Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
33 Posty
Dawid Synal
(dav1512)
Nowicjusz
Z tego co piszesz to też będę miał możliwość otrzymywania chorobowego ale znacznie mniejszego kiedy mi się skończy umowa.

Wielkie dzieki wszyztikm za okazanom pomoc.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Dawid Synal
(dav1512)
Nowicjusz
Z tego co piszesz to też będę miał możliwość otrzymywania chorobowego ale znacznie mniejszego kiedy mi się skończy umowa.

Wielkie dzieki wszyztikm za okazanom pomoc.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Niestety tak. Chorobowe ma byc rekompensata utraconego dochodu z pracy (wtedy otrzymujesz 100% pensji). W twoim przypadku (o ile pracodawca nie przedluzy ci umowy), od 01.01.2011 bedziesz traktowany przez NAV jako bezrobotny. Prawdopodobnie otrzymasz tez nie sykepenger, a AAP (arbeidsavklaringspenger).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
CIESZ SIE CHLOPIE!

Pomylilem sie, sam pracuje w NAV-ie, ale nie mam nic wspolnego z sykepenger. Zapytalem kolezanki, i zgadnij: jezeli poszedles na zwolnienie do 4 tygodni przed uplynieciem umowy, masz prawo do 100% sykepenger przez 49 tygodni!
Sorry za zamieszanie, ale mam nadzieje, ze odpowiedz cie ucieszy!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Dawid Synal
(dav1512)
Nowicjusz
Ale mogę przebywać w Polsce bo jak pisałem wcześniej to pracuje w systemie rotacyjnym 12/9.
Wielkie dzieki kolego za dobre wiadomości jeszcze raz dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Moim zdaniem, nie powinno byc problemu, o ile nadal bedziesz mial wazne zwolnienie. Na wszelki wypadek wyslalem ci bezposredni telefon do znajomej w NAV-ie (Polka), ktora sie tym zajmuje.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Dawid Synal
(dav1512)
Nowicjusz
Dziekuje ci bardzo jeszce raz pozdrawiam cie i dzieki za nr.
moj e mail dav1512@op.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Dawid Synal
(dav1512)
Nowicjusz
Podeślesz mi nr do twojej koleżanki będę ci bardzo wdzięczny nawet nie wiesz jak bardzo ..........
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Wyslalem ci 1. na priva 2. na maila.
Nie dostales?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Magdalena BB
(basitek)
Nowicjusz
spieralabym sie czy wyplaca duzo mniej. Bo NAV bierze srednia w wyplat wlacznie z nadgodzinami i moze mu wyjsc calkiem dobrze ,fakt ze nie bedzie to 100% tego co mial do tej pory ale jak obliczy srednia zarobkow ( w co wierze ze ma nadgodziny i to duzo) to powinna wyjsc niezla wyplata z NAV . to tak jakby pracowal normalnie bez nadgodzin i narzekac nie powinien bo za te pieniadze w Polsce porzyje dobrze.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok