Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(7974 niezalogowanych)
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący

---
Jednak Tym pytaniem o chrzest , kogokolwiek w tak poważnej dyskusji , dałeś Świadectwo o twojej Tępocie / bezgranicznym zaślepieniu religijnym / .
Ty jesteś dokładnie taki sam jak Ortodoksyjni Żydzi i Fanatyczni Islamiści , Niczym się od nich nie różnisz .
Oni też uważają , że jak się urodziło w Ich Wierze to i takiej samej trzeba umrzeć ... !!! .
---
Sam Chrzest jako taki , nie ma żadnego prawnego umocowania .
Ponieważ został wykonany podczas Pełnej Nieświadomości chrzczonego /OSESEK/ oraz pod przymusem/zniewoleniem tegoż ...
---
I chociażby tylko z tej jednej racji , niema ten obrządek żadnej mocy prawnej .
---
Jednak Księża Katolicy , Utrzymują Ludzi w pełnej Nieświadomości Prawnej , a to oznacza iż dalej łamią prawo ... Znaczy , że są obłudni i swojego "Boga " mają za popychadło potrzebne jedynie do nabijania Kasy i błogiego Nieróbstwa Kosztem Parafian / Ciemnego Ludu/...
---
Osobiście dla Mnie jesteś Człowiekiem Chorym i Nieobliczalnym . ...FANATYK...

Świadectwo to dałeś Ty ale świadectwo jakiegoś ograniczenia. Po pierwsze nie Ciebie pytałem o chrzest a po drugie w takiej dyskusji (z ateistami) pytam się zawsze i każdego o chrzest. Dlaczego? Bo dużo jest farbowanych ateistów. Należą formalnie do Kościoła a na niego plują. Jeśli jesteś zatwardziałym ateistą to bądź konsekwentny i idź do Kościoła i żądaj formalnego z niego wystąpienia. Wtedy taka dyskusja ma sens. Farbowanych ateistów jest na pęczki. Twoja ograniczona głowa pomyślała sobie zupełnie coś innego czego ja nie miałem na myśli. To Twoja urojona interpretacja. O samym chrzcie nie masz zielonego pojęcia. Na chrzcie dostajesz łaskę od Boga, jeśli wiesz co to jest łaska wiary? Nie znasz mnie a już oceniasz, że jestem chorym fanatykiem. Naprawdę zabawne "Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni; nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone. Dawajcie, a będzie wam dane: miarą dobrą, natłoczoną, utrzęsioną i opływającą wsypią w zanadrze wasze. Odmierzą wam bowiem taką miarą, jaką wy mierzycie”.- Ew. Łk 6, 36 – 38
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jest mały problem zakładając nawet, że Jezus jest Bogiem i do tego potwierdzonym naukowo
mianowicie
przyszedł On tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela Mt 15, 22-28
przeczytaj sobie kilka razy i postaraj zrozumieć
www.racjonalista.pl/kk.php/s,200/q,Jezus.poslany.tylko.do.Zydow
i zapamiętaj raz na zawsze to co jest udowodnione super naukowo
ewangelia Marka kończy się na 16.8
co jest w najstarszych rękopisach Kodeksach Watykańskim i Synajskim
od 16.9 w górę dopisały kanalie z Watykanu w wiekach średnich
co to są kanalie watykańskie, to poczytaj co pisała prasa włoska o knuciach dostojników, łącznie z usunięciem Benedykta w ostatnim okresie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
blanko napisał:
Ja mogę z Tobą porozmawiać o religii.
biblia ocieka sperma i krwia!!!! temu nie mozesz zaprzeczyc....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
minąłeś się z powołaniem jasta102 , trzeba było na księdza iść , albo na jakiegoś religijnego kaznodzieję czy szarlatana '

każdy wierzy w to co wierzy i nikomu nie można cokolwiek narzucać na siłę --- nie obchodzi mnie twoja wiara w coś tam... także szukanie naukowego wytłumaczenia jest w tym przypadku zbędne -- odnosi się to do wszystkich religii świata

są jeszcze sekty gdzie religia bazuje nawet na podstawie filmów z ,,Gwiezdnych wojen,, --- każdy lubi to co lubi i wierzy w to co wierzy

a i tak na końcu wszyscy trafią do ziemi -- no chyba że masz jeszcze jakieś inne wytłumaczenie na ten temat jasta102 o którym mi nie wiadomo ?? hahahha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
blanko napisał:...Świadectwo to dałeś Ty ale świadectwo jakiegoś ograniczenia. Po pierwsze nie Ciebie pytałem o chrzest a po drugie w takiej dyskusji (z ateistami) pytam się zawsze i każdego o chrzest. Dlaczego? Bo dużo jest farbowanych ateistów. Należą formalnie do Kościoła a na niego plują. Jeśli jesteś zatwardziałym ateistą to bądź konsekwentny i idź do Kościoła i żądaj formalnego z niego wystąpienia. Wtedy taka dyskusja ma sens. Farbowanych ateistów jest na pęczki. Twoja ograniczona głowa pomyślała sobie zupełnie coś innego czego ja nie miałem na myśli. To Twoja urojona interpretacja. O samym chrzcie nie masz zielonego pojęcia. Na chrzcie dostajesz łaskę od Boga, jeśli wiesz co to jest łaska wiary? Nie znasz mnie a już oceniasz, że jestem chorym fanatykiem. Naprawdę zabawne "Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni; nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone. Dawajcie, a będzie wam dane: miarą dobrą, natłoczoną, utrzęsioną i opływającą wsypią w zanadrze wasze. Odmierzą wam bowiem taką miarą, jaką wy mierzycie”.- Ew. Łk 6, 36 – 38
Od Jakiego Boga , Chrzczony dostaje Jakąś Łaskę ...!!! - /ty naprawdę jesteś zaślepionym Ortodoksem /
... skoro w Tym momencie jest ubezwłasnowolniony i całkowicie Nieświadomy , tego co się z Nim akurat dzieje ... BZDURY piszesz .
---
Mówisz takim samym językiem... Jak Świadkowie Jehowy 20-30 lat temu... Jednak Nawet Oni dali się zreformować i dostosować do współczesności ...
---
A ten twój aktualny język , jest nadal na poziomie Świętej i Nieomylnej Inkwizycji z całym Jej Parkiem Narzędzi do Przekonywania o Nieomylności Kościoła Rzymskiego .
---
Jeżeli coś zostało dokonane pod przymusem to formalnie nie istnieje ... , to jak Ja , Mam Iść do tego Ciemiężyciela-Kościoła i żądać by Mnie z Niego Wypisali ... !!! ? . Zastanów się trochę .
---
Żądasz czegoś Nielogicznego ...
Dokładnie tak samo , jak Podczas POLSKIEJ KOMUNY /1945-1999/Kazano pod przymusem własnej śmierci , oraz WIĘZIENIA całej Rodziny , Podpisywać dokumenty o współpracy Konfidenta ... a następnie po uwolnieniu z więzienia tenże " Papierowy Konfident " Miał żądać od Komunistów anulowania Wymuszonego Zobowiązania ...!!! . No daj sobie siana w Buty będzie ci wyżej i cieplej .
---
Przytaczasz jakieś slogany o nie potępianiu ...a sam we własnym zaślepieniu Obrażasz Mnie Ile Wlezie , zaprzeczając automatycznie tym temu co piszesz .
---
Skąd wiesz , że się Nie znamy ...? , Być Może nawet rozmawialiśmy na żywo , podczas Pieszej pielgrzymki do źródełka ... Maria holm 2010 ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
minąłeś się z powołaniem jasta102 , trzeba było na księdza iść , albo na jakiegoś religijnego kaznodzieję czy szarlatana
a i tak na końcu wszyscy trafią do ziemi

czy ja tu kogoś próbuję nawracać na jakąś wiarę?
o końcowym trafianiu do ziemi to tylko prawdziwi ateiści wierzą
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
dobra nie do ziemi

przyjdzie pan reinkarnacja i zamieni wszystkich w psy, koty albo żaby hahahah
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Yatsek napisał:
blanko napisał:

No to błysnąłeś!
Hilton (bez urazy) i inni, którzy twierdzą, że czytali Biblię i dlatego ją odrzucają: po waszych postach widać, że nigdy tego nie robiliście, a wszystkie wasze opinie na jej temat pochodzą ze stron typu "racjonalista". Ja czytałam całą Poza tym ogromną ilość fragmentów wielokrotnie. Biblia leży przy moim łóżku. Zaglądam częściej lub rzadziej, a moja opinia jest diametralnie różna od waszej Czytałam też wiele książek za i przeciw i nigdy mojej opinii nie zmieniłam. Nigdy nie zwątpiłam! Fajnie byłoby, gdyby krytykowano książki dopiero po ich przeczytaniu.
Co do chrztu, to jestem ochrzczona. W przeciwieństwie do reszty pamiętam ten dzień. Było to 28 listopada 1997 roku. Miałam wtedy ponad 18 lat. Byłam świadoma i nikt mnie do tego nie zmuszał. Wielki przywilej! Był to jedyny chrzest w moim życiu!
Jestem człowiekiem wierzącym, wolnym, szczęśliwym, na pewno nie zastraszonym przez żaden kościół! Moją wiarę opieram na Biblii właśnie, dodaję do tego przeżycia, które są niewątpliwym potwierdzeniem. Bóg dla mnie nie jest ani dziadkiem z brodą, ani mordercą dzieci. Jeśli przeczyta się całość, to ma się obraz, kontekst i zrozumienie, czego tutejszym "czytelnikom Biblii" brakuje. Po prostu nigdy Biblii nie czytaliście!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
[/quote]
Od Jakiego Boga , Chrzczony dostaje Jakąś Łaskę ...!!! - /ty naprawdę jesteś zaślepionym Ortodoksem /
... skoro w Tym momencie jest ubezwłasnowolniony i całkowicie Nieświadomy , tego co się z Nim akurat dzieje ... BZDURY piszesz .
---
Mówisz takim samym językiem... Jak Świadkowie Jehowy 20-30 lat temu... Jednak Nawet Oni dali się zreformować i dostosować do współczesności ...
---
A ten twój aktualny język , jest nadal na poziomie Świętej i Nieomylnej Inkwizycji z całym Jej Parkiem Narzędzi do Przekonywania o Nieomylności Kościoła Rzymskiego .
---
Jeżeli coś zostało dokonane pod przymusem to formalnie nie istnieje ... , to jak Ja , Mam Iść do tego Ciemiężyciela-Kościoła i żądać by Mnie z Niego Wypisali ... !!! ? . Zastanów się trochę .
---
Żądasz czegoś Nielogicznego ...
Dokładnie tak samo , jak Podczas POLSKIEJ KOMUNY /1945-1999/Kazano pod przymusem własnej śmierci , oraz WIĘZIENIA całej Rodziny , Podpisywać dokumenty o współpracy Konfidenta ... a następnie po uwolnieniu z więzienia tenże " Papierowy Konfident " Miał żądać od Komunistów anulowania Wymuszonego Zobowiązania ...!!! . No daj sobie siana w Buty będzie ci wyżej i cieplej .
---
Przytaczasz jakieś slogany o nie potępianiu ...a sam we własnym zaślepieniu Obrażasz Mnie Ile Wlezie , zaprzeczając automatycznie tym temu co piszesz .
---
Skąd wiesz , że się Nie znamy ...? , Być Może nawet rozmawialiśmy na żywo , podczas Pieszej pielgrzymki do źródełka ... Maria holm 2010 ...
[/quote]

Na chrzcie świętym zstępuje na Ciebie Duch Święty i zsyła Ci łaski m.in. łaskę wiary. Wiem, że dla ateistów jest to bez sensu. Dla mnie ma na fundamentalne znaczenie. Tym się różnimy. Poza tym 10 przykazań! Jest ta słynna przypowieść o młodzieńcu co spytał się Jezusa co ma robić aby żyć wiecznie. On mu odpowiedział - "zachowuj przykazania". Przykazania są FUNDAMENTEM człowieczeństwa. Na pielgrzymki nie chodzę więc na pewno mnie nie poznałeś I to nie są bzdury! To jest moja wiara. Boga doświadczam codziennie i jest mi z tym MEGA zajebiście. Bóg jest wielkim kozakiem i wielkim przyjacielem. On zawsze jest ze mną na dobre i na złe. Ateistów mi szkoda i obchodzą mnie tyle co zeszłoroczny śnieg w Radomiu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
Yatsek napisał:
blanko napisał:

nie zaprzeczę jak mi ją pokażesz. A czy nasikałeś też na nią?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok