kepa89 napisał:
Moje zdanie na ten temat wyglada tak, ze niesprawiedliwie oceniacie to wszystko. Ja sama odkupywalam domki i gdyby nie to kto wie czy do dzis miala bym prace, a na ta chwile poprzez rekomendacje mam grafik na caly tydzien od poniedzialku do soboty. Odkupilam, ludzie polecali mnie dalej itp.. tak to niestety wyglada, a domki prywatne tylko i wylacznie z polecen z jednego do drugiego inaczej nie ma szans! Ci co sie z tym nie zgadzaja to wola siedziec na dupie w domu i czekac az sama praca przyjdzie? Na gotowe? Powodzenia ale do tego trzeba miec ustawionych tutaj znajomych albo rodzine ! Przeciez nie zmuszam nikogo do tego i twierdze ze to jednak jak by nie patrzec pomoc drugiej osobie!
patrzysz ciągle z innej,niż moja, perspektywy. Mi chodzi jedynie o to, ze gdybym miała przestac sprzątac dany domek, bo wyjezdzam,bo mam inna robote, obojętnie, po prostu nie chce dalej go sprzątac, to W ZYCIU NIE WPADŁABYM NA POMYSŁ BY byc samozwańczym posrednikiem, wykorzystywac desperacje osób poszukujących pracy i odsprzedaac "prawa" do sprzątanie domu. To jest strasznie zierzęce, instynktone zachowanie i jakbym była norkiem i widziałąjak polaczki sobie odsprzedają mozliwośc sprzatania mojego pałacu to bym załamała ręcę!
Wiem jak działają POLECENIA. W domu moich rodziców w polsce jest już obecnie już 3cia Pani ciągu ostatnich 2 lat która wpada raz na czas na sprzatanie,mycie okien itp. każda które odchcodziła z pracy POLECAŁA osobę którą znała, albo o niej słyszała. ZA DARMO!!!!tylko po to by moim rodzicom ułatic zadanie albo po to,by swoim znajomym pomóc znalezieniu dodatkoego zajęcia.
nie krytykuję osób, które się godzą na zakup tego "CZEGOŚ", jedynie nie rozumiem tej okropnej żądzy pieniądza z tej drugiej strony. samozańcze biuro pośrednictwa pracy. masakra. ale jak ktos uaża inaczej to ok. dobrze ze na takiej zasadzie nie działa cały swiat... że kazda praca jaką dostajesz KOSZTUJE jedną pensje. popier..ne!!!! idziesz robic na budowie? to jedna pensyjka dla kolesia ktory z pracy wlasnie zrezygnował i na ktorego miejsce wskoczyłes...niania? manikiurzystka?p[rzedszkolanka?prezes firmy? masakraaaaa.