Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Dariusz Wilinski (1351 niezalogowanych)
89 Postów
marian kut
(mitko2002)
Początkujący
no właśnie : første gang 30.06.2013 czyli jednak nie mogę zerwac tej umowy aż do 30.06.2013?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Elise napisał:
No to niestety wyglada, ze maja racje, gdyz w kontrakcie pisze wyraznie:

Denne leieavtale kan skriftlig sies opp av leietaker med 3 måneders varsel, første gang 30.06.2013

Czyli nie zostaje nic innego niz sprobowac pojsc na ugode.

oooo 2013.... przeoczenie.... no to placisz dotad dopoki oni nie znajda kogos na Twoje miejsce... nie tylko ten okres wypowiedzenia...

dogadaj sie z nimi ze znajdziesz im kogos na ten lokal i juz..... dla ciebie mnie kasy a dla nich to bez znaczenia w sumie kto placi....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
marian kut
(mitko2002)
Początkujący
czyli składam wypowiedzenie z 3 miesięcznym wypowiedzeniem, a nastepnie płacę dopóki oni kogoś nie znajdą... o kurcze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
to jest dobre...

Om du ska avsluta kontraktet tidigare så må du kjøpe dej ut av kontraktet. Då må du betala 2 måneders husleie fra den dagen jag finner en ny person som flytter in!

to jest szwedka czy jakas inna podrabiana norka?

.......wynajmujesz, podpisujesz i nie cztasz co podpisales??? nie wiedziales ze nie mozesz zrezygnowac wczesniej??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
marian kut
(mitko2002)
Początkujący
kto to jest to szczerze nie wiem hehe pytałem dostałem tylko odpowiedź iż zerwać umowę można zawsze....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
marian kut
(mitko2002)
Początkujący
i to zdanie jest własnie którego nie rozumiem
Om du ska avsluta kontraktet tidigare så må du kjøpe dej ut av kontraktet.

Nie chodzi tu o to czasami, że musiałbym zapłacić za wszystkie miesiące do określonej daty plus jeszcze 2 miesiące
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
mitko2002 napisał:

Nie chodzi tu o to czasami, że musiałbym zapłacić za wszystkie miesiące do określonej daty plus jeszcze 2 miesiące

fra albo til.... no i jeszcze te jag zamiast jeg... stad pytanie kim ona jest.... moze mysli jedno a pisze drugie...

EDIT// dla Ciebie najwazniesze jest to co podpisales i ewentualnie to o stanowi prawo a nie jaka dostales odpowiedz... w odpowiedzi moze byc nawet napisane ze masz przyprowadzic zlota ges na lancuchu.. nawaznesze jest to co podpisales....
30 czerwca 2013
no i 3 miesiace wypowidzenia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
mitko2002 napisał:

Moje tlumacznie z norweskiego na polski,z polskiego na nasz czego kobieta od ciebie oczekuje. Skladasz trzy miesieczne wypowiedzenie ale poniewaz zrobiles to przed data okreslona w kontrakcie musisz zaplaci 2 miesieczny czynsz w ramach zadosc uczynienia nawet jak ktos tam juz bedzie mieszkal.
czyli masz jeszcze 5 miesiecy placenia z czego trzy to okres wypowiedzenia(w ktorym ona bedzie szukac nowego lokatora a najlepiej jak ty go sam przyprowadzisz tak jak wczesniej pisali tobie ludzie)i mozesz tam mieszkac i potem jeszcze dwa miesiace po wyprowadzeniu sie.

Samo zdanie Du kjøpe deg ut av kontraktet wg mnie znaczy -wykupic sie z........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
[quote]mitko2002 napisał:
Samo zdanie Du kjøpe deg ut av kontraktet wg mnie znaczy -wykupic sie z........
Då må du betala 2 måneders husleie fra den dagen jag finner en ny person som flytter in
a o tym nie ma nic w kontrakcie.. przynajmniej w tym fragmencie skopiowanym tutaj....
2 miechy od dnia kiedy znajda osobe ktora sie wprowadzi.... jest cos o tym w prawie?? nie wydaje mi sie...
www.lovdata.no/all/hl-19990326-017.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
W prawie nie ma, ale jest w kontrakcie. Dostal jasna odpowiedz, ze jesli chce wczesniej sie "wykupic" z kontraktu, to zaplaci jeszcze 2 miesiace po wprowadzeniu sie nowego lokatora.
Oczywiscie, ze moze sie na to nie zgodzic i placic do wrzesnia 2013 . Oczywscie caly ten okres moze mieszkanie zajmowac.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok