Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2021 niezalogowanych)
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
no dobra ale jak tu nie przybrac kilka kilo jak sie znowu jesien zza oknem zrobila ;(

jak bylam mala to przebywalam u moich dziadkow, babcia wychodzila z zalozenia ze jak dziecko jest "dobrze wyglada" - tlusciutkie i okraglutkie to znaczy ze w rodzinie nie brakuje kasy, czy inne takie wymysly. dopiero pod koniec podstawowki udalo mi sie zrzucic to co bylo za duzo. moj dziadek do tej pory sie pyta: czy nam pieniedzy nie brakuje, bo slabo wygladam.

no to takie stereoptypy, ale tak sobie mysle ze uzaleznienie od czekolady i wogle od jedzenia jest powaznym problemem, tak jak uzalenienie od papierosow, gdzie poradzic sobie moze jakis terapeuta.

ale ten 2latek to przegiecie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
ania_s napisał:
no dobra ale jak tu nie przybrac kilka kilo jak sie znowu jesien zza oknem zrobila ;(

jak bylam mala to przebywalam u moich dziadkow, babcia wychodzila z zalozenia ze jak dziecko jest "dobrze wyglada" - tlusciutkie i okraglutkie to znaczy ze w rodzinie nie brakuje kasy, czy inne takie wymysly. dopiero pod koniec podstawowki udalo mi sie zrzucic to co bylo za duzo. moj dziadek do tej pory sie pyta: czy nam pieniedzy nie brakuje, bo slabo wygladam.

no to takie stereoptypy, ale tak sobie mysle ze uzaleznienie od czekolady i wogle od jedzenia jest powaznym problemem, tak jak uzalenienie od papierosow, gdzie poradzic sobie moze jakis terapeuta.

ale ten 2latek to przegiecie...

Czyżby ponton był jedynym sposobem na aktywność na powietrzu u ciebie,a może ślubny jest leniwcem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
..a najwiekszym stereotypem to jest:

- jak szczuply,to zdrowy -

p/s:
a o sporcie jako drodze do zdrowia,to juz w ogole lepiej nie wspominac!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
lepiej na pontonie niz bez
no wiesz kazdy spedza wolny czas tak jak chce ja mam duzo aktywnosci fizycznej w pracy, wiec szczerze to mi sie chce po powrocie polezec, napic sie herbatki i obejrzec serial... a moj slubny pochlania tony jedzenia i jest szczuplutki...
a w wekkendy jezdzimy na lyzwach tak co do aktywnosci ruchowej, wiec mysle ze z nami nie jest tak zle...
a jak tam u was chlopaki, tylko gadacie czy cos robicie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Jak ktoś ma maksyme , po to pracuję żebym miał i było mi wygodnie to na ogół kończy prędzej czy później w ten sposób o którym mowa w temacie,I żadne diety cud nie pomogą. Tak jak już wspomniał iks,jeśli dziecko nie będzie miało wpajane od niemowlaka że ruch w maksymalnym wymiarze czasu i regularne posiłki to najlepsza recepta na utrzymanie zdrowia,kondycji i sylwetki. A co widzimy na ulicy,jedzenie badziewia w big porcjach za śmieszne pieniądze z magdonaldów i tym podobnych jadłodalni do tego kola czy pepsi i oczywiście jakiś batonik lub czekoladka. I jak ten dzieciak ma później jeść w domu normalny obiad,jeśli ktoś go zrobi .Nieraz słyszę jak ludzie usprawiedliwiają ten swój stan twierdzeniem że dobrze się z tym czują i jest im dobrze z tym. Jak dla mnie jest to chore podejście.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
ania_s napisał:
lepiej na pontonie niz bez
no wiesz kazdy spedza wolny czas tak jak chce ja mam duzo aktywnosci fizycznej w pracy, wiec szczerze to mi sie chce po powrocie polezec, napic sie herbatki i obejrzec serial... a moj slubny pochlania tony jedzenia i jest szczuplutki...
a w wekkendy jezdzimy na lyzwach tak co do aktywnosci ruchowej, wiec mysle ze z nami nie jest tak zle...
a jak tam u was chlopaki, tylko gadacie czy cos robicie?

To tylko pogratulować Faktycznie,co niektórzy mają taką przemianę materii że i słoń ich nie utuczy chociaż może też to być problem z pasożytami Nie będę mówił za kogoś,jestem łazikiem mogę godzinami się wałęsać aż nogi wejdą w tyłek jak to się mówi potocznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
retier nie masz czasami ochoty na makdonalda?
niet pasozytow nie ma przebadany na wszystkie strony chlop
taa niektorzy maja przemiane materii, ja jej nie mam wiec musze sie pilnowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
ania_s napisał:
retier nie masz czasami ochoty na makdonalda?
niet pasozytow nie ma przebadany na wszystkie strony chlop
taa niektorzy maja przemiane materii, ja jej nie mam wiec musze sie pilnowac

Pizza na grubym cieście mogła by mnie jeszcze skuść,w wieży widokowej w trondheim ale nie magdonald
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Dla mnie jest to wazny temat.Dla kogoś mało wazny.
Dlaczego???.Bo nie jest on tak bardzo kontrowersyjny jak narkotyki.Bo palenie tytoniu czy nadużywanie alkoholu nie robi przeważnie szkody innym bezpośrednio.Jest to tylko i wyłącznie związane z pewną świadomością życia,ta świadomość jest zarezerwowana dla ludzi którzy poczuli co znaczy wysiłek fizyczny,dla ludzi którzy poczuli kiedyś co to znaczy "złoić" się
jak zwierzę,ci co wiedza co znaczy regularny wysiłek,np.bieganie choś co dwa dni w lesie po 3 kilometry minimum.nie bywanie w reklamowanej sali treningowej w najnowszym dresie Nike czy Adidas.Ale pokochanie swojego bulu że tak powiem.Ktoś kto nie wie o co chodzi powie...jaki ból,ale przez ten wysiłek dochodzi się wlaśnie do wielkiej ulgi,i każdy kto wie co to znaczy wie o czym mówię.To jest ten moment,Ulga po wysiłku,gdy ktos to poczuje,to bedzie znaczyło ,że doszedł do pewnego punktu w życiu.Punkt ten jest bardzo ważny dla zdrowego życia.

myślę jednak ,że i tak nie wiele to pomoże.Bo jest masa ludzi którzy gnuśnieja,palą co 15 minut,siedzą przed telewizorem,nie rozumiejąc co oglądaja.Spacer? jaki spacer,po co,przecież tam nie ma nic ciekawego.Biegać? po co ja ma sie męczyć,za czym ja ma biegać,nie ma z tego pieniędzy.A po tym zawał serca,problemy z krążeniem które to powodują dziesięć innych chorób.
Ale kogo to interesuje przeciez oni nikomu krzywdy nie robią.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
313 Posty
anna ...
(zła)
Stały Bywalec
Nie do konca rozumiem o czym mowisz,ale w jednym sie z Toba zgodze:...punkt jest bardzo wazny dla zdrowego zycia...
A jak sie jest szczesliwym jak juz Go odnajdziesz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok