Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Telewizor z Polski - Norwegia

10 Postów

(MoniPer)
Wiking
Witam. Mam pytanie: chcę przewieźć z Polski telewizor jako część mienia przesiedleńczego i czy w związku z tym po zgłoszeniu go celnikom mogę w domu spodziewać się wizyty urzędnika w kwestii abonamentu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
abonament do zapłaty przyjdzie pocztą
do czego tu urzędnik?
żeby sobie pogadał, czy pobzykał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(MoniPer)
Wiking
jasta102 napisał:
abonament do zapłaty przyjdzie pocztą
do czego tu urzędnik?
żeby sobie pogadał, czy pobzykał

widzę, że masz doświadczenie. mam nadzieję, że było fajnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tylko mi niewiasto nie wmawiaj, że chciałaś sobie norweską TV oglądać w polskim telewizorze
ja jeśli mi coś trzeba to i w kompie obejrzę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
to i telewizora tez nie masz biedaku
i okradasz krula bo nieplacisz abonamentu
swinia i kombinator zlodziej jestes
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów
anna js
(annajs)
Początkujący
MoniPer napisał:
Witam. Mam pytanie: chcę przewieźć z Polski telewizor jako część mienia przesiedleńczego i czy w związku z tym po zgłoszeniu go celnikom mogę w domu spodziewać się wizyty urzędnika w kwestii abonamentu?

nie ma czegos takiego jak mienie przesiedlencze...zlikwidowane jest to juz od wielu lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(MoniPer)
Wiking
annajs napisał:
MoniPer napisał:

nie ma czegos takiego jak mienie przesiedlencze...zlikwidowane jest to juz od wielu lat

Na pewno nie... Po prostu większość nie przestrzega tego...

Z resztą, tutaj można poczytać o tym:
toll.no/en/international/polski/kiedy-pr...zasz-si-do-norwegii/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ło
a tutej co napisane
Sprzęt radiowy i telewizyjny.
Sprzęt telewizyjny i wideo z tunerem muszą zostać zgłoszone w punkcie 3 formularza zgłoszenia mienia osobistego. Należy opłacić abonament radiowo-telewizyjny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
368 Postów

(Prezydent_elekt)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
ło
a tutej co napisane
Sprzęt radiowy i telewizyjny.
Sprzęt telewizyjny i wideo z tunerem muszą zostać zgłoszone w punkcie 3 formularza zgłoszenia mienia osobistego. Należy opłacić abonament radiowo-telewizyjny

Janek, nie oczekuj by polaki co to sie przeprowadzili na stale z rodzina potrafili analizowac zwiazki przyczynowo-skutkowe. Toc jak telewizor polski to nie trza placic. Poljaki przestrzegaja obcych przepisow i wyszukaja nawet te archaiczne, pod warunkiem, ze nie ma konsekwencji w postaci placenia piniendzy. Wtedy szukaja luk a jak nie znajda, to oszukaja i zlagodza dysonas poznawczy twierdzac, ze tak im powiedzieli na MN a to musi byc prawda i nijakiego oszukanstwa w tym ni ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(MoniPer)
Wiking
Co za elokwencja, panowie! Typowo polsko-buraczana!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok