Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2344 niezalogowanych)
810 Postów
Maniak
Anna82 napisał:
Dominiko nie jesteśmy w LA

Ania masz racje. Ja dopiero staram sie ogarnac "specyfike",
wiem, ze kiedys i ja bede rodzila i wolalabym siedziec w domu
i pilnowac bobinki aby w plankton nie poszly w przyszlosci.

Wiem rowniez, ze lepiej byc samowystarczalna bo dzisiaj
to wiadomo jak jest, kazda samica czycha, aby podebrac
WARTOSCIOWEGO misia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Anna82 napisał:
Dominiko nie jesteśmy w LA

Jak zwykle tutaj miło dajcie mu spokój zapytać każdy może ale jak zwykle mieszacie ludzi z błotem.

ale wielu z nas zna takie matki ktore siedza tutaj juz ze 4 lata i nawet z domu boja sie wyjsc bo nie znaja nawet angielskiego.. teraz dziecko urodzily i tez nic - bo nie maja czasu bo dzieckiem sie zajmuja - a jak do lekarza trzeba to ciagaja znajomych ze soba jako tlumacz.... to jest wlasnie zalosne... siedzenie w domu i matkowanie: to przez te 3,5roku oboje juz dawno by sie nauczyli- oboje... nawet z TV... a dzieci bardzo szybko sie ucza - wystarczy wypuscic je na dwor tam gdzie sie bawia norweskie dzieci... 3,5 letnie dziecko ktore jest tu w NO i nie zna norwesekigo to jest celowe okaleczanie dziecka....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Yatsek podejrzewam że dzieci nie masz, poczekamy, pożyjemy, łatwo komuś prawić morały.
Różne to są sytuacje w życiu, ale to nie znaczy że trzeba wszystkich wkładać do jednego wora.
Może "żona" chce spędzić jak najwięcej czasu ze swoim dzieckiem.
Trzeba było napisać prosto że żadna kasa jej nie przysługuje i po temacie a nie wyzywać od nierobów zastanówcie się trochę.
Takich matek w Norwegii jest sporo, już nie wspomnę o tych co dupę grzeją w pl i pobierają kasę na dzieci które nawet nie wiedzą co to Norwegia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ikar30 napisał:
...moje dziecko jak narazie nie umie języka i bez jakichkolwiek podstaw napewno nie dam go do przedszkola!
ZONA

E ... ty !!!
ŻAŁOSNA ŻONA swego męża ...
---
Z tego co piszesz wynika niedwuznacznie iż jesteś bardzo słabo wykształcona , pewnie tylko podstawówka ... i coś zaczęte a nie skończone , bo chłopak zaogonił a ksiądz zabronił używać kondomów ... bo to grzech straszny ...!!!
---
Dziecko Ma 3,5 roku i nie zna podstaw Norweskiego ...!!! SZOK ...amok ...
A ile to dziecko jest już w Norge ...!??? .
---
Gwoli wyjaśnienia ... Gdybyś dziecko posłała do przedszkola w styczniu tego roku , to pewnie dzisiaj , Mówiło by lepiej po Norwesku Niż twój MUNDRY chłopina ...
I pewnie dlatego , tak się boicie posłać dziecko do przedszkola , bo po miesiącu nie bylibyście w stanie się z Nim dogadać ...
---
Siedząc w domu , Dziecko Języka się NIE NAUCZY ... bo przebywa z dorosłymi Polakami , będąc w przedszkolu jest z Norweskimi Rówieśnikami ... i chcąc nie chcąc sam się automatycznie Uczy ...
---
Urodzić jest łatwo ... wychować tragicznie ...
ECH ...żałośni jesteście oboje ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Beata Cz.
(mycha905)
Nowicjusz
to prawda moj synek przyjechal tutaj majac 3 latka, od razu szukalismy mu miejsca w przedszkolu, ktore znalazlo sie po 5 msc. To wlasnie w przedszkolu osluchal sie i nauczyl bardzo szybko jezyka i teraz chodzi do szkoly do 2 klasy i nie ma problemu z norweskim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Jan Kowalski
(ikar30)
Nowicjusz
do gabriela widze ze bardzo chces zaistniec lecz przyznam szczerze ze jesteś strasznie slaby! ciekawa jestem jakie ty masz wykształcenie? wydaje mi sie jednak ze nie jest ono zbyt wysokie bo inteligentny i wyksztalcony czlowiek umie przede wszystkim sie zachowac. wydaje m isie ze masz ze soba duzy problem,a swoje kompleksy i niespełnienie zyciowe starasz sie przelac na inna osobe. to prawdza ze dzieci jest cieszko wychowac dlatego mam nadzieje ze ciebie to nie bedzie dotyczyc!
a dla twojej wiadomosci ja w norwegii jestem niecaly miesiac, a na miejse do przedszkola trzeba poczekac!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Jan Kowalski
(ikar30)
Nowicjusz
gabriel mam do ciebie pytanie czy ty moze jestes bezpłodny?? czy moze masz zbyt malego aby splodzic dzidziusia i dlatego jestes taki zgorzknaly.wedlug mnie takie zachowanie okazuje stary przez nikogo nie chciany kawaler
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Jan Kowalski
(ikar30)
Nowicjusz
gabriel chyba duzo placisz za bykowe,albo nie byles skrzywdzony w dziecinstwie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
ikar30 napisał:
gabriel mam do ciebie pytanie czy ty moze jestes bezpłodny?? czy moze masz zbyt malego

Ikar, co Ty tak emocjonalnie podchodzisz do formy pisania,
wiecej luzu i dystansu. Gabriel ma sporo racji, zreszta inni to potwierdzaja.

Przynajmniej jest szczery a to juz jest wartoscia sama w sobie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Jan Kowalski
(ikar30)
Nowicjusz
dzieki aniu za wsparcie.szczerze mowiąc nawet nie wiem o co chodzi tym ludziom. ja dopiero przyjechalam do norwegi i to chyba jest oczywiste ze chcielibysmy wiedziec do czego mamy prawo. moje dziecko jak narazie ma zmienione ale zycie tak wiec chcialabym go najpierw wprowadzic w zycie w innym kraju a nie odrazu rzucac na gleboka wode. jemu i tak jest ciezko. szkoda tylko ze trafiaja sie tacy ludzie ktorzy nie maja pojecia o pewnych sprawch a zabieraja glos i obrazaja innch
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok