Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Dareknorge napisał:
Retrier a wiesz co to jest makro i mikro ekonomia. I jaki to ma wplyw na gospodarke

Właśnie Dareknorge,może przytoczysz parę przykładów z norweskiej prasy o negatywnym wpływie pracy polskich pracowników na stan norweskiej gospodarki. Jak do tej pory opinie są raczej pozytywne,ale chyba schodzimy z tematu. Jak się nie myle to myślą przewodnią jest psucie rynku pracy przez polaków i o tym że dla pieniędzy jesteśmy gotowi zrobić wszystko,chowając swój szacunek dla siebie samego głęboko w dupę. Czyż nie panie Dareknorge? Ale to nie znaczy że wszyscy są tępi. Gdyby tak miało być to by znaczyło że ty i gama jesteście tacy sami,więc komu przyganiasz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Trzeba wybaczyć ciężarnej pomylenie pojęć Ale i tak uważam, że jedno ma wpływ na drugie i spodobało mi się to o mikro i makroekonimii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
Dareknorge napisał:
[quote] ...uważam ze pisanie na tym forum jest bezsensu bo pustaki i tak nie zrozumieją problemu jaki tu został poruszony. Szkoda ze tylko tacy ludzie sa na tym forum...

...brawo!!! norweskidarusiu
wlasnie awansowales do grupy (jak sam piszesz) pustakow i 'tylko takich ludzi'

...pisz dalej,powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
panladny napisał:
...retier druzja!

nie nerwuj sja,nje nada.wsjo haraszo...

Noooo....przecież nie mogę tylko tańczyć....... muszę napisać, że oprócz tego......że Ładny.....to i mądry.....

Pozdrawiam.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...spasiba wilczyco!

buzjaki...dobrej nocki!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gama28 napisał:
Trzeba wybaczyć ciężarnej pomylenie pojęć Ale i tak uważam, że jedno ma wpływ na drugie i spodobało mi się to o mikro i makroekonimii.

I owszem ma wpływ , ale nie do tego stopnia żeby rozwalać gospodarkę jakiegoś kraju. Coś często zwalasz winę na tę ciążę gama wygodna wymówka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Zawsze jakaś to wymówka
Nie bierz jednak tego co napisałam, jako wycofanie się z wcześniejszych wypowiedzi, bo się z nich absolutnie nie wycofuję! Całe szczęście, że gospodarka żadnego obcego kraju nie zależy od nas, Polaków Bo wtedy z nastawieniem, żeby tylko brać i wywozić cienko by piszczała... Tak naprawdę to rozwalając rynek najbardziej my sami dostajemy po d....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Jeszcze tylko słowo na dobranoc: zakochałam się w tej piosence, wklejałam już w wątku muzyka, a teraz dedykuję czytającym ten wątek na lepsze zakończenie wieczoru:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
No, pojechaliście po bandzie. Gama i dareknorge.
... WY pustaki...
... WY nieroby na zasiłkach...
... WY okradający norweską gospodarkę...
... WY WY WY

A Wy to co, święci jacyś? Inni? Czyż nie rozwalacie gospodarki jako Polacy?
Żałosne, zaśmierdziało naszymi rodowitymi politykami.

Dziwię się Gama Tobie że dałaś się wciągnąć w taki temat, nakręcić jak pajacyk z bębenkiem.
Pisać "pomogłabym, ale nie mam możliwości" i jednocześnie podpisywać się pod stwierdzeniem że to złe że sobie nie pomagamy, "jak przy wypadku"
Obłuda, tyle tylko widzę w tych wypowiedziach.
Dareknorge, już mieliśmy okazję dyskutować i uważam że jesteś typem człowieka który uważa że zawsze ma rację, bo ma rację bo tak uważa.
Słyszałem że to właśnie tania siła robocza napędza gospodarkę, oczywiście pewnie się mylę tak samo jak większość ekonomistów i ekspertów w największych koncernach światowych. Oczywiście w Chinach gdzie głównym napędem jest bardzo tania siła robocza też pewnie się pomylili a to że są w stanie kupić pół świata to zapewne dlatego że nie ma tam Polaków.
Zapraszam jeszcze na wycieczkę do sklepów z materiałami budowlanymi, proponuję policzyć ilu Norweskich budowlańców kupuje materiał, a ilu Polskich.

Na koniec mam nadzieję że Wasz NAV też wprowadzi takie praktyki bo od siedzenia w domu już się wam całkiem w głowach poprzewracało.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...a ja sie pani gammie,wcale nie dziwie!

bo jesli dobrze pamietam (prosze o sprostowanie) to jest to wielka pani klientka,ktora najpierw zamawiala gazety,a pozniej nie raczyla ich odebrac...
zreszta sklep i tak juz zbankrutowal...m.in. dzieki takim klientom!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok