Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
62 Posty

(duska)
Początkujący
Jakie konsekwencje poniesie osoba zatrudniona legalnie jesli powiadomi o oszustach, bo nie rozumie?
jasta, wszystko do czasu, nawet najwieksze cwaniaki ida siedziec za przestepstwa
czyzbys sie az tak bal o siebie, ze chcesz tu innych zastraszyc?
Zglos do inspekcji pracy, nie musisz podawac swoich danych i do komuny , w ktorej dana firma ma siedzibe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Tadeusz B
(Kalik)
Wiking
Na tych co wyzywają mnie tu od kapusiów kładę zwiędłą lachę bo najpewniej sami tu tak robią. Wyciągają rękę po wszystko co się da ale podatków nie raczą odprowadzać. Trutnie.
Jedyny powód jaki mnie powstrzymuje przed oficjalnym podkablowaniem to moja rodzina.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
kasia xxxxx
(google)
Nowicjusz
kalik ja mylę że ogromna rzesza ludzi ma takie rozterki jak ty i wielu zrobiłaby tak jak ty tylko niewiedza jak to zrobić ale niewielu ma odwagę powiedzieć głośno co na prawdę myśli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
jasta102 napisał:
google napisał:
dzis wszyscy mielibyśmy legalną pracę i byłoby to całkiem normalne.
ale to już było
i nie wróci więcej
BYŁO
nawet milicja zatrzymywała na chodnikach przechodniów i sprawdzała, czy mają wbitą do dowodu pieczątkę zatrudnienia
pieprzone komuchy pojąć nie mogą, że aby system funkcjonował i był szacunek dla pracy, to musi być praca i na biało i na czarno i bezrobotni muszą być, i nieroby muszą zdychać z głodu, ewentualnie zastrzeleni na miejscu przy próbie kradzieży

coś sie pan tak zjeżył ?

do tej swojej litani zapomniałeś jeszcze dodać alkocholików....tych bym w pierwszej kolejności....!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
retier1 napisał:

do tej swojej litani zapomniałeś jeszcze dodać alkocholików....tych bym w pierwszej kolejności....!

i tych co ortografii nie znają
a tak na poważnie to niby poczemu?
taki przeciętny alkoholik polski więcej łozy na państwo niż przeciętny tzw rolnik polski, członek z KRUSu, tudzież hodowca zajęcy i plantator mleczu w jednym
jak się policzy ile w postaci podatków daje na potrzebujących z głodnymi dzieciaczkami alkoholik, a ile nierób na 3 hektarach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Kalik napisał:
Na tych co wyzywają mnie tu od kapusiów kładę zwiędłą lachę bo najpewniej sami tu tak robią. Wyciągają rękę po wszystko co się da ale podatków nie raczą odprowadzać. Trutnie.
Jedyny powód jaki mnie powstrzymuje przed oficjalnym podkablowaniem to moja rodzina.

Kurwa to jednak charakter. Serce ja boli, ze inni sa bardziej rozgarnieci. Zapisz sie do ORMO chujozo, zbawicielu swiata. Wyrecze norweska skarbowke, tylko sie boje. To oportunizm. Jezeli tak cie serce boli to idz do przełożonego i zaprotestuj na budowie. Masz w sobie odwage Lenina? ... Nie...najlepiej podjebac anonimowo a na forum pozowac na osobe szlachetna.
Nie jestes nawet chujem, tylko malym chujkiem.

Z tego miejsca otrzymujesz karnego kutasa!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
idźcie do arbeidstilsynet i podpierdolcie że pracujecie na czarno tylko jak sie przypierdolą do niego to wątpie żeby firma po tym dalej funkcjonowała. Codziennie czytam ogłoszenia desperatów co szukają pracy, więc jak wcześniej napisałem jak płaci w miare dobre pieniążki i na czas w czym problem? nie pasuje? szukaj legalnej pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:...nawet milicja zatrzymywała na chodnikach przechodniów i sprawdzała, czy mają wbitą do dowodu pieczątkę zatrudnienia...
A skąd Ty TO wiesz ...!?! .
---
Moim zdaniem , Jesteś za ździebko Młody , by to znać z autopsji ... ! - / mogiem sie mylać /
---
Osobiście na ulicy Mnie nie sprawdzała w taki sposób Milicja ... jednak na dyskotece podczas zadymy to i owszem ... pieczątka w dowodzie o pracy ratowała zawsze dupę przed doraźnym "dołkiem" .
---
W Stanie Wojennym jednak Wojsko w Poznaniu prawie za każdym razem sprawdzało Dowód i specjalną przepustkę , z adnotacją gdzie i jako Kto się Pracuje ...
---
ECH... !!! to były "MIŁE" czasy jak sie teraz wspomina ... - wtedy nie było jednak do śmiechu !!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
jasta102 napisał:
retier1 napisał:

i tych co ortografii nie znają
a tak na poważnie to niby poczemu?
taki przeciętny alkoholik polski więcej łozy na państwo niż przeciętny tzw rolnik polski, członek z KRUSu, tudzież hodowca zajęcy i plantator mleczu w jednym
jak się policzy ile w postaci podatków daje na potrzebujących z głodnymi dzieciaczkami alkoholik, a ile nierób na 3 hektarach

chyba na prawde ktoś ci dogryzł że się ortografi czepiasz....czy może o jednego za mało....a może za dużo?

może dodaj jeszcze te minimum socjalne które dostają za psi h....
a ten co przepracował(a ) ileś tam lat nie wie co z tą państwowa jałmużną (jeśli dostanie? co nie takie pewne) ma zrobić?

nie bądź śmieszny....chyba że zapomniałeś o polskich realiach?

jeśli już tak ci przeszkadzają te błędy

to je wypunktuj,

niech grafoman ma szanse się uczyć
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Gdybyście pracowali na czarno za normalną stawke to by nie było problemu podejrzewam bo liczyłabyś koronki ale znając życie zapierdalacie pewnie za 100nok/t i zaczęło sie nie podobać. Wiec najpierw było wynegocjować stawke a później męczyć o kontrakt. Ale po co najlepiej iść i podpierdolić
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok