Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2432 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak
fazi napisał:
To skrajny przypadek!!! to nie mama tylko alkoholiczka(chora osoba).
Nie mama? Nic nie napisali o tym, że adoptowała dziecko. Mam alkoholiczek jest całkiem sporo, nawet w normalnych rodzinach, zaczyna się od piwka pod ulubiony serial, a kończy na śmietniku życia. Ta nie jest jeszcze najgorsza, tylko "zapomniała". Inne potrafią choćby wyrzucić dziecko w krzaki, ponieważ przeszkadzało w piciu. Alkoholizm jest chorobą, ale spowodowaną na własne życzenie, coś jakby z premedytacją zarazić się HIV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
kasia xxxxx
(google)
Nowicjusz
ja natomiast nie uważam aby alkoholizm był choroba i strasznie mnie denerwuje takie stwierdzenia ale to jest moje zdanie i szanuje opinie i poglady innych ale ja na leczenie alkoholików i cpunów nie wydalabym ani grosza a wiezcie mi troche ludzi tego pokroju przewineło sie w moim zyciu w mojej rodzinie byli alkoholicy i mimo to podtrzymuje swoje zdanie jaka to choroba skoro kazdy pije i wie czym to sie konczy kazdy normalny człowiek zdaje sobie sprawe czum picie sie konczy sorki ale nie mam litości dla alkoholikow nienawidze ich ale chce zaznaczyć NIENAWIDZE ALKOHOLIKÓW W STANIE UPOJENIA bo bardzo czesto po trzezwemu są bardzo wartościowymi ludzmi i dlatego ich nienawidzebo wartosciowy cz,lowiek a taki głupi.

Kolejna kwestia to że zdaje sobie sprawe ze sama sobie zaprzecze chyba ale niewiem jaka by byla moja reakcja jakby nie daj Boże spotkało to moje dzieci niewiem czy moje odczucia bylyby takie same moje doswiadczenia dotycza rodziców wiec tez bardzo bliskie osoby walczylam do pewnego momentu ale nie wiem czy moge tak powiedziec ja sie poddalam i własnie dlatego ze juz znienawidzilam nie wiem czy ja po prostu nie rozumiem czy jestem za malo inteligentna aby ta "chorobe" zrozumiec ja nienawidze alkoholików i nic na to nie poradze bo kazdy alkoholik sam sobie to zrobil.

dla mnie choroba to białaczka grypa stwardnienie ...itd. ale nie alkoholizm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
fazi zaduzo filozofujesz wyrywaj z kompa wyjdz do ludzi sio ))))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
alkoholizm to choroba umyslowa nie choroba ciala-to ludzie chorzy psychicznie nie fizycznie.
Kami - ilosc postow nie swiadczy o tym ze siedze w domu.Pracuje normalnie 7.5 godziny wiec czasu mam duzo codziennie(wszystkie soboty i niedziele wolne). Moge sie tutaj zapytac kto byl na zuzlu w Dramen,czy ktos byl na zlocie amerykanskich samochodow w Lillestrøm,czy ktos ogladal miedzynarodowy pokaz drivtingu na lotnisku gardemoren,kto byl w kinie ostatnio,a kto widzial juz jakis koncert Øya festival???moglbym jeszcze troszke wymienic podobnych imprez ale na wszystkich niestety bylem z norwegami a szkoda i wlasnie tego brakuje mi w norwegi nawiazujac do tematu glownego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok