Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1 Post

(Dareknorge)
Wiking
Grzesiu poziom twojej arogancja i glupoty poraza mnie. Tak ci polacy co robia zakupy to pewnie wszystcy robia legalnie. Zreszta jak sie mowi glupiemu trzeba ustapic bo to nie ma sensu rozmowa z takimi jak ty.

A sklep padl bo mial ceny wyzsze od cen norweskich. No i klienci tacy jak ty kupuja wszytsko w polsce i wioza wszystko do norge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Drodzy Panowie, w nic nie dałam się wciągnąć, napisałam to co myślę, jak zwykle zresztą Jeśli macie ochotę być tanią siłą roboczą i napędzać norweską gospodarkę, to proszę bardzo, przecież was nie powstrzymam. Jak już pisałam, kopiemy dół, w który sami potem wpadamy. Potem będziecie pisać, że, tak jak wielu Polaków z GB między innymi na tym forum, że pora się pakować, bo się "popsuło" i już nikt nam płacić nie chce...
Kto mnie zna, ten wie, że bierna nigdy nie jestem, chyba że nie mam wyboru. A jeśli ktoś w moich postach wyczytał obłudę, to może po prostu nie mam zdolności, aby wyrazic się tak, żeby zostać dobrze zrozumianą. Wezmę to następnym razem pod uwagę
Gwoli informacji, jestem na urlopie macierzyńskim, który sobie wypracowałam, mając pomiędzy epizod z zasiłkiem, też wypracowanym, dość ciężko w dodatku.
Panieladny, to co miałam napisać na temat gazet, to napisałam, sama od siebie, bo taka miałam potrzebę. I najwyraźniej coś źle zapamiętałeś... Chciałabym wziąć upadek sklepu po męsku na klatę, ale jednak się nie poczuwam
Życzę Panom miłego dnia Wyjdźcie się dotlenić, bo strasznie emocjonalnie reagujecie na to, co piszę Trzeba jednak nabrać do tego trochę dystansu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Miałem już się nie odzywać ale rzeknę jeszcze słówko gama i możecie sobie używać na mnie jeśli macie taką potrzebę. Kto sieje ten i zbierze, jakie ziarno taki i plon. No i po co ślepemu pokazywać palcem kiedy i tak nie widzi,spokojnej niedzieli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Napisałem Gama że dałaś się wciągnąć ponieważ jestem tutaj dłużej niż Ty i przeczytałem większość Twoich postów. Do chwili pojawienia się Twojego męża na forum zachowywałaś się normalnie, tzn. miałaś SWOJE zdanie.
Wiem że jesteś na macierzyńskim (wypracowanym) i wybacz za maleńką podpuchę, ale takich właśnie słów oczekiwałem od Ciebie lub Darka:
Wszyscy na zasiłkach żerują na innych a tylko Wy zasiłek macie wypracowany.
Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jak się robi zakupy w norweskich sklepach "nielegalnie", szczególnie w tych budowlanych.

To tyle moich głupich, debilnych i nielogicznych wymysłów, mam nadzieję że nie będzie mnie kusiło się tu więcej wypowiadać.

ps. Tak, mówi się że głupiemu trzeba ustąpić ale Ty akurat z tym przysłowiem nie trafiłeś.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Grzes203, zawsze sama myślałam i zawsze miałam swoje zdanie Mój mąż tu jest, był też wcześniej, ale pod innymi nickami. Nie zawsze o tym wiedziałam, czasem dowiadywałam się po fakcie. Gdybyś przeczytał moje posty dokładniej, to miałbyś jaśniejszy obraz sytuacji: tzn. zazwyczaj nie zgadzam się z tym, co mój mąż pisze na forum Ani ślepo za nim nie podążam, ani nie mam zamiaru być w opozycji tylko dlatego, że tak zawsze było i już. Jako, że jestem osobą dorosłą i samodzielnie myślącą, to czasem nasze opinie się pokrywają, a czasem nie.
Co do zasiłku, to NIGDZIE nie napisałam niczego obraźliwego w stosunku do nikogo na ten temat. Nigdy też nie napisałam: WY POLACY, ale zawsze MY POLACY, bo od nikogo się nie odcinam i sama się do worka z rodakami wrzucam dobrowolnie. Ba, ja tam zostałąm wrzucona w dniu narodzin i nic tego nie zmieni. Nie mam mani wyższości ani lepszości.
Moje posty mają raczej służyć pomocy wtedy, gdy potrafię jej udzielić lub tak jak w tym wątku: porozmawianiu i zastanowieniu się co z nami Polakami jest nie tak, co można by zmienić, poprawić. Czasem lubię sobie zwyczajnie popaplać. Dla mnie rozmowa jest cholernie ważna! Kto mnie zna wie też, że gatki szmatki o zakupach w centrach handlowych raczej mnie nie interesują. Wolę poważniej, czasem na kontrowersyjne tematy.
Taki już mój żywot, że całe lata tłumaczę się z tego na ile jestem podobna do mojego męża, a na ile nie. Nie mam już na to siły ani ochoty. Jaka jest prawda, kto czytał moje posty ten wie A kto mnie poznał, wie jeszcze lepiej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Nie kapuję o co chodzi z tymi nielegalnymi zakupami Raczej nic takiego nie pisałam, proszę poruszyć moją pamięcią.
Przy okazji przyszło mi do głowy co kiedyś czytałam, że tylko ok 20% tego co piszemy zostanie odebrane w zamierzony przez nas sposób
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Jakoś nie mogłem się oprzeć

gdyby to jednak nie było zrozumiałe to zrzućcie to na te 20%
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Raczej na te 80%
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gama28 napisał:
Raczej na te 80%

Niech będzie 100% i moja strata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
EWA J
(ewunia200)
Początkujący
Miało być na poważnie bo i jest problem poważny a wyszło ....do pewnych spraw może potrzeba czasem dorosnąć!
Zamknijmy temat bo to co się tutaj pisze raczej mija się z celem.nic konstruktywnego nie wnosi a nie o to mi chodziło,,,do następnego....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok