Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mirek Biłek Agnieszka Kociolek kama15900 Agnieszka Chudy (10598 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak

Wybrzeże Bałtyku, znany kurort, pełnia sezonu, gorąco, panie rozebrane odpowiednio, wczasy . Spaceruję z córką w okolicach plaży, omawiając wspólnie urodę mijanych kobiet. W pewnej chwili córcia pokazując palcem mówi:
- Te dwie są ładne.
- Owszem. - Mówię ja.
- Umówiłbyś się z nimi?
- Czemu nie.
Na co córuś podbiega do nich i z pełną powagą mówi:
- Tata powiedział, że jesteście bardzo ładne i chciałby się z wami umówić na randkę .
Skończyło się to mnóstwem śmiechu dla wszystkich zainteresowanych. Jak to dzieci dbają o rodziców .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
dobre Dino

moja kolej

Pamietne czasy, pewnie każdy z Was ogladal jak to pare lat temu Niemcy grali z nami Polakami w pilke nozna i w dodatkowych minutach strzelili nam gola, tzn Podolski. Wtedy pracowałam w Niemczech i poszłam z kumpelą na Arene zeby naszym kibicowac, piekne miasto-Monachium, pelno ludzi, wesolo, spiewy, slonce,itp podczas meczu zaczepilo nas dwoch Anglikow i umowilysmy sie z nimi wieczorem do Hard Rock Caffe na browara. Siedzimy tam i jakos staramy sie z nimi dogadac po angielsku.
Nagle kumpela chcac sie pochwalic ze potrafi lepiej niz ja wladac angielskim mowi do nich: "I don't speak well English but I understand money". ale mielismy z niej polewke, poprostu dziewczyna zamiast powiedziec ze rozumie duzo, powiedziala rozumie pieniadze chlopaki odpowiedzili jej ze oni tez

p.s. napisalam "money" ,zeby kazdy odrazu zrozumial wypowiedz znajomej, bo slowo "many" podobnie sie wymawia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Hi hi powinna powiedziec " I understand much" Slowo "many" moznaby uzyc jedyne w kontekscie np. "I understand many people`s behaviour". co oznacza rozumiem zachowanie wielu ludzi, natomiast rozumiem duzo , to bedzie "much", rzeczownik niepoliczalny. Tylko mnie Madzia nie okrzycz za te "lekcje" w tym wątku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Hilton napisał:
Hi hi powinna powiedziec " I understand much" Slowo "many" moznaby uzyc jedyne w kontekscie np. "I understand many people`s behaviour". co oznacza rozumiem zachowanie wielu ludzi, natomiast rozumiem duzo , to bedzie "much", rzeczownik niepoliczalny. Tylko mnie Madzia nie okrzycz za te "lekcje" w tym wątku

Hilton kochana ja nie mam powodu zeby krzyczec tutaj, nie powiem mam teraz zmienne nastroje,ale ujdzie, staram sie byc oaza spokoju
wiem o co Ci chodzi, ale to jak ona powiedziala to wtedy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Ja swego czasu (mając lat naście) byłem na wakacjach w Wiedniu, gdzie już lekko zmęczony zwiedzaniem wszystkich muzealnych atrakcji, (słuchawki na uszach i padnięte baterie w discmanie)(plus okular) słucham jak rodzina z PL (2+2) się zastanawia jak tu się tubylca zapytać o zrobienie im wspólnej fotki na tle jakiegoś mego ciekawego pomnika (teraz pewnie na naszą klasę by poszło)
Zaintrygowany ich ceremonią czekam na rozwój sytuacji, i tu nagle głowa rodziny się zbiera na odwagę i uderza do mnie z pytaniem:"kan du mache ejn foto,byte?"
Moja odpowiedź:- oczywiście mogę zrobić wam zdjęcie.
(przydał by się mi wtedy aparat co by ich miną zrobić zdjęcie)
(Matce dwojga małych terrorystów spadł kamień z serca, bo się po polsku dogadać będzie mogła w końcu)
i się mnie pyta :"czy ja z polski jestem?"
Ja na to: " a co na Peruwiańczyka wyglądam?"
Ubaw po pachy mieliśmy wtedy, i nawet na kalember ich zawlokłem co by sie troszke dowiedzieli jak to
Jan III Sobieski turków z europy pogonił.

Kilka dni później z bratem siedząc nad Dunajem (po czterech "puntigamach" braciszek zabłysną elokwencją mówiąc do dziewczyny (jadącej na rolkach i liżącej loda), tekstem :"daj polizać."
ODP. nas zamurowała. "NIE CHCE MI SIĘ ZDEJMOWAĆ MAJTEK"
nigdy nie wiesz kiedy rodaka spotkasz na obczyźnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Max77)
Wiking
ZUzu moze i lepiej ze nie sciagneła

A jesli juz mowa o takich wpadkach to bylem swiadkiem w Kiwi... stoje w kolejce przedemną 2 rodaków a przed nimi pani o dosc pokaznym tylku ... rozmawiala sobie przez telefon po Nor.. ( sam myslalem ze to Norka ) jeden z taj dwójki mówi na głos do drugiego bez zadnego zciszania głosu ale ma dupe wielką .. babka sie obraca i mówi po polsku cos ci sie nie podoba ?? i wypraszam sobie nie dupe tylko mi samemu wargi opadły a oni ze wstydu wyszli ze sklepu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jej dupa moze za pol roku byc polowe mniejsza, a ich głupota raczej tylko sie powiekszy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Max77)
Wiking
Hilton napisał:
Jej dupa moze za pol roku byc polowe mniejsza, a ich głupota raczej tylko sie powiekszy
moze.. ale nie musi moze byc nawet odrotnie .... ale Hilton co my bedziemy o jakiejs baby dupie pisac ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Max77 napisał:
własnie znajomy mi to opowiedzial

Tereny zachodnie jak wyzej .. koles poszed kupowac piłke do metalu ..
w sklepie z narzedziami stał tak samo długo nawet rysowal az w koncu mówi Ball sprzedawca kiwa głową i sie usmiecha znacząco to polak zrozumial ze ma i mówi do niego po polsku .. A TERAZ PATRZ MI NA USTA .. DO METALU . HAHAHAHA

Mi sie przypomina sytułacja jak koleś kupował spodnie
GRANATOWE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
Gdzis to kiedys uslyszalem..

Kolesie chcieli nauczyc anglika wymowy polskiego przeklenstwa..Po chwili namyslu napisali mu

TEA WHO YOU YEAH BUNNY wtedy zapamietal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok