Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Zasiłek dla bezrobotnych. - Norwegia

12 Posty
Piotrek Jaworowski
(Peter30)
Wiking
Witam.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów może powiedzieć mi, jak teraz wygląda sytuacja z z zasilkiem dla bezrobotnych, a dokładniej, czy trzeba dodatkowo prócz standardowego wysyłania kart co Dwa tyg, wysyłać jeszcze potwierdzenia, że aplikowales na conajmniej 5 ofert pracy?
Pytam, ponieważ zostałem zwolniony. Wiem jak wygląda procedura wysyłki kart meldunkowych ( 5 lat temu przebywałem na bezrobotnym przez kilka mies) , ale teraz z racji ciężkiej sytuacji na rynku pracy w NO, coś podobno pozmieniali. Każą udowadniać, że się faktycznie tej pracy szuka, wzywają do stawiania się w navie, lub co najlepsze wysyłają oferty pracy kompletnie nie pasujące do profilu swojego CV na ich stronie. Wiadomo, chcą każdym dostępnym sposobem, wypchnac jak największą liczbę osób ponownie na rynek pracy. Proszę o konkretne info.
Z góry dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Peter30 napisał:
Witam.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów może powiedzieć mi, jak teraz wygląda sytuacja z z zasilkiem dla bezrobotnych, a dokładniej, czy trzeba dodatkowo prócz standardowego wysyłania kart co Dwa tyg, wysyłać jeszcze potwierdzenia, że aplikowales na conajmniej 5 ofert pracy?
Pytam, ponieważ zostałem zwolniony. Wiem jak wygląda procedura wysyłki kart meldunkowych ( 5 lat temu przebywałem na bezrobotnym przez kilka mies) , ale teraz z racji ciężkiej sytuacji na rynku pracy w NO, coś podobno pozmieniali. Każą udowadniać, że się faktycznie tej pracy szuka, wzywają do stawiania się w navie, lub co najlepsze wysyłają oferty pracy kompletnie nie pasujące do profilu swojego CV na ich stronie. Wiadomo, chcą każdym dostępnym sposobem, wypchnac jak największą liczbę osób ponownie na rynek pracy. Proszę o konkretne info.
Z góry dzięki.

Osoba, która jest na zasiłku dla bezrobotnych jest zobowiązana do wysyłania co 2 tygodnie kart meldunkowych. Jeżeli osoba ta będzie chciała poszukiwać pracy w kraju, z którego pochodzi może wnioskować o przeniesienie zasiłku, np. do Polski poprzez złożenie podania o druk PD U2.
NAV może w każdej chwili wezwać na szkolenia/ kursy osoby będące na zasiłku dla bezrobotnych w ramach podnoszenia kwalifikacji.

Więcej informacji: www.multinor.no/zasilek-dla-bezrobotnych/utrata-pracy.html
Zgłoś wpis
197 Postów
XXX moja sprawa
(kamilio)
Stały Bywalec
mam wielu znajomych na zasilku ale nie czepiaja sie tak jak piszesz. Tylko wzieli sie za pendlerkow co wysylaja karty meldunkowe za pomoca kolegow a sami siedza slodko w PL.
Popieram to dzialanie w 100% choc mogli by sie wziac za ciapatych by tez ich tak troche zmotywowac bo po sasiedzku chyba mam ich z 10 szt i jedyne co widze to walowy z remy i co roku nowe dziecko a zaden nie pracuje tylko siedza i gotuja smierdzaca na cale osiedle kasze i sluchaja glosno muzyki allaha - nie do wytrzymania ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok