Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nie wypłacone wynagrodzenie. - Norwegia

Czytali temat:
Karolina Ziemba Kasia Tłumacz MultiNOR Konsultant Kasia K Ewa Adam Violeta De. Pawel Danek Wiktor Boski cysiek33 merymont Greg14 (601 niezalogowanych)
5 Postów
Wiktor Boski
(Bolek2)
Wiking
Gdzie zgłosić jeśli pracodawca nie wyplaca mi od 2 msc wynagrodzenia? I gdzie sprawdzic ile dokładnie powinien mi wypłacić jeśli unika wydania mi miesiecznego rozliczenia z uwzględnieniem podatku itp.?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
WojtekK82 napisał:
Gdzie zgłosić jeśli pracodawca nie wyplaca mi od 2 msc wynagrodzenia? I gdzie sprawdzic ile dokładnie powinien mi wypłacić jeśli unika wydania mi miesiecznego rozliczenia z uwzględnieniem podatku itp.?

Sugerujemy najpierw wystosować do pracodawcy pisemne żądanie wypłaty wynagrodzenia i dostarczenia odcinków z pensji. Jeśli to nie pomoże, można zgłosić się z takim dokumentem do Arbeidstilsynet (norweska inspekcja pracy) lub do prawnika. Bez odcinków z pensji nie ma możliwości sprawdzenia dokładnej kwoty wynagrodzenia. Wystawianie takich rozliczeń jest obowiązkiem pracodawcy. Można jedynie obliczyć przybliżone wynagrodzenie, np. na podstawie umowy o pracę, karty podatkowej czy kontraktów na wykonanie projektu.
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok