Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Totalna rewolucja cenowa w MultiNOR od teraz nowe, NIŻSZE ceny!

Reklama

Uwaga na Fińską Agencję pracy WF Kiinteistöt OyY - Norwegia

Czytali temat:
Karol Pitek Zbigniew Karpinski Riggman Ikuss Marcin19902024 (582 niezalogowanych)
9 Postów
Ikuss
(Ikuss)
Wiking
Hej
Uważajcie na Paulinę Pogan która twierdzi że prowadzi rekrutację dla Agencji pracy w Norwegi na magazyny w Trondheim
"rekrytoinnin koordinaattori Paulina Pogan
WF Kiinteistöt OyY-tunnus 3199302-5
Virastotie 5, 40950 Muurame

W internecie brak opini o tej agencji i żadnego info.
Dostałem odpowiedź o rzekomej pozytwnej rekrutacji.
Paulina twierdzi że lot pokrywają i mieszkanie
Dostałem krótki opis pracy ale bez szczegółów jaki to magazyn?
Prosiłem dwa razy o informacje ale jej nie dostałem
Następnie Pani szybko przeszła do przesłania rzekomej rezerwacji z numerem konta do zapłaty za lot za który rzekomo potem zwracają kasę.
1050zł , dwie przesiadki...
Kulturalnie zasugerowałem że mogę dotrzec sam w ten sam dzień za 305 zł , i poprosiłem o rozmowę telefoniczną.
I tu zaczął się problem
Pani (dziewczynka) bardzo się oburzyła "co to ma.znaczyć?"
Postraszyła mnie tym że ma wielu na moje miejsce i że jestem uparty (bo nie jestem naiwny ? I chce znać szczegóły?)
Jej zachowanie było podejrzane i nakłanianie mnie do zapłaty za lot na ktory podobno się zgodziłem.. ale nie podpisałem żadnego dokumentu jeszcze...
Powiedziałem że z uwagi na jej zachowanie i brak szczegolów rezygnuje , a w ramach odpowiedzi dostałem groźbe że Pani dziewczynka umieści mnie na jakieś platformie międzynarodowej abym nie dostał już zatrudnienia
Przestrzegam, uważajcie i sprawdzajcie ogłoszenia i proście o szczegóły, jak ktoś jest profesionalny i kultiralny to nie będzie z tym problemu, a jak oszust to wyjdzie to raz dwa tak jak teraz.
Czy ktoś miał doczynienia z tą firmą?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Ikuss
(Ikuss)
Wiking
Posługuje sie ona tym zdjęciem... zamiast rozmowy... wygląda to dziwnie i mega podejrzanie.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
hwrobelek
(hwrobelek)
Wiking
Też dostałam tego samego maila, że dostałam się do pracy. jeżeli ktos też ma jeszcze inne informacje na temat tej firmy to proszę znać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Ikuss
(Ikuss)
Wiking
Hej, widze że admin blokuje odpowiedzi bo na maila dostałem info z wypowiedzią kogoś nowego ale tu tego nie widać.
Wkleje to tutaj
"Dokładnie, potwierdzam że taka osoba wysyła maile i rekrutuje. Tylko co zrobić jeśli już się zapłaciło za rzekomy bilet na samolot. Sprawdziłem, podawane przez tą Paulinę konto bankowe na które należy wpłacać pieniądze na bilet samolotowy jest założone w Get In Banku w upadłości. Tak dla ..." tyle widać na mailu.
A z nowych info to na inny email dostałem takie samo info że dostałem prace, dane te same mam ale email inny.
Myśle że to zoorganizowana grupa przestępcza. Uwazajcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok