Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
przy żadnej nie przejdzie. prześwietlają i dostaniesz wezwanie do zapłacenia cła
przechodziło jeszcze ponad 5 lat temu, do czasu aż się połapali, że zjeżdżają się tu rodacy Błogosławionego, ze swoimi wartościami i zasadami wyssanymi z mlekiem matki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Kuba Gordon
(qbon)
Wiking
Tu nie chodzi o zasady wyssane z mlekiem matki, a o czystą pomoc osobie, która pojechała na wakacje, pracuje legalnie i chce za pieniądze zaoszczędzone w Norwegii, tu na miejscu, w Polsce jak najwięcej zdziałać.

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrowienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
qbon napisał:
Tu nie chodzi o zasady wyssane z mlekiem matki, a o czystą pomoc osobie, która pojechała na wakacje, pracuje legalnie i chce za pieniądze zaoszczędzone w Norwegii, tu na miejscu, w Polsce jak najwięcej zdziałać.

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrowienia

może by tak nie palić w te wakacje, jak to takie drogie palenie w NO a pocztą nie da rady?

Na to nikt nie wpadł?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów

(wygrys)
Początkujący
paczki pocztowe też idą przez urząd celny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
jasta102 napisał:
w tym tygodniu udało się politi złapać samochodzik z dwoma cfaniaczkami i trzema silnikami samochodowymi wyglądającymi na nowe. było to wiadomością dnia w lokalnym radio, a znajome norki mi nawet wycinek z lokalnej prasy przynieśli
Ja tez mialam taka jedna z pracy co mi zawsze z takimi kwiatkami przychodzila. Ale na to jest sposob.
Jak mi x-ktorys raz z czyms takim kobieta przyszla, to mie szlag trafil i bardzo grzecznie, acz troche glosno na cala stolowke powiedzialam, ze od dzisiaj bede jej tez wycinki z gazet przynosic o wszystkich Norwegach co kogos okradli, pobili lub zabili (a tego przeciez w norweskich gazetac h nie brakuje). Te 30 ludzi w stolowce sie odwrocilo, popatrzylo i juz nigdy wiecej nie musialam ani sluchac, ani czytac lub dyskutowac o wybrykach Polakow w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
Elize szkoda mi Ciebie..... Ty nie jestes u siebie..... a ze norwegowie nie sa swieci to nie jest zadna tajemnica..... a my Polacy zawsze i wszedzie probujemy cwaniakowac i byc pepkiem swiata.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Pies gończy napisał:
Elize szkoda mi Ciebie..... Ty nie jestes u siebie..... a ze norwegowie nie sa swieci to nie jest zadna tajemnica..... a my Polacy zawsze i wszedzie probujemy cwaniakowac i byc pepkiem swiata.........
Mi ciebie tez szkoda... czyzbys uwazal sie za kogos gorszego tylko z tej racji, ze "..... Ty nie jestes u siebie..... ".
To, ze nie jest sie u siebie nie znaczy, ze kazdy pierwszy lepszy, duren moze robic cie odpowiedzialnym, za czynny innych tylko dlatego, ze jestes Polakiem. Czyzby obowiazywala wspolna odpowiedzialnosc za wykroczenie i przestepstwa?
A co do pepka swiata i cwaniactwa - to mow za siebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok