naszemu instynktowi przetrwania,tak mi się wydaje.
Pozdrawiam,Marek
.....Dzisiaj Diablica to skończy a mianowicie-myślcie sobie co chcecie.....Buntujemy się. Św. Tomasz, jako wnikliwy obserwator człowieka, potrafi powiedzieć, że śmierć dla człowieka jest czymś głęboko nienaturalnym — choć powiemy, że przecież, to starzenie się, rozpad jest naturalnym procesem. Dziś już może bardziej przeraża ludzi niż dawniej Sąd Boży, to że po śmierci NIC ich już nie czeka i waga przygotowana na nasze uczynki pokryła się jedynym obiektywnym kosmicznym pyłem. „NIC” jest tak straszne, że — jak uczą niektórzy teologowie — nawet diabeł woli piekło niż „NIC”. Nie znaczy to wcale, że taka świadomość przyprowadza człowieka do bezruchu i otępienia. Skoro po naszej śmierci dziury w niebie ani krateru w ziemi nie będzie — wielu poświęca ziemski czas na sypanie choćby małego kopczyka pamięci: dzieło albo zbrodnia — byleby pamiętali. I zdaje się, że będą pamiętać, choćby z potrzeby odwołania się, potrzeby wzorów. W tym względzie człowiek zmienia się niewiele, choć czasami wstydliwie ukrywa, że na wzór przodków tworzy legendę. Mochnacki i jego towarzysze przystający za pan brat z bohaterami starożytnego Rzymu, tak samo wcześniejsi aktorzy Rewolucji Francuskiej. I nasze nowe postacie Kolumbów, krakowskie wcielenia Raskolnikowa, głodnego Żeromskiego ze stójką munduru weterynarii i upostaciowanie się Podziemia lat 80-tych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
jasta102 napisał:
retier1 napisał:
... A do śmierci raczej nigdy nie jesteśmy gotowi.
Taka gotowości raczej przeczy naszemu instynktowi przetrwania,tak mi się wydaje.
Pozdrawiam,Marek

czyli wszystkie samobójstwa na świecie to tylko niewykryte morderstwa

Czy słabość jednostki jest normą na tle ogółu,Jasta102
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
To ja też coś poszukam dla ciebie,ale u siebie[/quote]

Dobrze.....to przyjdę zaraz do Ciebie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Więc jaki morał diablico,bo już się zamotałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
retier1 napisał:
Więc jaki morał diablico,bo już się zamotałemHAHAHAHA-Przyjdzie śmierć i będzie miała twoje oczy...Jeśli zdanie: „Przyjdzie śmierć i będzie miała twoje oczy” interpretować w duchu „nieprzekazywalności” śmierci i zastępstwa w niej (choć mity greckie znają taki przypadek), to dobrze powiedziała jedna z karmelitanek z Compiegne, że każdy ma swoją śmierć, chociaż postronnym obserwatorom zdaje się ona czasami na wyrost — jak przez pomyłkę przydzielony przez westiariuszkę zbyt obszerny habit.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
wilk stepowy napisał:
To ja też coś poszukam dla ciebie,ale u siebie

Dobrze.....to przyjdę zaraz do Ciebie....[/quote]

................no,nie tak szybko daj pomyśleć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
retier1 napisał:
jasta102 napisał:
retier1 napisał:
... A do śmierci raczej nigdy nie jesteśmy gotowi.
Pozdrawiam,Marek

czyli wszystkie samobójstwa na świecie to tylko niewykryte morderstwa

Czy słabość jednostki jest normą na tle ogółu,Jasta102

tak Kopernik też był(a) jednostką na tle ogółu? słaba to raczej jest gawiedź, która nie znając celu, sensu, ani Boga, żyje aby żyć, rzekomo w imię instynktu przetrwania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
irazibialfa napisał:
retier1 napisał:
Więc jaki morał diablico,bo już się zamotałemHAHAHAHA-Przyjdzie śmierć i będzie miała twoje oczy...Jeśli zdanie: „Przyjdzie śmierć i będzie miała twoje oczy” interpretować w duchu „nieprzekazywalności” śmierci i zastępstwa w niej (choć mity greckie znają taki przypadek), to dobrze powiedziała jedna z karmelitanek z Compiegne, że każdy ma swoją śmierć, chociaż postronnym obserwatorom zdaje się ona czasami na wyrost — jak przez pomyłkę przydzielony przez westiariuszkę zbyt obszerny habit.

o Boże , z kim ja się zadaję do rana będę główkował
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
To Kopernik był(a) samobójcą?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
retier1 napisał:
irazibialfa napisał:
retier1 napisał:

o Boże , z kim ja się zadaję do rana będę główkował

A ja z Tobą.....hi,hi,hi......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok