Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
142 Posty

(artgregor)
Stały Bywalec
Nie zmienia to faktu ze i tak jest to bez sensu , moze przy jednym czy dwoch klientach , będąc firma możesz odliczyć koszty np . dojazdów , środków czystości , narzędzi itp pozatym ubezpieczenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
telefony ubrania scierki samochod komputer internet dieta napoje

czyli ogolnie bezkosztowe prowadzenie domu

tylkotrzeba ksiegowa oplacic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
MonikaRadekKlesinscy napisał:
wlasnie jestem po rozmowie w skatte i nie musze zakladac firmy juz wszytko wiem , i wlasnie klient placi podatek , nikogo nie stracilam i jest wporzadku ,. pozdrawiam

Alez oczywiscie ze nie musisz zakladac firmy i ze to twoj zleceniodawca moze wziasc na siebie obowiazek oplacania podatku, dostarczania Ci wszelkiej dokumentacji finansowej, ze szczegolnym uwzglednieniem zestawienia rocznego. I byc moze istnieje nawet gdzies jakis taki klient, ktory na to sie zgodzi i ktoremu bedzie to pasowalo. Urzednik w skatt powiedzial wam najszczersza ze szczerych prawd. Tyle teori.

Teraz praktyka.

Wyobraz sobie ze mieszkasz w Polsce i szukasz kogos do sprzatania. Zalozmy, ze nie chcesz, zeby pani Tatiana pracowala na czarno. Masz wybor nastepujacy. 99 pan Tatian, Tamar, Maszeniek i wszelkich innych Ukrainek i Bialorusinek oferujacych Ci, ze raz w tygodniu sprzatnie ci mieszkanie i wystawi za to fakture VAT, oraz jedna pania Swietlane, ktora oferuje Ci to samo, za te same pienidze, ale musisz podpisac z ni umowe, co miesiac pamietac o wypelnianiu drukow i wysylaniu ich do skarbowki, obliczac wysokosc skladek i zaliczek, wysyac przelewy, co roku wystawiac... i tak dalej... A jeszcze pani Swietlana bedzie Ci opowiadac, ze bya w Urzedzie Skarbowym i tam jej powiedzieli...

No to mniej wiecej tak to wyglada.
Idac droga ktora obralas tracisz tak na moje oko 99,99% potencjalnych klientow juz na wejsciu.
Ale oczywiscie taka mozliwosc teoretycznie istnieje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Monika Radek Klesińscy
(MonikaRadekKlesinscy)
Nowicjusz
WujekJanek napisał:
[quote][b
Idac droga ktora obralas tracisz tak na moje oko 99,99% potencjalnych klientow juz na wejsciu.
Ale oczywiscie taka mozliwosc teoretycznie istnieje.[/quote]

no wlasnie zaden klient nie odmowił wiec widac doceniaja moja prace i sami ciesza sie ze chce pracowac legalnie,nawet sami zaproponowali wiekszą stawke abym nie byla stratna

wiec wszystko zalezy od czlowieka i jego podejscia
99 procent ale chyba w polsce by tak zrobiło
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Monika Radek Klesińscy
(MonikaRadekKlesinscy)
Nowicjusz
artgregor napisał:
Nie zmienia to faktu ze i tak jest to bez sensu , moze przy jednym czy dwoch klientach , będąc firma możesz odliczyć koszty np . dojazdów , środków czystości , narzędzi itp pozatym ubezpieczenie

moze mozna sobie odliczyc , ale za to podatek ktory odprowadzasz od sprzatan jest o wiele wiekszy , wiec pewnie na to samo wychodzi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(artgregor)
Stały Bywalec
Nie bardzo rozumie juz o co tobie chodzi taki model jak ty piszesz Nikt nie stosuje jak juz wcześniej napisano jest to możliwe teoretycznie ale nie praktyczne wiedz widzę jestes sprzątaczka z inowacja - )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Monika Radek Klesińscy
(MonikaRadekKlesinscy)
Nowicjusz
artgregor napisał:
Nie bardzo rozumie juz o co tobie chodzi taki model jak ty piszesz Nikt nie stosuje jak juz wcześniej napisano jest to możliwe teoretycznie ale nie praktyczne wiedz widzę jestes sprzątaczka z inowacja - )

Jednak jest mozliwe w praktyce rownież , Mam wielu znajomych którzy stosuja taki sam system pozdawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Tomasz Kacperski
(Niezniszczalny)
Początkujący
1. Podatek dochodowy obliczany jest w oparciu o twoj roczny dochod tak wiec nie ma znaczenia czy jest to firma czy jestes zatrudniona.
2. Oczywiscie jest mozliwosc zatrudnienia u osoby prywatnej i nawet nie jest to az tak skomplikowane jak bylo tu wczesniej napisane jednakze nie moze to byc praca u kilku osob poniewaz....
3. Wszystkie legalnie dzialajace firmy odprowadzaja jeszcze podatek Vat i przypadku kiedy urzad skarbowy zoorientuje sie ze twoj dochod pochodzi z tytulu swiadczenia uslug automatycznie wyda nakaz zalegalizowania dzialalnosci i uregulowania Mva za wczesniejszy okres.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Monika Radek Klesińscy
(MonikaRadekKlesinscy)
Nowicjusz
Niezniszczalny napisał:
1. Podatek dochodowy obliczany jest w oparciu o twoj roczny dochod tak wiec nie ma znaczenia czy jest to firma czy jestes zatrudniona.
2. Oczywiscie jest mozliwosc zatrudnienia u osoby prywatnej i nawet nie jest to az tak skomplikowane jak bylo tu wczesniej napisane jednakze nie moze to byc praca u kilku osob poniewaz....
3. Wszystkie legalnie dzialajace firmy odprowadzaja jeszcze podatek Vat i przypadku kiedy urzad skarbowy zoorientuje sie ze twoj dochod pochodzi z tytulu swiadczenia uslug automatycznie wyda nakaz zalegalizowania dzialalnosci i uregulowania Mva za wczesniejszy okres.

nie moge byc zatrudniony u kilku pracodawców ? na raz ? pierwsze slysze
musze to sprawdzic
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Monika Radek Klesińscy
(MonikaRadekKlesinscy)
Nowicjusz
Niezniszczalny napisał:

wiele osob pracuje w takim systemie i jeszcze nie slyszalem zeby skatt sie przyczepil , bo nie ma oco , ja jestem tylko pracownikem lub pracownicą , tak mi sie wydaje ze to taki myk dobrze spisana umowa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok