Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca -wulkanizator - Norwegia

4 Posty
archivald
(archivald)
Wiking
Witam wszystkich!Mam pytanie.Czy ktokolwiek z Was pracował jako wulkanizator prze agencję CBR pani Joanny Suszczyńskiej?Jestem po rekrutacji i mam opcję wyjazdu.Chciałbym się dowiedzieć więcej tzn. jakie są warunki pracy,zarobki itp.Bardzo mi zależy na jakiejkolwiek odpowiedzi,ponieważ ten wyjazd równoważyłby sie z utrata pracy w której siedzę już 15lat!Po prostu pracodawca nie chcę mnie póścić do pracy za granicę.Oczywiście siedzę w branży oponiarskiej.Z góry dziękuję z odpowiedż.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
archivald
(archivald)
Wiking
Dzięki za odpowiedż.Tak właśnie słyszałem o podobnej opinii o CBR tzn.jak jestes potrzebny to Ciebie trzymają ,a pózniej na bruk.Chciałem wyjechać z myślą zostania na stałe pod kątem mojej rodziny i widzę ,że czarne prognozy coraz bardziej się sprawdzają.Natomiast jeżeli chodzi o język norweski ani w ząb po prostu sie jego nigdy nie uczyłem,ale angielski bez problemu komunikatywny opierając się dodatkowo o terminologie techniczną,warsztatową,która miała mi pomóc z komunikatywnością w warsztacie.Co do CBR to szkoda,że w tym samym ogłoszeniu do pracy jako wulkanizator widnieje przez parę lat ten sam tekst :"Dla najlepszych wulkanizatorów jest mozliwość zatrudnienia na stałe"...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
archivald
(archivald)
Wiking
Dzięki za pomoc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Z ciekawosci przejrzalam ogloszenia pracy na finn.no i znalazlam tylko jedno ogloszeszenie. Jest to oglszenie firmy rekrutatyjnej, poszukujace osoby do zmiany kol+pomocnik.
Czyli nawet nie jako wulkanizator.

Wyglada na to, ze jak nie bedzie pracy akurat w tej firmie, do ktorej chca ciebie wyslac, to bedziesz mial problemy ze znalezieniem innej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Joanna Suszczynska
(Fagformidling)
Wiking
Dzien dobry Panowie
Z tej strony Joanna Suszczynska, pracownik spolki CBR.
Chcialabym wyjasnic wszystkim zainteresowanym iz oferta pracy przy wulkanizacji, ktora proponujemy od kilku juz lat zawsze byla i jest oferta pracy sezonowa. Pomagamy obslugiwac 2 bardzo duze sieci wulkanizacyjne na terenie Oslo, ktore 2 razy w roku na wiosne oraz jesien potrzebuja dodatkowej pomocy przy wymianie opon. Kazdy z sezonow trwa okolo 1,5 miesiaca. W naszych ogloszniach informujemy o dlugosci zatrudnienia oraz przypominamy o tym w momencie pierwszego bezposredniego kontaktu, tak aby kazdy pracownik decydujacy sie na podjecie zlecenia wiedzial ze jest to umowa na czas okreslony.
Jesli ktos pracuje w Polsce na stalej umowie, i nie ma mozliwosci podjecia sie zlecenia na kilka tygodni biarac np urlop - to nie jest to oferta dla niego.
Zdarzaja sie sytuacje w ktorych zwalniaja sie miejsca w norweskich warsztatach, gdy odchodza stali norwescy pracownicy i w to miejsce bardzo czesto zatrudniani sa pracownicy pomagajacy podczas sezonu.
Oczywiscie w sytuacji zakonczenia sie sezonu staramy sie pomoc zainteresowanym na ich prosbe w kontynuacji pracy w Norwegii, ale nie we wszystkich przypadkach jest to mozliwe. Bardzo czesto spotykamy sie z problemem braku znajomosci jezyka norweskiego, ktory w wiekszosci ofert jest juz wymagany przez norweskie firmy.
Gdyby mieli Panowie jeszcze jakies dodatkowe pytania, badz chcieli sie upewnic co do innych warunkow - zachecam do kontaktu telefonicznego pod numerem 513 052 392 badz kontaktu mailowego jsu@eucbr.pl
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Branża olejowa ci bliższa
Wymiany oleju oczywiście
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Joanna Suszczynska
(Fagformidling)
Wiking
Szanowny Panie,
Nie ma mozliwosci pracy w branzy oponiarskiej poza sezonem wulkanizacyjnym - chyba ze dostaje sie propozycje z warsztatu w przypadku gdy inny pracownik zatrudniony na stale odchodzi z zakladu.
Wymog znajomosci jezyka norweskiego dotyczny naboru na inne zawody, na ktore aplikuja Panowie ktorzy po sezonie chca zostac dalej w Norwegii, np. mechanik samochodowy, blacharz samochodowy itp.
Nadmienie rowniez, ze w przypadku rekrutacji wulkanizatorow zatrudniamy Panow ktorzy mowia tylko i wylacznie w jezyku angielskim. Nie zdarzyl nam sie jeszcze kandydat mowiacy komunikatywnie po norwesku, ale mamy nadzieje ze moze z najblizszym sezonie taki do nas zaaplikuje. Z pewnoscia bedzie jako pierwszy informowany o mozliwosci pracy.
Dziekuje i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
archivald
(archivald)
Wiking
Dzięki wszystkim za zaangazowanie w mój temat.Wniosek jest jeden.Jezeli chcę zostać dłużej w No to muszę się przebranzować z pracą i językiem(norweski).Niestety dzisiejsze życie stawia przed nami coraz większą poprzeczkę...

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.

Archivald
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok