Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
51 Postów
Radi Radi
(Radi)
Nowicjusz
oslok napisał:
rafalr_2 napisał:
Dziękuję bardzo już wiem mniej-więcej co z czym się je
Jeszcze jedno, pamiętaj o najważniejszej sprawie, w zaliczce na podatek, jest już ujęte obowiązkowe ubezpieczenie, które płaci pracownik, ~8,2%,
oraz z kwoty brutto, obliczana jest kwota \"feriepenger\" ~10,2% do wypłaty pod koniec pracy lub w przyszłym roku,
o ile będziesz dalej pracował w tej samej firmie.

Dlatego też, mówienie iż z danej stawki godzinowej, zostaje na czysto ileś tam, jest błędem.
Ponieważ wszystko zależy od ilości wypracowanych godzin zwykłych jak i nadgodzin, o ile takie się zdarzą, a jednocześnie zostaną zaliczone i wypłacone w danym okresie rozrachunkowym.

Feriepenger jest na 12%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
oslok
(oslok)
Wiking
radecki napisał:Feriepenger jest na 12%
Nie do końca, jest to prawdą co napisałeś, ponieważ 12% z brutto wynagrodzenia, otrzymują obligatoryjnie jedynie osoby pracujące które ukończyły 60 lat, oraz osoby pracujące w firmach które są zrzeszone w związkach zawodowych i mają taki zapis co do kwoty procentowej.
Natomiast pozostali pracownicy, mają zagwarantowane jedynie 10,2%, tak jak napisałem wyżej.
Jak na razie, nigdzie nie zostały ogłoszone odpowiednie zmiany, co do tego tematu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Radi Radi
(Radi)
Nowicjusz
oslok napisał:
radecki napisał:Feriepenger jest na 12%
Nie do końca, jest to prawdą co napisałeś, ponieważ 12% z brutto wynagrodzenia, otrzymują obligatoryjnie jedynie osoby pracujące które ukończyły 60 lat, oraz osoby pracujące w firmach które są zrzeszone w związkach zawodowych i mają taki zapis co do kwoty procentowej.
Natomiast pozostali pracownicy, mają zagwarantowane jedynie 10,2%, tak jak napisałem wyżej.
Jak na razie, nigdzie nie zostały ogłoszone odpowiednie zmiany, co do tego tematu.

OK, dzięki za wyjaśnienie, nie wiedziałem o tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
rafal Rybaczek
(rafalr_2)
Wiking
Dzięki wszystkim za poswicony czas i zaangażowanie pozdrawiam Rafal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj