Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Martyna . Mirek Biłek Michał Miętki Karolina Ziemba Martynka1985 Flismalemp01 Ewelina Ka (7634 niezalogowanych)
193 Posty
Stały Bywalec
rizle napisał:
Brawisimo

Ja to widze tak mam swoja firme czesto bywam na wycennach i wiele slysze o Polakach prowadzacych w Norwegi firmy. Co niektorzy to (nie lubiejac jechac po tej ciemni ktora naotwierala firmy a pracy nima ale musze) wezcie sie rozpedzcie a przeszkoda sama sie znajdzie To juz nie to ze Uczycie Norkow by was rypali na kase oni juz to wiedza na to juz zapozno Srednia firma Norweska(bygg) bez specjalnych szkolen godkjent itp.
bierze stawke 330 nok-do 500( przewaznie byggmaster) nawet ustalajac cenne fast dzieje sie to na powyzszej zasadzie!!! idzcie do biblioteki , ksiegarni i kupcie sobie norsk standart tam macie wyliczone gdz danej pracy(sciany, gipsy itp np . jedna plyta gipsowa to 25 minut pracy na scianie opisane jest wszystko tak to tu funkcjonuje)
A nie straszycie wycennami obliczajac pozniej to na gdz niby szanowana firma wychodzi 120 nok +mva na gdz koles sie przy mnie pyta oz wielkiego szefa ty to ile ty placisz ludziom na gdz to juz przestaje byc smieszne miedzy Norkami a wielu co sie naotwieralo biora grosze a zachwile dochodzi do nich ze trzeba jeszcze podatki placic TAK W NORWEGI TEZ TRZEBA JE PLACIC

Dla ow wlascicieli

ps . prosze o oklaski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
60 Postów
Paweł taki tam
(Wujekdobrarada)
Początkujący
marianek napisał:
HINNA BYGG napisał:

Jebana ciota, ciołek, gamon, mosiek, etc......
jestes kurwa załosny......
czytam juz twoje mądrosci kilka tygodni i wnioskuje,ze jestes kolejnym tłumokiem z ....Moniek....

Proponuje wyjść z domu i się doszkolić, a nie siedzieć całe Tygodnie w domu żeby komuś dopiec
ps
jak już tu tyle siedzisz mógł byś wymyślić ciekawsze przezwiska bo poza jebaną ciotą.. reszta pokazuje, że się wypalasz frędzelku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
rizle napisał:
[quote]rizle napisał:
Brawisimo

s . prosze o oklaski

Oklaski? za brak regul gramatycznych? Nie zawsze nalezy przenosic ciag myslowy na papier/ekran. Zawsze warto przeczytac przed publikacja. W twoim przypadku jeszcze dlugo dlugo nie!

Daj to do przeczytania znajomemu i zapytaj czy rozumie co autor mial na mysli? Nie mow jednak, ze jestes autorem.Sam sie przekonasz.

Ps Marian daj spokuj HINN cos tam! To specjalista od budowy daszku jak sam pamietasz. Zycie og chloszcze bezlitosnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Wujek dobrarada napisał:
marianek napisał:
HINNA BYGG napisał:

czytam juz twoje mądrosci kilka tygodni i wnioskuje,ze jestes kolejnym tłumokiem z ....Moniek....

Proponuje wyjść z domu i się doszkolić, a nie siedzieć całe Tygodnie w domu żeby komuś dopiec
ps
jak już tu tyle siedzisz mógł byś wymyślić ciekawsze przezwiska bo poza jebaną ciotą.. reszta pokazuje, że się wypalasz frędzelku

Mam wrazenie, ze jestes nowym wcieleniem Morowego lumpa. Ten sam jezyk. Czy sie myle?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
rizle napisał:
Brawisimo

Ja to widze tak mam swoja firme czesto bywam na wycennach i wiele slysze o Polakach prowadzacych w Norwegi firmy. Co niektorzy to (nie lubiejac jechac po tej ciemni ktora naotwierala firmy a pracy nima ale musze) wezcie sie rozpedzcie a przeszkoda sama sie znajdzie To juz nie to ze Uczycie Norkow by was rypali na kase oni juz to wiedza na to juz zapozno Srednia firma Norweska(bygg) bez specjalnych szkolen godkjent itp.
bierze stawke 330 nok-do 500( przewaznie byggmaster) nawet ustalajac cenne fast dzieje sie to na powyzszej zasadzie!!! idzcie do biblioteki , ksiegarni i kupcie sobie norsk standart tam macie wyliczone gdz danej pracy(sciany, gipsy itp np . jedna plyta gipsowa to 25 minut pracy na scianie opisane jest wszystko tak to tu funkcjonuje)
A nie straszycie wycennami obliczajac pozniej to na gdz niby szanowana firma wychodzi 120 nok +mva na gdz koles sie przy mnie pyta oz wielkiego szefa ty to ile ty placisz ludziom na gdz to juz przestaje byc smieszne miedzy Norkami a wielu co sie naotwieralo biora grosze a zachwile dochodzi do nich ze trzeba jeszcze podatki placic TAK W NORWEGI TEZ TRZEBA JE PLACIC

Dla ow wlascicieli

tak jest i już o tym pisałam wracają z dużymi długami a skatte i tak się o to upomni nawet w pl znam takich zdolnych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
60 Postów
Paweł taki tam
(Wujekdobrarada)
Początkujący
optimus reaktywacja napisał:
Wujek dobrarada napisał:
marianek napisał:
HINNA BYGG napisał:

ps

Mam wrazenie, ze jestes nowym wcieleniem Morowego lumpa. Ten sam jezyk. Czy sie myle?

raczej mnie z kimś mylisz.... jestem nowy na tym forum... wcześniej tylko czytałem i zwróciłem uwagę na kilka wybitnych osób działających w organizacji "fajni ludzie" jak się sami określili zwani przeze mnie miSZCZami fajności
Stworzyłem nawet specjalny wątek, żeby sprawdzić jacy są "fajni" niestety mało się tam udzielają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Wujek dobrarada napisał:
marianek napisał:
HINNA BYGG napisał:

ps

pozwolisz wodzu,ze pozostawie to bez komentarza.....
Dodam tylko,ze "pracuje" (jestem w pracy) ca 15/h , bo za tyle mam płacone, wiec nie pierdol o "całych tygoniach w domu"
Dzieki,ze cokolwiek napisałes, bo utwierdziło mnie to,ze jadnak ja robie mało błedów

ps: pozdro Rizle!
Upssssssss nie wiedziałem,ze az tak zle to sie ma.....
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja pracuje własnie nad otwarciem własnej działalnosci gosp.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Tomasz Deroń
(HINNA BYGG)
Wiking
Pracujesz, pracujesz i to bardzo intensywnie... ale nad tym jak robic z siebie debila. Jestem tylko ciekawy ile ty marianek zarabiasz? Tak bez kitu na ręke na miesiac. Pozwolilbym nawet na przypuszczenie ze mimo iz jestem taka ciota to ja zarobie troche lepiej. Mimo ze jestem alienem. hehe. Wiesz teksty tego typu to mozesz sobie sypac to swoich kolegow(o ile takowych masz w co watpie) bo za krotki jestes. I zeby byla jasnosc. Jezeli np pan Optimus ma swoja firme tutaj, zatrudnia ludzi, płaci podatki ma oczywiscie prawo do odpowiedniego wynagrodzenia i takie lub wyzsze stawki jak najbardziej sa wskazane. Ale kiedy np. pani Marta ktora przyjechala tu do meza chce sobie dorobic na CZARNO i pyta ile za taka prace mozna wziasc, to piszac o kwotach 300 czy wiecej nabijecie ta dziewczyne na mine, bo nikt jej tyle nie zaplaci, a nawet jezeli ktos to nie wiem ile bedzie szukac takiej osoby. A ona potrzebuje tej pracy na juz. Dlatego jest wybor albo schodze ze stawki i biore 150 na reke. albo chce 300 i szukam..... a ty cwelu ile masz na reke na godzine??? pochwal sie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
HINNA BYGG napisał:
Pracujesz, pracujesz i to bardzo intensywnie... ale nad tym jak robic z siebie debila. Jestem tylko ciekawy ile ty marianek zarabiasz? Tak bez kitu na ręke na miesiac. Pozwolilbym nawet na przypuszczenie ze mimo iz jestem taka ciota to ja zarobie troche lepiej. Mimo ze jestem alienem. hehe. Wiesz teksty tego typu to mozesz sobie sypac to swoich kolegow(o ile takowych masz w co watpie) bo za krotki jestes. I zeby byla jasnosc. Jezeli np pan Optimus ma swoja firme tutaj, zatrudnia ludzi, płaci podatki ma oczywiscie prawo do odpowiedniego wynagrodzenia i takie lub wyzsze stawki jak najbardziej sa wskazane. Ale kiedy np. pani Marta ktora przyjechala tu do meza chce sobie dorobic na CZARNO i pyta ile za taka prace mozna wziasc, to piszac o kwotach 300 czy wiecej nabijecie ta dziewczyne na mine, bo nikt jej tyle nie zaplaci, a nawet jezeli ktos to nie wiem ile bedzie szukac takiej osoby. A ona potrzebuje tej pracy na juz. Dlatego jest wybor albo schodze ze stawki i biore 150 na reke. albo chce 300 i szukam..... a ty cwelu ile masz na reke na godzine??? pochwal sie.

OK cwelu > wywołałes wilka z lasu.....
otóż: marianek, co nie jest wielka tajemnicą zarabia ca 500tys nok brutto rocznie!
I zeby nie było,ze marianek ma taka boska robote, bo za tyle to musi pracowac min 250h/mies!
Co daje CWELU ca 30tys nok netto/miesiąc!
Co do p.Marty > jezeli przyjechała do męza na chwile, to niech opędzi mu gałke, posprzata kwadrat, pooddycha swiezym powietrzem, poogląda widoki, etc......
Nie ma prawa pracowac tu na czarno, a zwłaszcza pytac o min.stawke/h!
Dlatego miedzy innymi Optimus (pozdro) moze prowadzic tu legalna firme, byc konkurencyjnym, dyktowac warunki, płacic tutejsze podatki, bo p.Marta nie pierdoli mu rynku
Ty jestes typowym "biedronkowcem pospolitym" i nie siegasz wzrokiem dalej jak za swój nos....
czyli wszystko sie zgadza >ciota, ciołek, mosiek, cham, burak i całą reszta obelg jaka tylko jest mozliwa!
Alien > to zbyt łagodne słowo na takiego ........
Juz mi sie nie chce ci cisnąc
Cham bedzie chamem na wielki wieków amen!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
dokladnie co do kr nie pamietam ...ale widzialam umowe jednej firmy sprzatajacej norweskiej to godzina sprzatania wynosila ok 350kr + podatek do tego a cos ponad jakas dodatkowa od czasu do czasu praca nawet 400kr + podatek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok