Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
nie znam systemu??? ha to ty pewnie nie znasz , ja tu pracuję 12 lat gościu i swoje wiem -- w takim razie powiedz mi jak ma to wyglądać ten twój system?? chyba że ty tez robisz na jakimś śmiesznym kontrakcie hahahah
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Magdalena BB
(basitek)
Nowicjusz
Nie ustalajcie prawa w Norwegii ,oni juz je ustalili ustawowo.Obowiazuje wszystkich ktorzy legalnie tu pracuja . Umowa o prace ktora mowi ze nadgodziny sa nieplatne jest umowa nielegalna i musi byc zmieniona .Firma ktora taka umowe wystawila to firma naciagaczy i osob chcacych sie szybko wzbogacic na pocie Polakow .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
masz dałnie żebyś lepiej zrozumiał - sorki dałny i tak zawsze zostaną dałnami- i oraj tutaj gościu najlepiej za darmo

Płace minimalne i wynagrodzenie za godziny nadliczbowe
Jeżeli jesteś zatrudniony w firmie norweskiej to musisz mieć pozwolenie na pracę. Warunkiem otrzymania pozwolenia na pracę jest że otrzymujesz płacę minimalną zgodnie z układem zbiorowym obowiązyjącym dla rodzaju pracy jaką wykonujesz.
Podajemy tutaj kilka przykładów płac minimalnych (stawki dla pracowników budowlanych i metalowców zakładają posiadanie co najmniej rocznego doświadczenia zawodowego): Za pracę po normalnych godzinach pracy należy się dodatek w wysokości 50 procent normalnej płacy godzinowej.
Za pracę między godziną 21 a 6 rano, oraz w niedziele i w oficjalne dni świąteczne, należy się dodatek w wysokości 100 procent normalnej płacy godzinowej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(zybi kapusta)
Wiking
widzisz mase1 niby cos wiesz , a tak naprawde malo wiesz. przyklad podany przez ciebie z fellesforbundet mi nic nic nie mowi bo tu kazda firma podposuje swoja wlasna umowe zbiorowa! w tej umowie jest zawarte to co ci sie nalezy ,a co nie.
tak na marginesie wez sobie cos na uspokojenie bo jestes najbardziej agresywnym forumowiczem , pozatym jakbys przepracowal tu 12 lat to nialbys inny stosunekdo ludzi!
zreszto szkoda z toba pisac!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
zybi kapusta napisał:
widzisz mase1 niby cos wiesz , a tak naprawde malo wiesz. przyklad podany przez ciebie z fellesforbundet mi nic nic nie mowi bo tu kazda firma podposuje swoja wlasna umowe zbiorowa! w tej umowie jest zawarte to co ci sie nalezy ,a co nie.
tak na marginesie wez sobie cos na uspokojenie bo jestes najbardziej agresywnym forumowiczem , pozatym jakbys przepracowal tu 12 lat to nialbys inny stosunekdo ludzi!

No i tu znowu kolejny forumowicz ma racje.
Ale ja musze wtracic jedno dobre slowo o mase1, on ma cos z rycerza.
pozdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
tropik napisał:
zybi kapusta napisał:

pozdr.

cos zakutego ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ja bym raczej strzelił że ......telefon
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Fiona66 napisał:
tropik napisał:
zybi kapusta napisał:

pozdr.

cos zakutego ?

No i nastepny forumowicz ma racje.
A zgadnijco?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
tropik napisał:
Fiona66 napisał:
tropik napisał:
zybi kapusta napisał:

pozdr.

cos zakutego ?

No i nastepny forumowicz ma racje.
A zgadnijco?

hmmm czyzbyTropik miał na mysi fione...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok