Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Nawet 20% rabatu

Kalendarz 2026

Zam贸w
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Adam Red Stafhalr ptagapow Stanis艂aw Polanowski 艁ukasz Baniewski Marcin37 razem1 Wi艣niewski (16042 niezalogowanych)
167 Post贸w

(miodop艂ynny)
Sta艂y Bywalec
czarymary napisa艂:
miodop艂ynny napisa艂:
czarymary napisa艂:
Kto艣 je kocha? Posiada?(zdj臋cia!) Ma ciekawe opowie艣ci na temat? Swoje zdanie?
W膮tek dla pasjonat贸w sztuki tatua偶u-na ciele swoim lub cudzym!
Sceptyk贸w r贸wnie偶 zapraszamy

Skoro zapraszasz - po co to robisz? Nie musz臋 dodawa膰, 偶e tylko szczera odpowied藕 mnie interesuje.

Po co si臋 tatuuj臋? Takie poczucie estetyki,po prostu. Ka偶dy ma swoje indywidualne pragnienie pi臋kna... Pierwszy tatua偶 zrobi艂am sobie w wieku 13 (sic!) lat,absolutnie nie by艂o to przemy艣lane dzie艂o sztuki,ale mam do niego taki sentyment,偶e jest do dzi艣 oprawiony tylko w inny ta2 Jak do tej pory mam na przedramieniu zrobion膮 c贸rk臋 w otoczeniu kwiat贸w,czerwon膮 opask臋 na ramieniu,czakr臋 serca na dekolcie (a w 艣rodku wspomniana wcze艣niej pierwsza dziaba),mehendi na stopie,oko na nadgarstku i 3 kropki na czole-tak 偶eby m贸c se popuka膰,hehe. /to tak uprzedzaj膮c komentarze/
Plan贸w jeszcze wiele...

...bo zaprasza艂a艣 r贸wnie偶 sceptyk贸w, wi臋c pytam.
Poczucie estetyki, m贸wisz... No ale co? stajesz przed lustrem i podziwiasz? Albo patrzysz na przedrami臋 my艣l膮c "jak膮 mam pi臋kn膮 c贸rk臋"?
/mam nadziej臋, 偶e nie obr贸cisz kolejny raz w 偶art/.
Ciekawi mnie, czemu ludzie poddaj膮 si臋 tym seansom z krwi膮 i b贸lem i jeszcze za to p艂ac膮 ca艂kiem s艂ono. 艁azi艂em kiedy艣 z tak膮 jedn膮 czarn膮 /tzn. sk贸ra czarna/ i ona mia艂a troch臋 tego i owego z dziarami w艂膮cznie. Z tym, 偶e to by艂y jakie艣 rytualne rzeczy... Nie chcia艂a za du偶o o tym gada膰 a tu jest okazja...
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Post贸w

(potfur)
Nowicjusz
czemu ludzie poddaj膮 si臋 tym seansom z krwi膮 i b贸lem i jeszcze za to p艂ac膮 ca艂kiem s艂ono
no wiec ci odpowiem , bo sztuka kosztuje,
co do krwi i bolu... kazdy to odbiera indywidualnie
pozatym, do tego trzeba dorasnac... ale emocjonalnie...
no i na podsumowanie... nie ma sensu dyskutowac na ten temat z ludzmi, ktorzy sa sceptykami w tym temacie bo

,,Nigdy nie wdawaj si臋 w dyskusje z idiot膮,bo najpierw sprowadzi ci臋 do swojego poziomu a potem pokona do艣wiadczeniem,,
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
167 Post贸w

(miodop艂ynny)
Sta艂y Bywalec
potfur napisa艂:
czemu ludzie poddaj膮 si臋 tym seansom z krwi膮 i b贸lem i jeszcze za to p艂ac膮 ca艂kiem s艂ono
no wiec ci odpowiem , bo sztuka kosztuje,
co do krwi i bolu... kazdy to odbiera indywidualnie
pozatym, do tego trzeba dorasnac... ale emocjonalnie...
no i na podsumowanie... nie ma sensu dyskutowac na ten temat z ludzmi, ktorzy sa sceptykami w tym temacie bo

,,Nigdy nie wdawaj si臋 w dyskusje z idiot膮,bo najpierw sprowadzi ci臋 do swojego poziomu a potem pokona do艣wiadczeniem,,

Tote偶 nie ciebie o to pytam przesympatyczny kolego, a za艂o偶ycielk臋 w膮tku, kt贸ra pozostawi艂a furtk臋 dla takich idiot贸w jak ja, Ka Pe Wu? Jak dla mnie mo偶esz si臋 nawet podpali膰 偶ywcem przed pa艂acem kr贸la na znak protestu przeciwko niezrozumieniu.
Wychyl si臋 raz jeszcze z jakim艣 nieprzyjemnym s艂owem "emocjonalnie dojrza艂y" kolego, a wych艂oszcz臋 cie tak, 偶e ci trwa艂e 艣lady na m贸zgu pozostan膮.

I jeszcze si臋 w minusiki bawi - m臋偶czyzna

Ps. a propos s艂owa "sztuka" - do艣膰 cz臋sto u偶ywany przez domoros艂ych hartyst贸w knot, 偶eby zatka膰 usta dyskutantowi.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Post贸w

(czarymary)
Nowicjusz
Panowie-po pierwsze; troch臋 kultury i dobrego smaku. Nie wylewajmy jadu na forum.

Tatua偶 jest to pewna forma zdobienia cia艂a,tak jak kolczyki,ubranie,makija偶,fryzura... Oczywi艣cie zmiany w wygl膮dzie podczas robienia tatua偶u s膮 sta艂e,ale warto pomy艣le膰 jakie konkretny cz艂owiek ma wyobra偶enie pi臋kna. Jet to sprawa wysoce indywidualna i jako taka nie podlega ocenie czy to w艂a艣ciwe czy nie. Ka偶dy z nas d膮偶y w pewien spos贸b do uzyskania tego idea艂u,czy偶 nie?

Patrz臋 na swoje cia艂o pokryte rysunkami i wydaje ono mi si臋 pi臋kne. One go nie zakrywaj膮,ale wr臋cz je podkre艣laj膮. Podobaj膮 mi si臋 ludzie,kt贸rzy w podobny spos贸b ozdabiaj膮 swoje cia艂o.
Sam proces powstawania tatua偶u nie jest przecie偶 najwa偶niejszy. Niekt贸rzy przyk艂adaj膮 do niego du偶膮 wag臋,nawet rytualn膮,ale to jest PROCES,kt贸ry prowadzi do czego艣 upragnionego. Chyba nikt z nas nie boi si臋 odrobiny b贸lu,偶eby zdoby膰 co艣 czego pragnie?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
167 Post贸w

(miodop艂ynny)
Sta艂y Bywalec
czarymary napisa艂:
Panowie-po pierwsze; troch臋 kultury i dobrego smaku. Nie wylewajmy jadu na forum.

Tatua偶 jest to pewna forma zdobienia cia艂a,tak jak kolczyki,ubranie,makija偶,fryzura... Oczywi艣cie zmiany w wygl膮dzie podczas robienia tatua偶u s膮 sta艂e,ale warto pomy艣le膰 jakie konkretny cz艂owiek ma wyobra偶enie pi臋kna. Jet to sprawa wysoce indywidualna i jako taka nie podlega ocenie czy to w艂a艣ciwe czy nie. Ka偶dy z nas d膮偶y w pewien spos贸b do uzyskania tego idea艂u,czy偶 nie?

Patrz臋 na swoje cia艂o pokryte rysunkami i wydaje ono mi si臋 pi臋kne. One go nie zakrywaj膮,ale wr臋cz je podkre艣laj膮. Podobaj膮 mi si臋 ludzie,kt贸rzy w podobny spos贸b ozdabiaj膮 swoje cia艂o.
Sam proces powstawania tatua偶u nie jest przecie偶 najwa偶niejszy. Niekt贸rzy przyk艂adaj膮 do niego du偶膮 wag臋,nawet rytualn膮,ale to jest PROCES,kt贸ry prowadzi do czego艣 upragnionego. Chyba nikt z nas nie boi si臋 odrobiny b贸lu,偶eby zdoby膰 co艣 czego pragnie?

Po pierwsze i ostatnie mi si臋 wydaje
Je艣li chodzi o meritum to jeszcze chcia艂bym pom臋czy膰, ale to ju偶 nie dzi艣.
Pozdrowionka
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Post贸w

(czarymary)
Nowicjusz
Kalba napisa艂:
Ja mam 3 tatuaze, ale za pare miesiecy bede miala 4. na plecach mam imiona coreczki, a jestem teraz w ciazy, bede musiala wytatuowac sobie imie drugiego malenstwa, zeby bylo sprawiedliwie

Haha,ja mam podobnie Na przedramieniu portret c贸rki,planujemy synka jeszcze,wi臋c kolejny portrecik si臋 szykuje
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
277 Post贸w
M N
(MareckiMarecki)
Sta艂y Bywalec
Zr贸b fotki Swoich tatua偶y i wrzu膰 to je ocenimy i nie zapomnij o dekolcie
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Pocz膮tkuj膮cy
Pewnych rzeczy nie mozna tak poprostu wytlumaczyc. Czy to tatuaze nazywane sztuka, czy to sztuka walki, apropos przeciez to rowniez nie jest logiczne, ze jeden czlowiek stara sie drugiemy dac manto, dla zabawy, a ten drugi z checia na to przystaje
Jestesmy tylko ludzmi ktorych sila napedowa sa emocje. Pewnych rzeczy ludzie nie zrozumieja, tak jak np. wielu milosnikow muzyki klasycznej nie rozumie fanow ciezszego brzmienia
Zadne logiczne argumenty nie dzialaja jezeli chodzi o upodobania czlowieka.
Jeden woli blonynki, a drugi rude
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Post贸w

(czarymary)
Nowicjusz
Wrzuc臋,wrzuc臋
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Maniak
Phaste napisa艂:
Pewnych rzeczy nie mozna tak poprostu wytlumaczyc. Czy to tatuaze nazywane sztuka, czy to sztuka walki, apropos przeciez to rowniez nie jest logiczne, ze jeden czlowiek stara sie drugiemy dac manto, dla zabawy, a ten drugi z checia na to przystaje
Jestesmy tylko ludzmi ktorych sila napedowa sa emocje. Pewnych rzeczy ludzie nie zrozumieja, tak jak np. wielu milosnikow muzyki klasycznej nie rozumie fanow ciezszego brzmienia
Zadne logiczne argumenty nie dzialaja jezeli chodzi o upodobania czlowieka.
Jeden woli blonynki, a drugi rude

ch艂opcom podobaja sie blondynki, a mezczyzn膮 brunetki
ps: moja ufarbowa艂a sie na rudo
I wiecie co? to prawda,ze rude foki s膮 najlepszymi kochankami.......
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok