Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Martyna . Mirek Biłek Michał Miętki Karolina Ziemba Martynka1985 Flismalemp01 Ewelina Ka (7634 niezalogowanych)
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
w tym wypadku nic tylko strajkować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
wera1517 napisał:
dokladnie co do kr nie pamietam ...ale widzialam umowe jednej firmy sprzatajacej norweskiej to godzina sprzatania wynosila ok 350kr + podatek do tego a cos ponad jakas dodatkowa od czasu do czasu praca nawet 400kr + podatek.

to jatsek czy maryjanek tyle spinają pośladki w norge a do 400 nok/time brakuje ja tu posprzątam za 350
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Tomasz Deroń
(HINNA BYGG)
Wiking
Czyli marianku pracujesz 250h i masz 30 000. To ile na godzine wychodzi? Ale to nie o to chodzi. Wszystko ma swoje plusy. Przepraszam za moje agresywne slownictwo skierowane do ciebie ale agresja budzi agresje. Ja pracuje tylko na 1/2 etatu za najnizsza stawke jaka obowiazuje w norwegii. a reszte czasu wykorzystuje na prace w prywatnych domach. i razem z zona mamy ok 50 000 dochodu. mimo ze nie pracuje za bajonskie sumy. tez mysle o wlasnej dzialalnosci ale poki co jest jeszcze na to za wczesnie. wszystko wymaga czasu. a ze swojego doswiadczenia wiem ze czasami naprawde lepiej jest zejsc z ceny na korzysc wiekszej ilosci zlecen. I nie mowie TU o braniu mniej niz 120-150nok. I nie wic tez nic zlego w pracy na czarno jezeli ma to rece i nogi. I ja uwazam ze w tym przypadku nie ma znaczenia ile biora firmy bo sa to firmy. I to jest moja rada dla ludzi ktorzy zaczynaja swoja przygode z norwegia. wszystko przyjdzie z czasem. ja zaczynalem od 100, pozniej 130, 150, 170 stanelem na 190. Z tym ze ja nie jestem typowym fachowcem ktory zrobi wszystko. a to tez jest wazne. dobranoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
HINNA BYGG napisał:
A ja napisze że na początek 150 nok/t jest jak najbardziej ok. Moja żona sprzata w paru domach i taka tez stawke sobie ustalila. I nikt mi nie wmomi ze stawka za sprzatania domow w Norwegii jest 300-400nok!! To ile by zarabiały takie osoby?????? Nie wiem po co pisac takie rzeczy? Ja nie watpie ze kolezanka pracowala za 300-400 koron. z tym ze problem jest inny jedna osoba zaplaci Ci takie pieniadze a 100 innych powie dziekuje. dlatego wydaje mi sie ze lepiej wziasc mniej, ale miec caly czas prace, a pozniej jak juz wyrobi sie juz kontakty i zacznie myslec o założeniu jakiejs dzialalnosci takie pieniadze sa jak najbardziej możliwe.

Jak to ile? pracujac sobie 2 godzny dziennie, po odjeciu podatku masz 10 000 miesiecznie, jesli chcesz miec 30000, to musisz potroic liczbe godzin.
Preczytales cos naskrobal? Toz to kompletne pierdoly i myslenie przeciwne logice, tacy ludzie jak ty nigdy w zyciu sie niczego nie dorobia, tylko cale zycie beda jechali na kredytach, zeby pojechac na wakacje do "Egiptu".
Zapamietaj sobie raz na zawsze, ze najpierw sie otwiera firme, potem rozsyla sie oferty do potencjalnego klienta. Jak na 500 rozeslanych ofert odpowie 10 osob to "jestes w domu", masz dwie osoby dziennie do sprzatania, czyli okolo 4 lub 5 godzin, wiesz ile to jest kasy?
I nie ma zadnego problemu, jak ktos nie zaplaci 300 koron to niech sprzata sobie sam, wystarczy ze 10 osob zaplaci. I taki maly tips, klientow nie szuka sie wsrod pracownikow kiwi, bo oni malo zarabiaja, najlepiej jest wsrod lekarzy, meglerow, dziennikarzy, prawnikow.
Przekaz zonie najszcersze wyrazy wspolczucia powodu glupoty. Milej niedzieli.
Marianku, powiedz mi kiedy te "aliensy" w koncu zaczna myslec normalnie? I kiedy w kocu uwierza, ze mozna na prawde zarobic w Norge LEGALNIE, i kiedy przestana pracowac na czarno, kiedy zrozumieja ze robia sobie krzywde??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
HINNA BYGG napisał:
Czyli marianku pracujesz 250h i masz 30 000. To ile na godzine wychodzi? Ale to nie o to chodzi. Wszystko ma swoje plusy. Przepraszam za moje agresywne slownictwo skierowane do ciebie ale agresja budzi agresje. Ja pracuje tylko na 1/2 etatu za najnizsza stawke jaka obowiazuje w norwegii. a reszte czasu wykorzystuje na prace w prywatnych domach. i razem z zona mamy ok 50 000 dochodu. mimo ze nie pracuje za bajonskie sumy. tez mysle o wlasnej dzialalnosci ale poki co jest jeszcze na to za wczesnie. wszystko wymaga czasu. a ze swojego doswiadczenia wiem ze czasami naprawde lepiej jest zejsc z ceny na korzysc wiekszej ilosci zlecen. I nie mowie TU o braniu mniej niz 120-150nok. I nie wic tez nic zlego w pracy na czarno jezeli ma to rece i nogi. I ja uwazam ze w tym przypadku nie ma znaczenia ile biora firmy bo sa to firmy. I to jest moja rada dla ludzi ktorzy zaczynaja swoja przygode z norwegia. wszystko przyjdzie z czasem. ja zaczynalem od 100, pozniej 130, 150, 170 stanelem na 190. Z tym ze ja nie jestem typowym fachowcem ktory zrobi wszystko. a to tez jest wazne. dobranoc

Sorry Hinna Bygg, nie chce cie obrazac, ale ty jestes po prostu niespelna rozumu. Idz juz lepiej spac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Hilton napisał:
HINNA BYGG napisał:

Sorry Hinna Bygg, nie chce cie obrazac, ale ty jestes po prostu niespelna rozumu. Idz juz lepiej spac.

hilton nie denerwuj się nie przystoi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Tomasz Deroń
(HINNA BYGG)
Wiking
Ja wiem ze to sie fajnie tak pisze. I mnie gowno obchodzi ile Ty sobie bierzesz i jaki to jeden z drugim jest przedsiebiorczy. Ja poprostu wyrazilem swoja opinie tutaj ktora miala na celu udzielenie odpowiedzi na pytanie tej konkretnej osoby ktora zalozyla ten watek. Ale kazdy ma swoj rozum i sam decyduje o podejmowanych decyzjach. Nie zgadzam sie z Toba. nie uwazam ze wpierw nalezy zalozyc firme itd. bo czlowiek ktory tu przyjezdza pierwszy raz nawet o tym nie mysli(moze niektorzy tak ale zdecydowana wiekszosc) i patrzmy na pewne rzecze realnie a nie w sposob ja jestem super a reszta nie to niech siedzi w polsce. Ok. dobranoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Andre ved mark napisał:
wera1517 napisał:
dokladnie co do kr nie pamietam ...ale widzialam umowe jednej firmy sprzatajacej norweskiej to godzina sprzatania wynosila ok 350kr + podatek do tego a cos ponad jakas dodatkowa od czasu do czasu praca nawet 400kr + podatek.

to jatsek czy maryjanek tyle spinają pośladki w norge a do 400 nok/time brakuje ja tu posprzątam za 350

EDIT Ci co mieli widziec... to widzieli teraz jest juz lepiej )) od czerwca kolejna podwyzka )))

a posladki spinam tylko rano zeby zdazyc wyjsc z domu przed najwiekszymi korkami i wcale nie musze latac na mopie na legalu i otwierac na sile swojej firmy heh...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Hilton napisał:
Jednemu panu nie chcialo sie posprzatac mieszkania po wyprowadzce, megler zapytal, czy jednak sam posprzata, czy wezwac vaskservice, pan leniwy wybral service i zapalcil za sprzatnie mieszkania 40m2 dokladnie 6200 koron. A sprzatanie trwalo okolo 4 godziny.
ceny na normalnym vasku sa inne od tego na flyttningu... wiec nie chrzan....

na czarno na vasku bedzie mnimum 150 i to srednia z oslo... za 200 to juz naprawde w syfie... legal to tyle ile chcesz na swoja firme.... na legalu w firmie sprzatajacej sto piecdziesiat cos tam.... yhm... na czarno placa tyle ile masz brutto... zazwyczaj...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a 109
ETTERBETALING
to co dwa tygodnie masz wypłacany?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj