Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mycha Mycha (6571 niezalogowanych)
1 Post

(fazi)
Wiking
AMEN GABRIELU!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
oby ostatni akapit Twojej wypowiedzi Gabrielu wzięli sobie do serca wszyscy polscy pracodawcy oraz pseudopracodawcy polacy , którzy pozakładali sobie firmy w unii i na krwawicy rodaków kręcą kasę.............
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
asia68 napisał:
oby ostatni akapit Twojej wypowiedzi Gabrielu wzięli sobie do serca wszyscy polscy pracodawcy oraz pseudopracodawcy polacy , którzy pozakładali sobie firmy w unii i na krwawicy rodaków kręcą kasę.............
To co i jak robią polscy pracodawcy tu czy tam lub gdzie indziej to już ich prywatny problem i NIC NAM DO TEGO .

Ja osobiście jeżeli widzę ,że ktoś /pracodawca/ wymusza na mnie takie czy też inne postępowanie to rezygnuję z jego usług ...
I zawsze mówię takiemu prosto w oczy w czym jest problem...
Nawet TU w NORGE w Oslo tak robiłem i w ciągu czterech miesięcy zmieniłem trzech pracodawców którzy mi zapłacili... a od dwóch to wcale forsy nie chciałem bo szkoda mi było jechać po te dwie dniówki...
Nie wspomnę już o Takich specach którzy przez telefon mówili o legalnej pracy i darmowym łóżku a jak przyjeżdżałem to okazywało się co innego .

Wszystko i zawsze zależy TYLKO I WYŁĄCZNIE OD NAS SAMYCH....

Tak jak damy się oszukiwać tak nas będą walić w rogi..
Mój norweski pracodawca po roku pracy też dał mi prywatną robotę ..tylko zapomniał co mu mówił mój pośrednik ,że jak mnie oszuka to więcej nie będę robił ..
I na jednym projekcie mnie walnął na kasie i ma zemną od tej pory prywatnie spokój .

I uwierz mi że nie pomogły żadne telefon do mojego byłego pośrednika , ani uregulowanie wypłaty za projekt...
Teraz już u niego nic prywatnie po godzinach nie robię ...
Może mi kiedyś z czasem minie a może nie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
No i zamieszalem lekko z tymi 12 godzinami... ale macie racje wypowiedz byla niepelna ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
SAS napisał:
No i zamieszalem lekko z tymi 12 godzinami... ale macie racje wypowiedz byla niepelna ...
NIC SIĘ ZŁEGO NIE STAŁO..

...ode tego puki co się nie umiera....

Nie sztuka zrobić błąd .... sztuką jest się przyznać do tego faktu...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
mi brakuje mleczka w tubce...........
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty

(monisia)
Nowicjusz
CO DO KEBABA TO W KLOFTA ROBIA SUPER ,BO Z KURCZAKA MIESO W KAWALECZKACH JEST I DODATKI TO SALATA I KUKURYDZA WSZYSTKO SWIEZUTKIE I TO NAPEWNO JEST DOBRE MIESO A NIE OCHLAPY ,BO WIDZIALAM SUROWE JAK WYGLADA I ONI CODZIENNIE KUPUJA ZEBY BYLO DOBRE
TYLKO KOSZTUJE TROCHE WIECEJ, BO 80 KR
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
W Oslo kebaby sa po 40 koron. Męso do wyboru, z lamy lub z kurczaka, dodatki tez do wyboru. Ale mnie to nie smakuje, maja okropne przyprawy. Przechodząc obok "kebabowni" i czując ten fetor, mam odruch wymiotny
Na szczescie każdemu smakuje coś innego, to tylko moje odczucie w temacie kebabów.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
limetka81 napisał:
mi brakuje mleczka w tubce...........
Mleczko w tubce tuczy szybciej niz frytki Dlatego mnie tego mleka nie brakuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
dziewczyny a lubicie żurek? macie tam żurek ? Jeżeli nie to poproście rodzinkę w Polsce, aby wam przesłała specjalną mąkę.Zalejcie letnią wodą , włóżcie kilka ząbków czosnku i na początek dajcie skórkę z chleba. Trzymać w ciepłym miejscu i po 3 dniach gotowe.
A naleśniki ? chcecie przepis, chyba znacie. Placki ziemniaczane, mogą być po myśliwsku, są tam ziemniaki, więc chyba to robicie.
Piszecie o kebabach a to wcale nie polska kuchnia.
Ponoć z sernikiem po wiedeńsku jest tam skomplikowana sprawa, bo nie ma sera, tego wam już rodzinka z polski nie załatwi, ale można zrobić samemu.
Krowie mleko, nie z kartonika tylko z butelki tzw. świeże mleko odstawić do czasu, aż się zrobi z niego zsiadłe mleko,jeśli jest już ładny kożuszek u góry to trzeba je delikatnie ogrzewać na na małym ogniu ( wiem, że macie piece elektryczne,ale wiecie co mam na myśli), a potem do gazy lub pieluchy i macie prawdziwy ser, rodzynki, jajka, trochę mąki, skórka pomarańczowa i wszystko gotowe. Ewentualnie polewa czekoladowa, pychota.
Wszędzie oprócz Afganistanu i Etiopii można wszystko upichcić, kiedy się tylko chce .Smacznego ! Jeżeli chcecie przepisu na gołąbki, albo bigos to napiszcie otworzę nowy temat i Wam odpiszę. Smacznego !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok