Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Błąd Nav, zwłoka w wypłacie świadczenia, odsetki - Norwegia

Czytali temat:
18 Postów
matylda matylda
(matylda100)
Wiking
Witam.

Bardzo prosiła osoby zorientowane o rade.
Od pare miesiecy jestem bezrobotna i pobieram zasiłek z tytułu dagpenger. Pare tygodni temu NAV wysłał mnie na kurs. Chodziłam na ten kurs przez 3 tygodnie i przez te 3 tygodnie zaznaczałam w meldekort te oto kursy. Od 3 tygodni nie dostałam pieniędzy z dagpenger. Po wysłaniu paru e-maili do NAV odpowiedzieli mi, że nie dostałam pieniędzy z dagpneger ponieważ chodziłam na jakieś kursy o których NAV nic nie wiedział i przez to zabierają mi dagpenger. Ogołnie szopka bo dostałam pisamo bezpośrednio z NAV o przymusowym uczestnictwie w tym kursie, chodziłam cały czas a nawet na koniec z NAV przysłali mi raport z tego kursu. A wiec chodziłam na kurs, potwierdzają to pismami ale mi nie zapłacą ponieważ oni nic nie wiedzą o żadnym kursie trach:
Sprawa mam nadzieje, że na dniach sie wyjaśni ale niestety doszło do takiej sytuacji, że od 3 tygodni jestem bez grosza przy duszy i tylko dzięki temu, że mieszkam z chłopakiem mam co jeść i on zapłacił moje rachunki za telefon, mieszkanie itp.

Czy w takiej sytuacji mam prawo starać sie o wypłate zaległego świadczenia z odsetkami? Jeżeli tak to ile wynoszą te odsetki oraz jakim artykułem prawnym moge sie podeprzeć?

Z góry dziekuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
matylda100 napisał:
Witam.

Bardzo prosiła osoby zorientowane o rade.
Od pare miesiecy jestem bezrobotna i pobieram zasiłek z tytułu dagpenger. Pare tygodni temu NAV wysłał mnie na kurs. Chodziłam na ten kurs przez 3 tygodnie i przez te 3 tygodnie zaznaczałam w meldekort te oto kursy. Od 3 tygodni nie dostałam pieniędzy z dagpenger. Po wysłaniu paru e-maili do NAV odpowiedzieli mi, że nie dostałam pieniędzy z dagpneger ponieważ chodziłam na jakieś kursy o których NAV nic nie wiedział i przez to zabierają mi dagpenger. Ogołnie szopka bo dostałam pisamo bezpośrednio z NAV o przymusowym uczestnictwie w tym kursie, chodziłam cały czas a nawet na koniec z NAV przysłali mi raport z tego kursu. A wiec chodziłam na kurs, potwierdzają to pismami ale mi nie zapłacą ponieważ oni nic nie wiedzą o żadnym kursie trach:
Sprawa mam nadzieje, że na dniach sie wyjaśni ale niestety doszło do takiej sytuacji, że od 3 tygodni jestem bez grosza przy duszy i tylko dzięki temu, że mieszkam z chłopakiem mam co jeść i on zapłacił moje rachunki za telefon, mieszkanie itp.

Czy w takiej sytuacji mam prawo starać sie o wypłate zaległego świadczenia z odsetkami? Jeżeli tak to ile wynoszą te odsetki oraz jakim artykułem prawnym moge sie podeprzeć?

Z góry dziekuje za odpowiedź.
Pozdrawiam

...zarzadaj na piśmie uprzejmie wyplaty zaległego świadczenia...tzw. skarga
...załącz kserokopie pism ,ktore do Ciebie wysyłał w sprawie tego kursu NAV...
...i pójdż tam osobiście...
... żadając potwierdzenia wpłynięcia tych dokumentów wraz z załącznikami...
...i musisz czekać cierpliwie na odpowiedż drogą pocztowa..
...to potrwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok