ostatnio miałem taką wizytę i myślę, że mi się to udało
chyba aż za bardzo, bo widziałem i czułem jak pod agitatorami nogi się ugięły i strach w ich oczach
do działania potrzebna jest nam znajomość kilku wersetów z Biblii zarówno ST jak i NT
zaczynamy naszą akcję mniej więcej tak
ja bym bardzo chciał należeć do waszej, czy innej sekty chrześcijańskiej ale nie pozwala mi na to Słowo Boże w którym wyraźnie jest napisane, że Bóg z Biblii nie jest Bogiem Słowian
przytaczamy tekst
„Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela" (Mt 15, 22-28)
oraz
Jezus nie widzi pogan w niebie, lecz jedynie lud żydowski: „przekazuję wam Królestwo, jak i mnie Ojciec mój przekazał. Abyście jedli i pili przy moim stole w Królestwie moim, i zasiadali na tronach, sądząc dwanaście plemion Izraela" (Łk 22, 29-30).
czyli moi kochani ani to mój Bóg, ani mnie nie będzie sądził
agitatorzy wszej maści wyskoczą zaraz z wersetami
„Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu!" (Mk 16,15).
"Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego" (Mt 28, 19). Słowa te Jezus miał wypowiedzieć po swym zmartwychwstaniu. Są one sprzeczne z wcześniejszymi poleceniami Jezusa, który za życia w różnych miejscach powtarzał, że został posłany jedynie do Żydów („owiec, które poginęły z domu Izraela"
.
Agitatorzy myślą że triumfują
ale my wtedy walimy ostro
tych wersetów nie ma w najstarszych zachowanych rękopisach Biblii czyli Kodeksie Watykańskim, ani w Kodeksie Synajskim
Ewangelia wg św Marka kończy się w nich na 16.8
nic podobnego nie ma w żadnym rękopisie z pierwszych wieków chrześcijaństwa
i tutaj znawcy pism świętych bledną, bełkoczą coś, szybko się żegnają i więcej was nie nawiedzą
może coś więcej z netu
www.racjonalista.pl/kk.php/s,200
chyba aż za bardzo, bo widziałem i czułem jak pod agitatorami nogi się ugięły i strach w ich oczach
do działania potrzebna jest nam znajomość kilku wersetów z Biblii zarówno ST jak i NT
zaczynamy naszą akcję mniej więcej tak
ja bym bardzo chciał należeć do waszej, czy innej sekty chrześcijańskiej ale nie pozwala mi na to Słowo Boże w którym wyraźnie jest napisane, że Bóg z Biblii nie jest Bogiem Słowian
przytaczamy tekst
„Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela" (Mt 15, 22-28)
oraz
Jezus nie widzi pogan w niebie, lecz jedynie lud żydowski: „przekazuję wam Królestwo, jak i mnie Ojciec mój przekazał. Abyście jedli i pili przy moim stole w Królestwie moim, i zasiadali na tronach, sądząc dwanaście plemion Izraela" (Łk 22, 29-30).
czyli moi kochani ani to mój Bóg, ani mnie nie będzie sądził
agitatorzy wszej maści wyskoczą zaraz z wersetami
„Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu!" (Mk 16,15).
"Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego" (Mt 28, 19). Słowa te Jezus miał wypowiedzieć po swym zmartwychwstaniu. Są one sprzeczne z wcześniejszymi poleceniami Jezusa, który za życia w różnych miejscach powtarzał, że został posłany jedynie do Żydów („owiec, które poginęły z domu Izraela"

Agitatorzy myślą że triumfują
ale my wtedy walimy ostro
tych wersetów nie ma w najstarszych zachowanych rękopisach Biblii czyli Kodeksie Watykańskim, ani w Kodeksie Synajskim
Ewangelia wg św Marka kończy się w nich na 16.8
nic podobnego nie ma w żadnym rękopisie z pierwszych wieków chrześcijaństwa
i tutaj znawcy pism świętych bledną, bełkoczą coś, szybko się żegnają i więcej was nie nawiedzą
może coś więcej z netu
www.racjonalista.pl/kk.php/s,200