Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

PORADNIK - jak kulturalnie spławić agitatorów sekt chrześcijańskich - Norwegia

17146 Postów

()
Maniak
ostatnio miałem taką wizytę i myślę, że mi się to udało
chyba aż za bardzo, bo widziałem i czułem jak pod agitatorami nogi się ugięły i strach w ich oczach
do działania potrzebna jest nam znajomość kilku wersetów z Biblii zarówno ST jak i NT
zaczynamy naszą akcję mniej więcej tak
ja bym bardzo chciał należeć do waszej, czy innej sekty chrześcijańskiej ale nie pozwala mi na to Słowo Boże w którym wyraźnie jest napisane, że Bóg z Biblii nie jest Bogiem Słowian
przytaczamy tekst
„Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela" (Mt 15, 22-28)
oraz
Jezus nie widzi pogan w niebie, lecz jedynie lud żydowski: „przekazuję wam Królestwo, jak i mnie Ojciec mój przekazał. Abyście jedli i pili przy moim stole w Królestwie moim, i zasiadali na tronach, sądząc dwanaście plemion Izraela" (Łk 22, 29-30).
czyli moi kochani ani to mój Bóg, ani mnie nie będzie sądził
agitatorzy wszej maści wyskoczą zaraz z wersetami
„Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu!" (Mk 16,15).
"Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego" (Mt 28, 19). Słowa te Jezus miał wypowiedzieć po swym zmartwychwstaniu. Są one sprzeczne z wcześniejszymi poleceniami Jezusa, który za życia w różnych miejscach powtarzał, że został posłany jedynie do Żydów („owiec, które poginęły z domu Izraela".
Agitatorzy myślą że triumfują
ale my wtedy walimy ostro
tych wersetów nie ma w najstarszych zachowanych rękopisach Biblii czyli Kodeksie Watykańskim, ani w Kodeksie Synajskim
Ewangelia wg św Marka kończy się w nich na 16.8
nic podobnego nie ma w żadnym rękopisie z pierwszych wieków chrześcijaństwa
i tutaj znawcy pism świętych bledną, bełkoczą coś, szybko się żegnają i więcej was nie nawiedzą
może coś więcej z netu
www.racjonalista.pl/kk.php/s,200
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Chociaz nie jestem osoba wierzaca, to osmielam sie twierdzic, ze przedstawiony tok rozumowania (powszechnie znany, a nawet na tym forum publikowany do znudzenia) jest bardzo prymitywny, naciagany i prosty nie tylko do podwarzenia, ale i do calkowitego obalenia.

Ruszyl bys glowa i wymyslil cos lepszego. Na przyklad jak sie pozbyc smieci rozrzucanych przez Polska Ekipe Sprzedawcow Rowerow Nieznanego Pochodzenia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ostatnio wizytę agitatorów miałem dwie soboty temu, a rowerów dawno mi nie oferowano
staram się być zatem trendy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
druch dryh
(druch)
Początkujący
podobno wszyscy ludzie maja geny zydowskie
chodakiewicz.salon24.pl/80974,zydowscy-zolnierze-hitlera

Ponad 150,000 osób pochodzenia żydowskiego walczyło w szeregach wojsk III Rzeszy. Co więcej, odbywało się to za osobistym pozwoleniem Hitlera. Nie zawiódł się na nich. Do takiego wniosku doszedł młody historyk amerykański na podstawie setek wywiadów z niemieckimi kombatantami żydowskiego pochodzenia oraz tysięcy dokumentów wydobytych z niemieckich archiwów.

chodakiewicz.salon24.pl/80976,zydowscy-zolnierze-hitlera-cz-iii

www.rodaknet.com/rp_art_5413_czytelnia_z...idenci_hitlera_2.htm

www.uwazamrze.pl/artykul/995313/jak-zydz...aborowali-z-niemcami

www.fronda.pl/blogi/prawda-o-nobliscie/z...e-gestapo,29050.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty

(wirek)
Stały Bywalec
Eeee tam janek, popytaj takich Agat, toc one wiedzo lepiej do kogo bog wyslal syna co to To go bogiem dopiero Konstatnyn zrobil ze 300 lat po smierci.
Ludzie wiedzo lepi i tyle. A jak jechowce( tfu zaraza) cie nawiedzajo, to zadzwon do Janusza, co to na strazy czystosci wiary stoi. Prawda cie wyzwoli, nawet jak cie bedo w beczce za herezje topic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
poradnik jest jak kulturalnie się pozbyć wszelakich sekt chrzczonych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty

(wirek)
Stały Bywalec
sewenap napisał:
podobno wszyscy ludzie maja geny zydowskie
chodakiewicz.salon24.pl/80974,zydowscy-zolnierze-hitlera

Ponad 150,000 osób pochodzenia żydowskiego walczyło w szeregach wojsk III Rzeszy. Co więcej, odbywało się to za osobistym pozwoleniem Hitlera. Nie zawiódł się na nich. Do takiego wniosku doszedł młody historyk amerykański na podstawie setek wywiadów z niemieckimi kombatantami żydowskiego pochodzenia oraz tysięcy dokumentów wydobytych z niemieckich archiwów.

chodakiewicz.salon24.pl/80976,zydowscy-zolnierze-hitlera-cz-iii

www.rodaknet.com/rp_art_5413_czytelnia_z...idenci_hitlera_2.htm

www.uwazamrze.pl/artykul/995313/jak-zydz...aborowali-z-niemcami

www.fronda.pl/blogi/prawda-o-nobliscie/z...e-gestapo,29050.html

Cysiek, "podobno" To na wyspach bergamutach jest kot w butach. Moze masz do tego jaki link? Choc mnie sie zdaje ze nic z tego, bo Brzechwa tyz zyd, to i jakos tak niepolitycznie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
druch dryh
(druch)
Początkujący
swirek ktos cie przesladowal w dziecinstwie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Tu nie ma żadnej tajemnicy . Żydzi z Niemiec , ludzie pracy , a nie jacyś burżuje którzy się nadawali do ograbienia, czy nieroby typu dziennikarze, adwokaci, itp. , nie szli do pieca tylko do Wehrmachtu lub Kriegsmarine jak mój dziadek z babki żydówki ale nie ortodoksyjnej. No oczywiście oddziały w takim składzie osobowym były raczej rozmieszczane z dala od największych działań bojowych i na dowódców też mieli wyznaczanych swoich ziomków . A po za tym nie wszyscy ludzie mają geny żydowskie. Tak dobrze to nie ma. Żydzi pochodzą od kosmitów , a pozostali od małpy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Lomo napisał:
Żydzi pochodzą od kosmitów , a pozostali od małpy.
a polskie ludzie to od kogo?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok