Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
13 Posty
kiniusia1356
(kiniusia1356)
Wiking
cala dokumentacje mam...zwolnienia,potwierdzenia itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
kiniusia1356
(kiniusia1356)
Wiking
potwierdzone przez Zus ze byly skladane.
zaswiadczenie z wykazem wyslanych L4 oraz daty przesylania ich do Nav
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
kiniusia1356
(kiniusia1356)
Wiking
tak posiadam.
wysylalam tylko ksero.
nie moge sie zalogowac na nav.no bo nie mialam meldunku i jakiegos numeru.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów
noregg
(noregg)
Stały Bywalec
No nie tak nie mozna wez tam zdrowo w tym ZUSie potrzasnij jedna i druga bo se jaja robia nie zaszkodzi im tym bardziej ze to nie norwegia i nikt tak sie stresem przez ciebie wywolywanym nie bedzie sie zastawial.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
kiniusia1356
(kiniusia1356)
Wiking
aha czyli domagac sie od Zus wszystkich kwestii nie pisac do Nav?
od nav zadnej decyzji nie dostalam mimo tego iz wyslalam listy z prosba zmonitorowania mojej sprawy i cisza
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Gabriel-
(Gabriel-)
Stały Bywalec
kiniusia1356 napisał:
cala dokumentacje mam...zwolnienia,potwierdzenia itp
Jeżeli to wszystko masz faktycznie w oryginałach, to teraz skopiuj to spokojnie na dysk komputera, razem z pismem z NAV o odmowie świadczeń.
Następnie po zalogowaniu się na własną stronę >nav.no< wejdź w zakładkę chorobową i poszukaj zakładki skarga/ klage.
Tam powołując się na numer sprawy, który widnieje na samym początku, pisma odmownego.
Opisz całą zaistniałą sytuację, załączając jednocześnie całą dokumentację chorobową w ciągu chronologicznym.
Ponieważ co innego jest korespondencja pomiędzy instytucjami państwowymi o zasięgu międzynarodowym, a co innego, własna bezpośrednia korespondencja na indywidualnej stronie, do której nikt poza tobą i NAV nie ma dostępu.
Dlatego właśnie, nav napisał tak a nie inaczej.
Ponieważ i owszem ZUS, przesłał dokumentację, jednak do centrali NAV, co nie jest równoznaczne z tym iż te dokumenty, poszły dalej do odpowiedniej komórki decyzyjnej, odpowiedzialnej za twoje bezpośrednie uposażenie chorobowe.
Jeżeli czegoś /dokumentacji/, nie ma na twoim osobistym koncie chorobowym, to tego NIEMA w systemie rozliczeniowym, a to tylko i wyłącznie twoja wina i nikogo więcej.

Taką bezpośrednią elektroniczną korespondencję powinnaś prowadzić od samego początku jak tylko zachorowałaś i dostałaś pierwszą diagnozę razem ze zwolnieniem, tak chorobowym jak i z pracy .
Oczywiście, polskie dokumenty, powinny być tłumaczone na co najmniej angielski, a zwolnienia lekarskie, wystawione na unijnym druku, powinny mieć dodatkowy opis również po angielsku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów
noregg
(noregg)
Stały Bywalec
Tak dopoki jestes w Polsce to twoj NAV to jest ZUS i to oni sa odpowiedzialni za Twoja korespondencje z NAVem.Ty jedynie co mozesz jak chcesz a wrecz powinnas to jakos sie z Twoim pracodawca skontaktowac i porozmawiac aby wiedzial na czym stoi i ze go zwyczajnie nie olalas tylko wyszlo jak wyszlo mysle ze nie zaszkodzi dla zachowania jako takich relacji.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
kiniusia1356
(kiniusia1356)
Wiking
jak mam sie zalogowac na wlasna konto jak ja nie mam konta?
jak bym wiedziala ze tak to wyglada to bym inaczej postompila lae niestety nie jestem biegla w tym temacie i nie znam sie na tym kompletnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Gabriel-
(Gabriel-)
Stały Bywalec
kiniusia1356 napisał:
tak posiadam.
wysylalam tylko ksero.
nie moge sie zalogowac na nav.no bo nie mialam meldunku i jakiegos numeru.

Szkoda, że na samym początku tej dyskusji, nie zapytałem się właśnie o numer personalny.

- Czy ty, aby miałaś legalną umowę o pracę i masz poświadczenie wpłaconych zaliczek na podatek!?
- Czy dostałaś rozliczenie podatkowe za 2015 rok z norweskiego urzędu skarbowego!?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
kiniusia1356
(kiniusia1356)
Wiking
umowe mam .
zwrot podatku zlozylam przez trtax
numer personalny mam
Zgłoś wpis
Oceń wpis: