Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
20alex20 napisał:
Mam pytanie,moze ktos sie orientuje .Czy po skonczeniu sie umowy o prace,gdy sie pracowalo rok u norweskiego pracodawcy mozna isc na chorobowe ?

ja pierdole......

chłopie jesli przekroczyłes odpiwedni próg, to wypracowałes sobie zasiłek, a nie zadne chorobowe!
Ty nawet ubezpieczony teraz nie jestes,,,,,,

chciało by sie łatwych pieniazków z NAV i siedziec w polszy ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
To nie o mnie chodzi Ja pracuje i mam sie dobrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
20alex20 napisał:
Mam pytanie,moze ktos sie orientuje .Czy po skonczeniu sie umowy o prace,gdy sie pracowalo rok u norweskiego pracodawcy mozna isc na chorobowe ?

Pytanie pozbawione sensu..jak sie kończy praca i nie ma drugiej idzie sie na zasiłek(1 rok pracy wiec podejrzewam,ze sie nalezy)i wtedy jak sie zachoruje to nawet powinno sie iść do lekarza i ewentualnie na chorobowe..
no chyba,ze chce się przedłuzyc pobieranie wiekszej kasy(chorobowe 100% a zasiłek cos ponad 60%)
ale wtedy to trzeba myslec o tym jak jeszcze trwa kontrakt...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
B.K. napisał:
20alex20 napisał:

Pytanie pozbawione sensu..jak sie kończy praca i nie ma drugiej idzie sie na zasiłek(1 rok pracy wiec podejrzewam,ze sie nalezy)i wtedy jak sie zachoruje to nawet powinno sie iść do lekarza i ewentualnie na chorobowe..
no chyba,ze chce się przedłuzyc pobieranie wiekszej kasy(chorobowe 100% a zasiłek cos ponad 60%)

Dlaczego zasilek mialby sie nie nalezec? Jesli w 2012 wypracowana kwota jest wystarczajaca do uzyskania dagpenger, to po 1 stycznia mozna juz to zalatwic. W kwestii chorobowego, to tak jak napisalas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jak się odłożyło troszkę pieniążków w Norge
to może teraz sobie załatwić rentę w Polszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
Lindemans napisał:
B.K. napisał:
20alex20 napisał:

Dlaczego zasilek mialby sie nie nalezec? Jesli w 2012 wypracowana kwota jest wystarczajaca do uzyskania dagpenger, to po 1 stycznia mozna juz to zalatwic. W kwestii chorobowego, to tak jak napisalas.

..no własnie brakuje "paru koron",aby nalezalo sie dagpenger

Dzieki za wypowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
Mateusz Okoń
(kuurc)
Stały Bywalec
Chciałbyś nauczyć się jezyka NORWESKIEGO przy minimalnym wysiłku? Nie masz czasu ani pieniędzy na drogie kursy językowe?
Lubisz słuchać czegoś w samochodzie, domu, tramwaju, autobusie?
Przygotowujesz się DO, rozmowy o pracę, egzaminu lub po prostu chcesz się w końcu dogadać z kimś na wakacjach?
Polecam bo mi NAPRAWDE POMÓGŁ!
Wszystko znajdziesz tu:
allegro.pl/listing/user.php?us_id=16549743 ZAPRASZAM!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marek A
(malyar)
Wiking
Witam wyczytałem na forum że posiadasz nr do Polki co pracuje w nav mógłbym go dostać lub emaila bardzo mi zależy - ( malyar@vp.pl )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok