Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Martyna . Mirek Biłek Michał Miętki Karolina Ziemba Martynka1985 Flismalemp01 Ewelina Ka (7634 niezalogowanych)
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Yatsek napisał:
Hilton napisał:
Jednemu panu nie chcialo sie posprzatac mieszkania po wyprowadzce, megler zapytal, czy jednak sam posprzata, czy wezwac vaskservice, pan leniwy wybral service i zapalcil za sprzatnie mieszkania 40m2 dokladnie 6200 koron. A sprzatanie trwalo okolo 4 godziny.
ceny na normalnym vasku sa inne od tego na flyttningu... wiec nie chrzan....

na czarno na vasku bedzie mnimum 150 i to srednia z oslo... za 200 to juz naprawde w syfie... legal to tyle ile chcesz na swoja firme.... na legalu w firmie sprzatajacej sto piecdziesiat cos tam.... yhm... na czarno placa tyle ile masz brutto... zazwyczaj...

Yatsek, czy przeczytales dokladnie o co mi chodzi w tej dyskusji? Chyba nie.
Oczywiscie, ze flytevask kosztuje wiecej niz normalne sprzatanie i ja chce tylko to uswiadomic nowoprzybylym. Za flyte mozna wziac od 4000 do nawet 8000 w zaleznosci od metrazu i ilosci okien, takiego sprzatania nie ma codziennie. Chce tylko dac do zrozumienia, aby zadna dziewczyna nie wziela za to 600 koron!!
Poza tym na legalu ( majac swoja firme) jak najbardziej mozez wziac 400 koron /t lub umowic sie na total. Jesli jest sie zatrudnionym w firmie sprzatajacej to nie bedzie wiecej niz 150/t , a dlaczego to wiesz i ja tez juz o tym pisalam.
Nie rozumiem dlaczego mnie atakujesz??? Zrobilam ci cos? Napisalm tylko ze na vaskowaniu mozna niezle zarobic i jesli ktos ma ochote to robic, to prosze bardzo - tylko trzeba podac nrmalna zdrowa stawke, a nie jakies smieszna 150 koron, a jeszcze gorzej jak dziewczyny robia na czarno, chyba nie wiedza czym to grozi. Po pierwsze wydaleniem z Norwegii, a co gorsza w razie wypadku, to co one zrobia??? Potem bedzie placz na forum ze zlamalam noge, mialam wstrzas mozgu, a to wszystko stalo sie na domku oczywiscie na czarno.....
Poza tym ja traktowalam sprzatanie jako prace czasowa, teraz mam moim zdaniem lepsza, nie musze juz szorowac toalet, lecz niestety mniej platna, tak to jest w sektorze panstwowym.

Natomiast Hinna Bygg jesli pracuje na pol etatu, to jak najbardziej powinien zarejestrowac sobie firme i to co robi na czarno, robic na bialo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
Wiecie jaki tu jest problem chyba kazdy niech bierze ile chce Jak juz wspomnialem Norkow juz nauczylismy my i inni wiec nikt ze tak powiem dupy nam za to nie urwie nie jestesmy pionierami to stalo sie juz wczesniej bierzcie po 100 nawet szybciej sie wykruszycie i bedzie mniej szumu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:
na vaskowaniu mozna niezle zarobic i jesli ktos ma ochote to robic, to prosze bardzo - tylko trzeba podac nrmalna zdrowa stawke, a nie jakies smieszna 150 koron, a jeszcze gorzej jak dziewczyny robia na czarno, chyba nie wiedza czym to grozi. .
do takiego vaskowania to wystarczy śmieszne wykształcenie np magisterskie z Polski typu filologia, albo zarządzanie i marketing
nic nie trzeba wiedzieć, nic umieć, a tylko trochę pazurami pomachać i ciut chęci do roboty
a ty dalej bredzisz i otumaniasz nowo przybyłe
czekaj, że ci ktoś da do ręki 150 koron za sprzątanie
opanuj już się i skończ te brednie i zwidy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasta102 napisał:
Hilton napisał:
na vaskowaniu mozna niezle zarobic i jesli ktos ma ochote to robic, to prosze bardzo - tylko trzeba podac nrmalna zdrowa stawke, a nie jakies smieszna 150 koron, a jeszcze gorzej jak dziewczyny robia na czarno, chyba nie wiedza czym to grozi. .
do takiego vaskowania to wystarczy śmieszne wykształcenie np magisterskie z Polski typu filologia, albo zarządzanie i marketing
nic nie trzeba wiedzieć, nic umieć, a tylko trochę pazurami pomachać i ciut chęci do roboty
a ty dalej bredzisz i otumaniasz nowo przybyłe
czekaj, że ci ktoś da do ręki 150 koron za sprzątanie
opanuj już się i skończ te brednie i zwidy

Jaśku, Jasieńku miły, weekend się nie skończył jeszcze, więc odejdź od komputera, wyjdź na miasto, weź sobie kobietę na swoje salony i spuść z kręgosłupa. Bardzo ci tego potrzeba. Poczujesz sie znacznie lepiej i przestaniesz obrażać innych.
Ameryka wykształciła w tobie typowy chwyt samoobronny, lecz w Norge to nie działa, raczej śmieszy.
Bardzo ci współczuje tego, że los cie tak poważnie doświadczył.
Spieszę również w wyjaśnieniem, iż filologia angielska bardzo przydała mi sie w Norwegii, dzieki niej w bardzo łatwy sposób znajdowalam sobie pracę. A ty tkwisz w tym samym miejscu od lat. Nie wylewaj swych żali na mnie, bo to nie moja wina. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jasta102 napisał:
a 109
ETTERBETALING
to co dwa tygodnie masz wypłacany?

pod etterbetalingem kryje sie dodatek za akord za poprzednie tygodnie... Wszystko poprzesuwane w czasie o 2-4tyg. Teraz pracuje a kase dostane za kolejne dwa tygodnie. Akord za dwa tygodnie od tego co wpisalem dwa tygodnie wczesniej. Jak ktos chce to ma co kwartal...
Dojazdow nie mam teraz niestety ze wzgledu na zbyt male km... Ani dodatku do mieszkania bo nie jestem pendlerem... Nie uzywam wlasnych dodatkowych narzedzi wiec i dodatku za verktoye nie mam Hmm i tyle... Kaffetileg tez nie mam bo mam darmowa kawe w pracy i tak dalej... Wszystko ladnie poukladane... A tak konkretnie, to pytasz bo......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:

Jaśku, Jasieńku miły, weekend się nie skończył jeszcze, więc odejdź od komputera, wyjdź na miasto, weź sobie kobietę na swoje salony i spuść z kręgosłupa. Bardzo ci tego potrzeba. Poczujesz sie znacznie lepiej i przestaniesz obrażać innych.

Hiltonko
Paris ty moja
spuszczam sobie regularnie 3 razy w tygodniu i nie zamierzam zmieniać grafika
a że czynię to przy pomocy cleaning ladies to znam realia tego świata
i tak w metropolii Stavanger najdroższej i najbogatszej w Norge
150 NOK za godzinę to dostaje burdelmama, znająca język, mająca układy, znajomości i referencje
a zwykłe zatrudnione w jej burdelu panie magistry z reguły muszą burdelmamie odpalać 50 koron z godziny
a i tak mają jeszcze duże moce przerobowe w tygodniu i dużo czasu aby pomagać budowlańcom spuścić z krzyża
a dostać się do legalnej firmy sprzątającej nie tak łatwo i gówno się w niej więcej zarobi
Good Luck
Paris
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasta102 napisał:
Hilton napisał:

Hiltonko
Paris ty moja
spuszczam sobie regularnie 3 razy w tygodniu i nie zamierzam zmieniać grafika
a że czynię to przy pomocy cleaning ladies to znam realia tego świata
i tak w metropolii Stavanger najdroższej i najbogatszej w Norge
150 NOK za godzinę to dostaje burdelmama, znająca język, mająca układy, znajomości i referencje
a zwykłe zatrudnione w jej burdelu panie magistry z reguły muszą burdelmamie odpalać 50 koron z godziny
a i tak mają jeszcze duże moce przerobowe w tygodniu i dużo czasu aby pomagać budowlańcom spuścić z krzyża
a dostać się do legalnej firmy sprzątającej nie tak łatwo i gówno się w niej więcej zarobi
Good Luck
Paris

Wspolczuje, ze tacy idioci i nieudacznicy tam mieszkaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Yatsek napisał:

ETTERBETALING
A tak konkretnie, to pytasz bo......

bo ja mam takie coś raz do roku
i jest to wyrównanie od początku roku do dnia bieżącego za jakieś tam podwyżki typu zmiana stawki godzinowej uchwalonej przez związki i zakład
wtedy płacą do tyłu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:
Wspolczuje, ze tacy idioci i nieudacznicy tam mieszkaja
przyjeżdżaj
zrobisz porządek
pokażesz co potrafisz
tu przynajmniej przewaga białych ludzi
Norwegów, Amerykanów, Anglików, Holendrów
a nie jak w Łuszlu co trzeci to na P
pakkis i polakk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
hilton... Kobieta sie pyta ile realnie dostanie za sprzatanie na czarno a Ty rzucasz ile bierze firma za flyttevask....

To tak jakby ktos sie zapytal ile kosztuje pomalowanie sciany a Ty ze totalny remont domu to tak ze 3miliony kosztuje...

Widzisz roznice?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok