Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Avspasering - Norwegia

3 Posty
Adam K.
(Adam3434)
Wiking
Witam,
Pracuję w agencji, skończył mi sie projekt i za około 2 mies ma rozpocząć się nowy. W związku z tym chciałbym przejść na Permittering/ Dagpenger. Po zgłoszeniu tego w agencji, dostałem informacje że powinienem iść na avspasering=ponieważ według agencji przekroczyłem limit godzin.
Moje pytanie: Czy agencja ma prawo wysłać mnie na Avspasering?
Godzin w roku 2016 miałem:
Zwykłych: 1995
Nadgodziny: 211

Czy okres rozliczeniowy godzin jest zamykany wraz z kończącym sie rokiem 2016?

Z tego co wyczytałem Avspasering obowiązywał by mnie gdyby pracodawca nie wypłacił mi nadgodzin. Nadgodziny ZOSTAŁY wypłacone, w związku z tym nie jestem pewien czy jest jakikolwiek powód do wysłania mnie na Avspasering.

Dzięki z góry za pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Zawsze mozesz sie zarejstrowac jako bezrobotny do NAV. Projekt sie skonczyl i twoj kontrakt na projekt pewnie tez. Jak wyplacili ci za nadgodziny, to nie masz zadnego avspasering.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Czasami firmy maja za nadgodziny avspasering i zwykla pensje (bez dodatku za nadgodziny). Moze mas cos takiego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Adam K.
(Adam3434)
Wiking
Dzięki za odpowiedź,
Nie planuję leżeć na dagpenger, ale też nie mam w planie być oszukany przez firmę jesli powinni wypłacić pieniądze które mi sie należą.

Chce wysłać wniosek o dagpenger, aby miec wypłacane pieniądzę za okres pomiędzy projektami.
Pracodawca powiedział że mam wziąć Avspasering, Nie dagpenger.

Eliza K. dodatek za nadgodziny, masz na myśli 50% i 100% ? Tak, miałem wypłacane to, ale od godz 17.30 ( Tak też mam na umowie).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Adam K.
(Adam3434)
Wiking
Dziękuje,
Super, w takim razie pracodawca nie słusznie mówi abym poszedł na avspasering i mam prawo do permittering?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok