Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polacy, którzy wyjechali z Norwegii poszukiwani do artykułu - Norwegia

2 Posty

(redakcjaMN)
Wiking
Dziennikarka norweskiego portalu gospodarczego E24 szuka Polaków, którzy wrócili do Polski, wyjechali z Norwegii do innego kraju albo dopiero rozważają taki wyjazd.

Wypowiedzi posłużą do napisania artykułu o wyjazdach związanych z pogarszającą się sytuacją na norweskim rynku pracy. Statystyki wskazują, że w porównaniu z sytuacją sprzed pięciu lat trend się odwrócił – imigranci zarobkowi ze Szwecji, Polski, Łotwy i Litwy teraz wyjeżdżają z Norwegii za pracą.

Szukamy chętnych osób, które podzielą się swoimi przemyśleniami na ten temat z czytelnikami E24 i Mojej Norwegii.

Piszcie na: redakcja@mojanorwegia.pl

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
trudne zadanie
łatwiej będzie znaleźć tych co w norweski Eden wierzą i garną się do Królestwa jak ćmy w ogień
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
Pisze sie na to i... napisze. Przy okazji zapraszam owa dziennikarke do mnie do Polski, aby skonfrontowala swoj latwy do odgadniecia stereotyp Polaka ubabranego w Norwegie cale swoje zycie z faktami. Za wstrzas mozgu nie odpowiadam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
Kto wymyslil, ze powodem wyjazdu z Norwegii musi byc kleska??? A moze odwrotnie + moment powiedzenia sobie : dosc peryferyjnej wiochy z jej mieszkancami z przyklejonymi do twarzy udawanymi usmiechami. Teraz powrot do cywilizacji. Norge zrobilo swoje - Norge moze odejsc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Cortez1 napisał:
mieszkancami z przyklejonymi do twarzy udawanymi usmiechami. Teraz powrot do cywilizacji.
krainę skrzywionych mord zowiesz cywilizacją?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
Cortez1 napisał:
mieszkancami z przyklejonymi do twarzy udawanymi usmiechami. Teraz powrot do cywilizacji.

------
Janek, nie wiem jaka Polske masz w sobie. Ja mam obok siebie Polske pieknych domow, nowych samochodow, super drog, bogatych centrow handlowych, przepieknych kobiet... i zaden pierdolniety PISman ani usmarkany nieszczesciem szlachcic zagrodowy spod Lomzy mnie z tej dumy nie wytraci. Norwegie znam kilkadziesiat lat. Nedznieje w oczach,bialorusnieje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jeszcześ cipko USA nie widział chociażby przy 1-9 za Nowym Jorkiem, czy Zjednoczonego Królestwa abyś cokolwiek o wyglądzie Norwegii mógł rzec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
jeszcześ cipko USA nie widział chociażby przy 1-9 za Nowym Jorkiem, czy Zjednoczonego Królestwa abyś cokolwiek o wyglądzie Norwegii mógł rzec
-----
Chlopie, bylem tam wszedzie. Ale piszemy o Norwegii. Mam z Nia swoje rozrachunki, nie tylko podatkowe - choc akurat na tych wyszla ze mna jak Zablocki na mydle. Sama, poprzez swoje prawo, sie o to prosila.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Cortez1 napisał:
jasta102 napisał:
-----
Chlopie, bylem tam wszedzie. Ale piszemy o Norwegii. Mam z Nia swoje rozrachunki, nie tylko podatkowe - choc akurat na tych wyszla ze mna jak Zablocki na mydle. Sama, poprzez swoje prawo, sie o to prosila.

nie nie nie, to polskie serce i dusza dało znać o sobie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(Krowa)
Stały Bywalec
Cortez1 napisał:
jasta102 napisał:
Cortez1 napisał:

------
Janek, nie wiem jaka Polske masz w sobie. Ja mam obok siebie Polske pieknych domow, nowych samochodow, super drog, bogatych centrow handlowych, przepieknych kobiet... i zaden pierdolniety PISman ani usmarkany nieszczesciem szlachcic zagrodowy spod Lomzy mnie z tej dumy nie wytraci. Norwegie znam kilkadziesiat lat. Nedznieje w oczach,bialorusnieje.

Oj, oj, oj..............dosc mocny "påstand" Wymaga uzasadnienia ( I wcale nie chodzi mi o pierdolnietych pismanow, bo to jest bez znaczenia. Ale ze bialorusieje?)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok