Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(Luba)
Wiking
olinka napisał:
Jestem tu świeżym przybyszem i może widze większość w krzywym zwierciadle ,ale nuda i samotność w tym kraju troche mnie wystraszyła.
Nie wszyscy tu maja przyjaciół i jak słyszałam zostaja pustelnikami nie tyle z wyboru co z musu.
Dużo czytam też o tak popularnej depresji zwiazanej z pogodą.
Powiedzcie jak to jest z Wami ?

Ja jestem takim pustelnikiem i to nie z musu...Norwegia dziwnie na mnie wpłynęła, obezwładniła mnie z moich ryków, pozwoliła wziąsc głeboki oddech. Trzeba tylko wejrzec w .....siebie. Też sie tak z początku motałam, jak Ty...I tak jesteś na wygranej, bo mieszkasz w centrum, ja nie miałam/nie mam takiej możliwości. Zostaje mi tylko ja i ja. Ale inteligentni ludzie sie nie nudzą? Prawda? To pytanie nie o mnie, tylko do Ciebie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
barbara67 napisał:
yzia napisał:
Unnskyld napisał:
Moze daglyslampe zamiast termofora?

www.elkjop.no/product/spill-konsoll/HF3319/philips-dagslyslampe

a da się tym ugrzać nogi?

Podobno to dobre na zapobieganie zimowej depresji

to wiem.my kupiliśmy sobie 500 watowy halogen i też pomaga.ale dla stóp najlepszy termofor
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(olinka)
Wiking
Luba napisał:
olinka napisał:
Jestem tu świeżym przybyszem i może widze większość w krzywym zwierciadle ,ale nuda i samotność w tym kraju troche mnie wystraszyła.
Nie wszyscy tu maja przyjaciół i jak słyszałam zostaja pustelnikami nie tyle z wyboru co z musu.
Dużo czytam też o tak popularnej depresji zwiazanej z pogodą.
Powiedzcie jak to jest z Wami ?

Ja jestem takim pustelnikiem i to nie z musu...Norwegia dziwnie na mnie wpłynęła, obezwładniła mnie z moich ryków, pozwoliła wziąsc głeboki oddech. Trzeba tylko wejrzec w .....siebie. Też sie tak z początku motałam, jak Ty...I tak jesteś na wygranej, bo mieszkasz w centrum, ja nie miałam/nie mam takiej możliwości. Zostaje mi tylko ja i ja. Ale inteligentni ludzie sie nie nudzą? Prawda? To pytanie nie o mnie, tylko do Ciebie...

Nie uwazam sie za mało inteligentną osobę , jednak" ja i ja", to za dużo jak dla mnie , a mimo to za mało by sie rozwijac i doładowac swoje baterie.
(Widzę że nie sledziłas ttego co pisalam wczesniej, wiec nie wiesz że ludzie działają na mnie jak red bull - jak słabniesz to po niego siegasz .I tak na marginesie ( po raz setny pisze to ) nie jestem z OSLO tylko kawałek od
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(olinka)
Wiking
I jeszcze jeden marginesik
Pozdrowionka dla tych którzy z nudów siedzą teraz na tym formum
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Czuję się pozdrowiona Pozdrowionka również dla Ciebie Olinka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
olinka napisał:

Nie uwazam sie za mało inteligentną osobę , jednak" ja i ja", to za dużo jak dla mnie , a mimo to za mało by sie rozwijac i doładowac swoje baterie.
(Widzę że nie sledziłas ttego co pisalam wczesniej, wiec nie wiesz że ludzie działają na mnie jak red bull - jak słabniesz to po niego siegasz .I tak na marginesie ( po raz setny pisze to ) nie jestem z OSLO tylko kawałek od [/quote]

Moja droga, o tej inteligencji, to ze znanego chyba wszystkim porzekadła...nic osobistego...Wątek czytałam od poczatku, jak go założyłaś. Szybko się rozwinął, głównie dzięki co niektórym panom...więc chcąc, nie chcąc, na pewno nie będziesz sie nudziła Ja tak sobie chyba sama wmawiam, że mi w tym wszystkim dobrze, żeby nie zwariowac...Ot, taka prywata, ale się tym nie sugeruj Powodzenia w businessie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
Olinka -od poczatku czytalam twoj watek ! Jestem tutaj juz 3 lata i nudzilam sie tylko jakies 3-4 miesiace ! Mieszkam w Stavanger wiec to tez duze miasto ,a jednak z poczatku czulam sie strasznie zagubiona ! Balam sie odezwac po angielsku nawet w obawie ,ze zle cos powiem i nikt mnie nie zrozumie . Ale jak wychodzilam na miasto -pospacerkowac troche dotarlo do mnie ,ze nie mam sie czego obawiac . Wszystko jakos tak normalnie wygladalo . Znalazlam stala prace ,zalatwilam wszystko w urzedach i w miedzyczasie poszlam na kurs norweskiego -zajmowal mi spora czesc mojego czasu . Teraz czuje sie jak rybka w wodzie .Wychodze do znajomych ,na kafke ,lampke vinka ew.cos jeszcze mocniejszego .Od czasu do czasu -jakis gril ,dyskoteka lub inna imprezka ! `oczywiscie po tyg.dniu pracy No i mieszka tutaj corka z mezem i wnukiem . Takze ,jak widzisz -nudzic sie nie da . Tylko poczatki sa trudne . No i jakies zadupie tez nie nastraja optymistycznie . Ale na wszystko jest sposob ! Koniec z nuda ! Na spacery ,do kina ,na grzyby-ale same jadalne, no i gdzie sie tylko da polazic !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(olinka)
Wiking
i temat padł
A tak sie starałam go fajnie rozwinąć buuuu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Moze nikt sie juz nie nudzi i nie czuje sie samotny ????

A moze napisz cos prowokujacego do dyskusji olinko to ci sie watek rozrusza
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Rafał M.
(Rafał M.)
Początkujący
mogę reprezentować tą grupę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj