Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

kontrola celna - Norwegia

Czytali temat:
166 Postów
robert ............
(browarek)
Stały Bywalec
MASAKRA to co wyprawiaja norwescy celnicy na granicy kazdy polski samochod idzie do kontroli niezaleznie bus osobowy jedna osoba kilka bez roznicy na garaz albo w najlepszym razie na bok i trzepanie mialem okazje to obserwowac przez pare godzin podczas odprawy cenej i naprawde wszyscy przejezdzaja ale polskie blachy i sa odrazu sciagane bez wyjatku nie piszcie ze to wina bo przemyt piwa i fajek bo take zacietrzewienie w trzepaniu polskich samochodow to juz chyba jakies zawody wsrod celnikow ktory wiecej polakow zatrzyma i gowno mozna im zrobic moga i korzystaja ze swoich uprawnien ale zeby jechaly samochody z roznych krajow europy to tylko naszych sciagaja na bok czy do garazu koszmar jakis
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
a czego przewozić nie wolno (porócz amfy) ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
E ja tam mysle ze szukaja Polskiej Pølse ostatnio kolesiowi powiedzieli ze za duzo ma kg i troche go odciazyli pewnie posmakowali i teraz rozszalalo sie wsrod celnikow iz poluja na kielbaske
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ja tam wożę wszystko i się do mnie nikt nie przyczepia , ale jadę oczywiście rowerem i mam wszystko na bagażniku i w plecaku : ostatnio wiozłem kolesiowi z Polski do Oslo jedzenie , bo tu niby drogo-- miałem 30 kg kiełbas , 30 litrów spirytusu z Ukrainy , 50 litrów piwa, 40 paczek papierosów , no i oczywiście amfa -- tak jak każdy . Tylko celnicy do//j//ebali się że nie mam pigg dekk , ale puścili mnie bo przecież co takiego można przemycać na rowerze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
powiatowy myśliciel napisał:
ja tam wożę wszystko i się do mnie nikt nie przyczepia , ale jadę oczywiście rowerem i mam wszystko na bagażniku i w plecaku : ostatnio wiozłem kolesiowi z Polski do Oslo jedzenie , bo tu niby drogo-- miałem 30 kg kiełbas , 30 litrów spirytusu z Ukrainy , 50 litrów piwa, 40 paczek papierosów , no i oczywiście amfa -- tak jak każdy . Tylko celnicy do//j//ebali się że nie mam pigg dekk , ale puścili mnie bo przecież co takiego można przemycać na rowerze

a ten spirytus to tradycyjnie w oponach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
część spirytusu udało mi się schować do łańcucha , a część wlałem do kierownicy i do ramy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
powiatowy myśliciel napisał:
część spirytusu udało mi się schować do łańcucha , a część wlałem do kierownicy i do ramy
na ten łańcuch to bym nie wpadł, lałeś przez lejek czy strzykawką?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
browarek napisał:
MASAKRA to co wyprawiaja norwescy celnicy na granicy kazdy polski samochod idzie do kontroli niezaleznie bus osobowy jedna osoba kilka bez roznicy na garaz albo w najlepszym razie na bok i trzepanie mialem okazje to obserwowac przez pare godzin podczas odprawy cenej i naprawde wszyscy przejezdzaja ale polskie blachy i sa odrazu sciagane bez wyjatku nie piszcie ze to wina bo przemyt piwa i fajek bo take zacietrzewienie w trzepaniu polskich samochodow to juz chyba jakies zawody wsrod celnikow ktory wiecej polakow zatrzyma i gowno mozna im zrobic moga i korzystaja ze swoich uprawnien ale zeby jechaly samochody z roznych krajow europy to tylko naszych sciagaja na bok czy do garazu koszmar jakis

Poprawka.. trzepia Cyganow.. .. i Polakow obladowanych jak Cyganie..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ja też myślę, że to cały świat sprzysiągł się przeciwko Polakom i będzie za to srogo ukarany. na ten przykład w USA zrobili z Polaka wzorzec durnia w Polish Jokes, we Francji mówią sobie pijany jak Polak, a w Niemczech polska gospodarka i polski porządek, w Czechach wieszają na restauracjach tabliczki(widziałem w TV Polonia) Polakom i psom wstęp wzbroniony. Jak tak można atakować Naród, który za naszą i waszą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
oj tam oj tam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok