Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mycha Mycha (6577 niezalogowanych)
1 Post

(retier1)
Wiking
Masz rację Joanna,ale tego i owego będzie nam brakować zawsze i tym więcej im dłużej będziemy na obczyżnie i latek na karku.Taki los zgotowała nam niudacznikom(według kaczek)nasza ojczyzna,ale naszym dzieciom już tego nie będzie brakować chyba ze kasy ale tego zawsze brakuje no nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Nieudacznicy? To tak sie nas nazywa w PL?
Nie wiedzialem, poniewaz juz od kilku ladnych lat nie czytam wiadomosci na wp.pl
Jesli nasze dzieci beda zyc w normalnych krajach to pracy i kasy nie powinno im brakowac... a te polskie przysmaki wcale nie musza im smakowac.
Tak juz jest, ze mlodzi szybko adaptuja sie i przyjmuja to nowe jak wlasne a do dobrego latwo sie przyzwyczaic .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
SAS napisał:
Nieudacznicy? To tak sie nas nazywa w PL?
Nie wiedzialem, poniewaz juz od kilku ladnych lat nie czytam wiadomosci na wp.pl
Jesli nasze dzieci beda zyc w normalnych krajach to pracy i kasy nie powinno im brakowac... a te polskie przysmaki wcale nie musza im smakowac.
Tak juz jest, ze mlodzi szybko adaptuja sie i przyjmuja to nowe jak wlasne a do dobrego latwo sie przyzwyczaic .

Niestety, na wp, na onecie, interii non stop ktos krzyczy, ze my ktorzy opuscilismy ojczyzne jestesmy nieudacznikami. Bo my pracujemy na zmywakach, podcieramy tyłki starym ludziom, sprzatamy cudze mieszkania Hahahahahah. W Polsce zaś zostali "udacznicy" , i chapeau bas ( szapo ba - dla nieudacznikow niewiedzacych jak sie wymawia ) wobec tych co zostali, bo to nielada wyczyn utrzymac rodzine za 1500 zł miesiecznej pensji. Szkoda ze nikt z krzykaczy nie bierze pod uwage, ze mozna mieszkac gdzie sie chce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
adaptacja w innym kraju,nowa rzeczywistosc,brak bliskich(rodzice itd) to wszystko zalezy od charakteru czlowieka mysle. moja kuzynka z rodzina po 28 latach mieszkania w USA ma zamiar wrocic do ojczyzny. gdzies juz tutaj na forum pisalem ze polska dla mnie to piekny kraj,jestem i bede zawsze polakiem ale zostaje tutaj . brakuje mi wielu rzeczy i tych przyziemnych(pierogi) i tych gornolotnych(atmosfera wigilli) ale coz zycie sklada sie z szarej codziennosci a ta w kraju jest do dupy. nazywaja nas tchorzami,nierobami,nieudacznikami i wlasnie dlatego wyjezdzamy bo tutaj mowia na nas troszke innaczej i jezeli na to zaslugujemy to chwala,doceniaja daja szanse.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
kasia xxxxx
(google)
Nowicjusz
A mi sie wydaje że ci co zostali mówią o nas nieładnie dlatego że nam zazdroszczą i niechca sie przyznać że sami boją sie takiego wyzwania bo każdy normalny człowiek wie że za granicą trzeba cięzko pracować do tego dochodzi przystosowanie do nowego kraju nowe warunki nowy język nowe życie każdy wie że jest to wszystko bardzo trudne i aby dac sobie rade trzeba być silnym twardym odważnym.
Wielu z tych co zostali oczywiście nie wszyscy po prostu boi się takiego wyzwania a jeszcze inni tak jak pisalm juz zazdroszcza że zwykla np. sprzataczka może jeżdzić nowszym mercedesem że zwykły budowlaniec np. jezdzi na wczasy na Majorke oczywiście ze przez tych ludzi chyba zawiść przemawia ale sami powiedzcie ile nas to kosztuje na poczatki ile musimy sie naszarpać aby wystartowac ale warto a ci na nas psy wieszają niech sobie wieszaja może im przezto bedzie lżej a wy tzn. my bedziemy robic to co robimy najlepiej jak umiemy i trzymajcie sie nie sluchajcie takich paplanin a jak juz usłyszycie smiejcie sie z tego bo ci co to mówia nie mają zielinego pojecia moze nawet nigdy nie byli za granicą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Hilton napisała(pracujemy na zmywakach,podcieramy tyłki starym ludziom i sprzątamy cudze mieszkania).Zgadza się,ale za uczciwe pieniądze i bez widocznej pogardy dla tego co robisz.Myślę że lepiej być tutaj niż w kraju i widzieć pogardę ze strony tych lepszych i mądrzejszych bo jesteś sprzątaczką,salową czy robolem.W kraju zostali tzw. kreatywni tz.potrafiący kraść w majestaci prawa,ustawić się z politycznym wiatrem,właźć szefowi w du....ę bez wazeliny i podpie......ć w pracy.Parę lat po rozpoczęciu pracy zawodowej miałem okazję pracować z gościem zktórym często dyskutowaliśmy o tym dlaczego tak się dzieje w Polsce a on mi zawsze odpowiadał-tu nie ma co dyskutować tylko brać kbak i wybić klasę żądzącą do 7-go pokolenia może wtedy będzi przez jakiś czas lepiej.Patrząc teraz z perspektywy czasu i histori Polski ze smutkiem muszę mu przyznać rację.Czy my Polacy nadajemy się tylko do wypitki i bitki?No ale chyba już czas zakończyć to bo mieliśmy mówić o tym co nam brakuje w Norwegi a nie co nam nie pasuje w Polsce nara
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
kasia xxxxx
(google)
Nowicjusz
nie rozumiem dlaczego masz takie zdanie ze sprzątaczka czy pokojówka jest gorsza od innych nie uważam ze tak jest świat tak jest skonstruowany ze musi być lekarz inzynier sprzataczka budowlaniec i każdy jest rowny nie ma gorszych i lepszych sami sobie wybralismy zawod i jest to nasza sprawa co robi wazne jest aby każdy to co robi robil dobrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
google napisał:
nie rozumiem dlaczego masz takie zdanie ze sprzątaczka czy pokojówka jest gorsza od innych nie uważam ze tak jest świat tak jest skonstruowany ze musi być lekarz inzynier sprzataczka budowlaniec i każdy jest rowny nie ma gorszych i lepszych sami sobie wybralismy zawod i jest to nasza sprawa co robi wazne jest aby każdy to co robi robil dobrze
A kto napisał ze sprzataczka, czy pokojówka jest gorsza? Ja sie nie doczytałam niczego takiego w tych postach.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
.Myślę że lepiej być tutaj niż w kraju i widzieć pogardę ze strony tych lepszych i mądrzejszych bo jesteś sprzątaczką,salową czy robolem.
- mysle ze chodzi o to zdanie-
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
kasia xxxxx
(google)
Nowicjusz
no być moze zle to zinterpretowalam ale mam nadzieje ze sens mojej wypowiedzi rozumiecie no i mam nadzieje ze jestescie tego samego zdania przepraszam za zamieszanie a wszegulności przepraszam autora postu,pozdrawiam pa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok