Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

9 Postów
Kubas Skubas
(Kubas Skubas)
Wiking
hei!sandokan napisał:
Faktycznie ,,gruba baba z NAV" chciala pomoc sierocie bozej.1-zeby otrzymac zasilek trzeba przebywac w NO(czyli posiadac,wynajmowac jakas norke),nikoniecznie wystarczy sam adres zgloszony oczywiscie.2-byc zarejestrowanym w systemie NAV jako poszukujacy pracy.3-posiadac zeznanie roczne za rok 2014. ETC...ps.dlaczego nie ubiegal sie o zasilek juz w Styczniu 2015?. I tak dalej...
Może startował w wyborach. Nie wiem. Jutro zapytam.
Kontrakt na chawirę ma, meble mu nawet zwoziłem tam. I to całkiem niezłą.
Wy ciule nie obrażajcie mojego kumpla w przerwie między szorowaniem kolanami przed norweskimi panami. Nazywając to pracą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
@Kubas Skubas kolega zaniedbał wykonanie podstawowej czynności. Zarejestrowanie się jest wymagane przy pobycie w Norwegii dłuższym niż miesiące. W obecnej sytuacji warto spróbować rejestracji adresu zamieszkania w Norwegii, nawet korespondencyjnego, oraz napisanie odwołania od decyzji NAV, gdzie odrzuca się wniosek o Dagpenger. Kolega będzie musiał udowodnić, że przebywał i pracował w Norwegii i do tego przydatne będą również nieszczęsne rachunki z łososia i jajka z Remy.
Zgłoś wpis
9 Postów
Kubas Skubas
(Kubas Skubas)
Wiking
MultiNOR napisał:
@Kubas Skubas kolega zaniedbał wykonanie podstawowej czynności. Zarejestrowanie się jest wymagane przy pobycie w Norwegii dłuższym niż miesiące. W obecnej sytuacji warto spróbować rejestracji adresu zamieszkania w Norwegii, nawet korespondencyjnego, oraz napisanie odwołania od decyzji NAV, gdzie odrzuca się wniosek o Dagpenger. Kolega będzie musiał udowodnić, że przebywał i pracował w Norwegii i do tego przydatne będą również nieszczęsne rachunki z łososia i jajka z Remy.

Jak on ma się zarejestrować? U tej baby w Skatt czy zmienić adres na stronie NAV?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Kubas Skubas napisał:
MultiNOR napisał:

Jak on ma się zarejestrować? U tej baby w Skatt czy zmienić adres na stronie NAV?

Wypelnic wniosek na stronie UDI, wybrac 1 wolny termin (za okolo 2miesiace) i zgosic sie w tym dniu do "chlopa" (albo "baby" w okienku. I jeszcze odmowic zdrowaske, zeby rejestracje pobytu otzymac, a nie widze do tego podstaw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Kubas Skubas
(Kubas Skubas)
Wiking
Ale on ma to pozwolenie. Nawet jak nie akualne to morze być w NO 3 miesiące.
Potem karcie meldunkowej zdrob sobie 2-3 dni wolnego na zakupy i wróci z siatkami z biedronki i dalej może brać zasiłek. Powinien i kase dostać i fajki mi przywieźć. Ja nie widzę problemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok