Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(7970 niezalogowanych)
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Marianku, z matka Teresa to zle porownanie. Matula Teresa nie byla czysta jak lza, nie pomagala i w dodatku byla hipokrytka, jak to bywa zazwyczaj z religijnymi ludzmi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Hilton napisał:
Marianku, z matka Teresa to zle porownanie. Matula Teresa nie byla czysta jak lza, nie pomagala i w dodatku byla hipokrytka, jak to bywa zazwyczaj z religijnymi ludzmi.

grzeszysz kochanie......
oboje doskonale wiemy, ze trzeba w cos wierzyc, bo człowiek bez wiary jest pusty, jest sam i jest mu o wiele ciężej niz tym wierzącym......
Ale to moje zdanie, ja jestem katolikiem niepraktykującym, ale wierze i jest mi lżej (chyba).....
Tak mnie wychowano i nieładnie jest podwazac zdanie rodziców, a własciwie mamy, bo ojciec okazał sie dupkiem.....
Tak tez chowam córke i nie zamierzam tego zmieniac, choc wiele razy wątpiłem we wszystko co katolickie, ale zawsze jak stoje ze swieconką, to sie wzruszam i mam z kim .....pogadac : )
Lubie te rozmowy, wiec pozwól ze w tym roku tez sobie z "nim" pogadam....
Poprostu to czuje i wiem, ze "tam" jednak cos jest....
niekoniecznie niebo i piekło, ale wierze ze jednak cos tam jest......
Ty tez wierzysz, tylko wątpisz......
I jestem pewny, ze robisz tak na przekór, ale w srodku wierzysz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ayot adot
(123456a)
Stały Bywalec
niewielka. Norweg chce zebys nawet z mopem gadal po norwesku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
marianek73 napisał:
Hilton napisał:

grzeszysz kochanie......
oboje doskonale wiemy, ze trzeba w cos wierzyc, bo człowiek bez wiary jest pusty, jest sam i jest mu o wiele ciężej niz tym wierzącym......
Ale to moje zdanie, ja jestem katolikiem niepraktykującym, ale wierze i jest mi lżej (chyba).....
Tak mnie wychowano i nieładnie jest podwazac zdanie rodziców, a własciwie mamy, bo ojciec okazał sie dupkiem.....
Tak tez chowam córke i nie zamierzam tego zmieniac, choc wiele razy wątpiłem we wszystko co katolickie, ale zawsze jak stoje ze swieconką, to sie wzruszam i mam z kim .....pogadac : )
Lubie te rozmowy, wiec pozwól ze w tym roku tez sobie z "nim" pogadam....
Poprostu to czuje i wiem, ze "tam" jednak cos jest....
niekoniecznie niebo i piekło, ale wierze ze jednak cos tam jest......
Ty tez wierzysz, tylko wątpisz......
I jestem pewny, ze robisz tak na przekór, ale w srodku wierzysz....

Marianku, skad ty wiesz co ja mysle i w co wierze, hmmm?
Nie wierze w Boga, ani w Zeusa, Apollona, Amona Ra, Mitre, Baala, Thora, Wotana, Zlotego Cielca ani w Latającego Potwora Spaghetti.
Jesli jedna osoba ma urojenia, mowimy o chorobie psychicznej, natomiast jesli wecej osob ma te same urojenia to jest to juz religia. A ja jestem zagorzalym przeciwnikiem religii, bo religia wszystko zatruwa.
Jezeli ty czujesz ze cos tam jest, to ok, ja nie czuje. Chodzi mi ogolnie o religie, nie tylko o katolicyzm.
Och Marianku.....
Jestem ateistka, taki mam swiatopoglad i w zwiazku z tym nie wierze w zadne sily wyzsze i nie mam poczucia rozmowy z nimi. Wiesz, ja tego nie nazywam modlitwa tylko "szeptaniem w otchlan"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Jak pisal Hobbes - na religie sklada sie wiara i kult. Co mozna jeszcze dodac
Sam rowniez uwazam, ze religia to trucizna. Osobiscie jestem antyteista( nie mylic z ateista)

Smiesza mnie teksty" czuje, ze cos tam jest" nie wiem co ale czuje

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hm... z Tematu /Problemu o Matce Teresie , przeszliście Oboje na Wiarę... taką czy też Inną ...
---
Ponieważ Co Niektórzy ...uważają iż współczesny Ateizm , to też swoista religia , tylko Osób Nad wyraz wykształconych i Logicznie Dociekliwych .
---
Co zaś do samej rzeczonej Matki Teresy ... to faktycznie Jej Ostatnie postępowania miały mało wspólnego z ogólnie pojętą religią Katolicką ...
---
Ona za swojego życia uwielbiała samą siebie ... A i owszem POMAGAŁA jednak przede wszystkim SOBIE i Własnej Rodzinie w Albanii i nigdy się z tym nie kryła jak była przypierana przez Dziennikarzy do "muru" ---
Taka na wskroś DWULICOWA ... jak i cały Kościół Rzymsko Katolicki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Ateizm swiatopoglad, nie religia. ( a - teizm, antyteizm )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
hehe. z mopem po norwesku:] Szacun.specjalista nie potrzebuje jezyka do pracy.osoby szukajace roboty w zawodach niewyspecjalizowanych sa na jezyk skazane.takich ludzi jest tu multum.wspieram sercem i duchem ale sory memory.specjalista nie musi znac jezyka tak jak opowiadacie.moze sie myle ale ja jak i wielu moich znajomych zakotwiczylo tu na stalych umowach za fachure a nie jezyk.Biegle mowie po polsku:d
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
[quote]Jak pisal Hobbes - na religie sklada sie wiara i kult. Co mozna jeszcze dodac
Sam rowniez uwazam, ze religia to trucizna. Osobiscie jestem antyteista( nie mylic z ateista)

Smiesza mnie teksty" czuje, ze cos tam jest" nie wiem co ale czuje

nie masz pojecia ile twoich tekstów mnie smieszy (w sensie negatywnym)w tym, czy innym twoim wcieleniu(nicku)....
ja nikogo nie namawiam, nie pouczam,nie zmuszam do wiary, wiec bądz tak miły i odpierdol sie od moich uczuć!
Ja tobie w papiery nie zaglądam i jebie mnie czy jestes katolikiem czy tez muzułmanem.....
Ps: ciekawe co twoi rodzice na twoje poglądy, przeciez ani ty ani hilton nie wyniesliscie tego z rodzinnego domu (?)
Nie przypierdalam sie do rodzin, ani ich i waszych poglądów, ale wiekszosc ateistów których znam, stała sie z dnia na dzien, bo cos nie poszło tak i nawet bóg nie pomógł.....
Wiec pewnie go nie ma.......
Na szczescie na swiecie jest i miejsce na waszą "wiare" wiec luzik > nikt nikogo wieszał nie bedzie

Hilton > mam wrazenie,ze jestes fajna i mądra foka, tylko lubisz, kurewsko lubisz sie przekomarzac : )))
Wiem,ze w twoim zyciu tez kapke nie poszło tak jak tego chciałas, ale czy to wina .....Boga lub religii ???
Ja tez za nią nie przepadam i smiesza mnie imprezy typu :chrzest, komunia, bierzmowanie,nauki przedmałzenskie, itp...

ale cóz, skoro miliony ludzi to przeszły, tzn ze to nie boli.... : )

ps II: powtarzam >mnie jest łatwiej wierząc, a wam moze byc łatwiej nie wierząc......

Amen : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:
Ateizm swiatopoglad, nie religia. ( a - teizm, antyteizm )
I TU zaczynasz Walczyć o "Prawdę" ... TWOJĄ PRAWDĘ ...! tak samo jak Katolicy , czy też Inni wyznawcy Swoich Bogów ...! .
---
Podświadomie , robisz dokładnie to samo ...z czym starasz się Świadomie Walczyć ...! .
Błędne Koło .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok