Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
sprzeciwił się hahahahah - ja tam żadnego sprzeciwu nie widzę , tylko prostacy tak mogą powiedzieć . To ze może kontrolują ludzi na granicy to przecież prawo każdego państwa , Ukraińcy też mają zal że w Polsce policja ich dość często łapie -- też powiedzą że są prześladowani -- a dla nas Polaków to najlepiej by było jakby można przewieść przez granicę min. tira mięsa, tira cygarów, i tira amfy , no i oczywiście alkohol . Tak żeby nikt na to nawet nie zareagował --- nie którym to się może nie podobać -- bo jedynym stylem na życie jest przemyt i kombinacja , no ale niestety bo są jeszcze ludzie co pracują i to czasami dość ciężko żeby zarobić --- zależy kto jak myśli , to już każdego indywidualna sprawa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
małgorzata pasiut
(małgosia84)
Wiking
O ranyAż się popłakałam ze śmiechu!!Super konkluzjaI też tak myślę że to o naszą "swojska" chodzi!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
robert ............
(browarek)
Stały Bywalec
PLAK WINIEN CZ NIE ALE GARAZ MUSI ZALICZYC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
browarek napisał:PLAK WINIEN CZ NIE ALE GARAZ MUSI ZALICZYCJak już chcesz coś napisać , to sprawdzaj to przed wysłaniem ... Bo się OŚMIESZASZ...

Po za tym ...

Jakie to ma znaczenie czy garaż lub nie garaż...

Z uśmiechem na twarzy , trzeba podchodzić do sprawy kontroli...
OCZYWIŚCIE JAK PRZEWOZI SIĘ ZGODNIE Z DEKLAROWANĄ NORMĄ...

Mnie jak ostatnio zaproszono z autem do kontroli garażowej , to cały czas miałem ironiczny uśmiech na Mej twarzy ...i całą kontrolę prowadzoną przez Panów Celników uwieczniałem aparatem w telefonie...
Skutek tego był taki , że po kontroli miałem w aucie większy porządek niż przed tą kontrolą a i miejsca jakby więcej...
Nawet papierka nie podniosłem... .
A jak dali do zrozumienia ,że mogę sobie już układać to co wyjęli... to wziąłem termos , nalałem sobie do kubka kawy , usiadłem wygodnie na krześle i również dałem do zrozumienia ,że to nie Mój problem , by wszystko było z powrotem w aucie...
Co prawda , byli lekko zszokowani... jednak ciągle mówiłem im ....
Ikke snake norsk .... ikke norsk ...i piłem kawę dalej...
Coś tam sobie psioczyli... straszyli ...a i tak do auta załadowali wszystko co z niego wyjęli... .

Dopiero po zrobieniu ostatniego zdjęcia , wsiadłem do auta i życząc Im Miłego dnia , powoli odjechałem do kawiarnio restauracji obok przejścia ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Maximus V MAX
(MAXIMUSV)
Wiking
to chyba karpia zrobili ha ha .dobre tak trzymac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
robert ............
(browarek)
Stały Bywalec
NO NIESAMOWITE DOROBILES SIE TERMOSU I NA KAWE JESZCZE STARCZYŁO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
i to właśnie świadczy jak ,jak głupi jest norek
bo przemytnicy jezdzą samochodami na norkowskich lub szwedzkich blachach ,jest to zwykła złosliwość .Ja przejezdzałem granice na zielonych i mnie nie zatrzymali ,a polaków trzepali i jesli dobrze widziałem Litwina
ps gdyby mi wyłożyli bagaże też bym palcem nie ruszył ,szwedzi sprawdzali wszystkie auta jak leci ,i to popieram ale nastawienie się tylko na Polaków to zwykła złośliwość ,
ps 2
widziałem w Kraku jak się zachowywała grupa norków ,wiec nie wmawiajcie mi jaki to miły i kulturalny naród.............
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Tomek Drapczuk
(Czerem)
Wiking
Mam pytanie .... a może dwa lub więcej.
1.Gdzie przekraczaliście granicę,że taka kontrola była ,
2. Czy nadal na granicy taki wzmożony ruch celników ii sprawdzanie polskich samochodzików,
3. Czy na innych przejściach jest tak samo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tom193 napisał:

2. Czy nadal na granicy taki wzmożony ruch celników ii sprawdzanie polskich samochodzików,

odpowiem na to pytanie, ale w rozszerzonym zakresie. polskie samochodziki z polskimi cfaniaczkami są w Rogaland w dalszym ciągu wzmożenie sprawdzane. w tym tygodniu udało się politi złapać samochodzik z dwoma cfaniaczkami i trzema silnikami samochodowymi wyglądającymi na nowe. było to wiadomością dnia w lokalnym radio, a znajome norki mi nawet wycinek z lokalnej prasy przynieśli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
tom193 napisał:
Mam pytanie .... a może dwa lub więcej.
1.Gdzie przekraczaliście granicę,że taka kontrola była ,
3. Czy na innych przejściach jest tak samo

A Twoim zdaniem , To ile LOGICZNYCH PRZEJŚĆ JEST ZE SZWECJI DO NORWEGI jak ktoś jedzie z okolic Malmo czyli z promów...?.

_______
O właśnie ...niejaki ..."jasta102"... oświecił mnie lekko w sprawie tych nieszczęsnych kontroli...
Ostatnio coraz więcej kontroli aut różnego autoramentu , jest nie tylko na samej konkretnej granicy , tylko już na terenie Norwegi i to nawet DALEKO Od tejże granicy , by przemytnicy nie mieli możliwości tłumaczyć się , iż właśnie źle wjechali na daną bramkę , zamiast na czerwoną do kontroli i oclenia , to prosto zieloną .
ONI znaczy CELNICY też myślą i uczą się na własnych błędach .
Ponadto taka kontrola na trasie jest mniej widoczna niż na samej granicy ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok